ACN Tàrrega .- Tàrrega ha inaugurat aquest dimecres un mural de grans dimensions que expressa el suport al dret a decidir i al referèndum previst pel dia 1 d'octubre. Es tracta d'una iniciativa de Tàrrega per la Independència-Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Ajuntament de Tàrrega i és obra de l'artista targarí Josep Giribet, que ha comptat per realitzar el mural amb la col·laboració dels també artistes locals Mireia González i Jordi Claramunt. El mural s'ubica a la cantonada dels carrers de Joan Maragall i Astes de Sant Macari i ocupa una superfície de gairebé 120 metres quadrats, amb una alçada equivalent a un edifici de cinc pisos. En el dibuix s'hi pot veure una noia damunt d'una urna que pinta amb un esprai el lema 'Decidim el nostre futur'. La pintura, realitzada amb la tècnica del grafit, s'emmarca alhora en el projecte d'art urbà STREETRRG, que promou la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega des de l'any 2015 amb la finalitat d'embellir els carrers de la localitat mitjançant exponents artístics.
El gran mural dedicat a l'1-O de la ciutat de Tàrrega
El gran mural ocupa una superfície de gairebé 120 metres quadrats i la imatge que el conforma plasma una nena damunt una urna amb paperetes escrivint el lema 'Decidim el nostre futur'. La paret on es pot admirar l'obra és propietat de l'empresari targarí Paulí Cucurull, establert de fa anys al Quebec. Tàrrega per la Independència–ANC i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega han expressat l'agraïment a Cucurull per la cessió desinteressada de la paret.
En la realització de l'obra, Josep Giribet ha comptat amb l'ajut de Mireia González i Jordi Claramunt. Aquest dimecres se n'ha fet la presentació oficial amb la presència de l'autor, portaveus de l'ANC i l'alcaldessa de Tàrrega. Rosa Maria Perelló. ha manifestat que el mural és una acció transversal que uneix art i compromís social al mateix que temps que contribueix a ornamentar el paisatge urbà.
STREETRRG, set creacions d'art urbà repartides per la capital de l'Urgell
Sumant l'obra de Josep Giribet, el projecte d'art urbà STREETRRG de Tàrrega s'ha traduït fins ara amb set creacions arreu de la ciutat. Des de principis de l'any 2015 han deixat la seva empremta a la capital de l'Urgell els artistes Javier Morillas 'Snap' (grafit dedicat a l'escriptor Manuel de Pedrolo a l'avinguda de Catalunya); Josep Rodríguez 'Tope' (imatge del músic targarí Ramon Carnicer al carrer Capellans); Sixe Paredes (mural abstracte a l'exterior de l'Espai MerCAT); i Sens OC (retrat d'un indígena mexicà en una de les parets que flanquegen l'accés al pàrquing municipal de l'avinguda de Catalunya). A més, un col·lectiu de sis artistes van plasmar un mural a l'Espai Fassina reproduint les lletres de l'abecedari. D'altra banda, alumnes de l'Escola d’Art Ondara van decorar tanques de l'aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre amb poesia visual sobre la igualtat home-dona.
Tàrrega aposta de fa temps per aquesta tendència artística en alça
Paral·lelament, l'Ajuntament de Tàrrega va ediar un llibre que cataloga els diferents exponents d'art urbà existents als carrers i places de la ciutat. S'hi referencien 65 elements artístics entre escultures, grafits, murals, majòliques i altres intervencions ornamentals. La publicació, editada en el marc de la Col·lecció Natan (número 40), inclou abundant material gràfic i un plànol de situació per facilitar recorreguts turístics. El llibre és obra de l'escriptor Xavier García a partir d'un inventari de Daniel Sánchez Martínez encarregat pel Museu Comarcal de l'Urgell.
Comptador fins a l'1-O a la façana de l'Ajuntament de Tàrrega
D'altra banda, cal recordar també que la capital de l'Urgell va posar en marxa un gran comptador que marca el compte enrere fins al referèndum de l'1-O, que està instal·lat a la façana de l'Ajuntament, a la plaça Major del municipi. La iniciativa, també promoguda per Tàrrega per la Independència-ANC, compta amb el ple suport de l'ens local, que va cedir el balcó de l'edifici consistorial. El cronòmetre el van posar en marxa el 29 de juny passat el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, juntament amb l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i altres regidors municipals.
CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!
ARA, A MÉS, HI REGIRÀ UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I LA D'ARA.
El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.
Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del P... Llegir més
Del Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010 sobre la legalitat de la declaració unilateral independència de Kosovo és treuen les següents conclusions:
– Que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
– Que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat ... Llegir més
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.