directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 19:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els ciutadans dipositen flors i espelmes en record a les víctimes

El lema 'Catalunya, lloc de pau' aplega barcelonins i turistes al centre de les Rambles

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

De mica en mica, ciutadans, barcelonins i turistes, s'han anat acostant a aquest punt, el final del recorregut de la furgoneta que aquest dijous va perpetrar l'atemptat terrorista al centre de Barcelona.
Un grup de gent mirant les flors i les espelmes dipositades en homenatge a les víctimes de l'atemptat
Un grup de gent mirant les flors i les espelmes dipositades en homenatge a les víctimes de l'atemptat
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
Un cartell amb el lema 'Catalunya, lloc de pau', escrit en català i en castellà, presideix des d'aquest divendres cap a les 9 del matí, el mosaic de Miró del pla de la Boqueria. L'ha deixat una dona, de manera espontània, juntament amb quatre espelmes.
 
De mica en mica, ciutadans, barcelonins i turistes, s'han anat acostant a aquest punt, el final del recorregut de la furgoneta que aquest dijous va perpetrar l'atemptat terrorista al centre de Barcelona, per dipositar més flors i espelmes i fer així, un petit homenatge a les víctimes del succés. La consternació ciutadana s'ha anat fent palesa amb les cares de dolor i indignació de tots els qui s'acostaven per recordar les víctimes que ha deixat el succés.
 
Ofrena floral ciutadana
 
Persones de tots els orígens, edats i ètnies s'han anat congregant al llarg de tot el matí davant l'ofrena floral ciutadana que s'ha format al centre de les Rambles. En poques hores s'hi ha acumulat rams, espelmes, objectes personals, missatges de condol i objectes personals que els ciutadans més afectats han anat dipositant en senyal de dol.
 
Els sentiments més compartits: la ràbia i la impotència. Així ho ha explicat la Pilar, després de deixar una flor, que ha definit els fets com ''una cosa molt tràgica'' que, tot i que ''te la podies esperar'', no pensava mai que pogués passar a Barcelona. Per aquesta barcelonina, visiblement afectada, ''el més terrible' són les víctimes. S'ha mostrat esperançada que la ciutat ''es refaci'' aviat.
 
Ràbia i impotència
 
També amb ràbia i impotència ha definit el Vicente, el seu estat d'ànim poques hores després del succés. Ha demanat respectar el dolor del moment, i creu que s'ha de buscar una situació ''gran'' per un problema com aquest, de gent que mata per creences. És optimista però, creu que s'arribarà a resoldre.
 
Una veïna del carrer de la Boqueria, la Susana, explicava que ho està vivint amb molta por. ''Per sort'', diu, aquest dijous no era a casa quan va tenir lloc l'atemptat. Li sembla ''curiós'', ha declarat, que la gent pugui passejar per les Rambles ''com si ahir no hagués passat res'', tot i entendre que la situació s'ha de normalitzar tan aviat com sigui possible.
 
El també veí del barri, el Francesc, ha explicat que també sent ''impotència i pena increïble'' i ha criticat algunes lectures que es donen a determinats mitjans de comunicació. Insisteix en el fet que cal buscar els autèntics responsables d'aquests actes.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 d'agost de 2017, 13.54 h




#1




Ja sabem que tu ets un INCONDICIONAL DEL TRICORNI, per això et dono alguns enllaços:




. https://radiorecuperandomemoria.com/2017/03/21/fallece-ion-arretxe-victima-de-torturas-por-la-guardia-civil/ .


. http://www.lahaine.org/paisvasco/unai.htm .



( ara un espai per in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de FiguePara mi siempre serqas Hijito de Batmanras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
18 d'agost de 2017, 13.39 h

¿ACTITUD EJEMPLAR DE LOS MOZOS DE LA CUADRA?

NO FUERON CAPACES DE DETECTAR LA RADICALIZACION DE UNA CELULA DE 12 MOROS EN UN PUEBLUCHO COMO RIPOLL Y SI LOS TERRORISTAS NO HUBIESEN SIDO UNOS CHAPUCEROS QUE LES EXPLOTARON LAS BOMBONAS DE PROPANO Y LES OBLIGARON A ACELARAR E IMPROVISAR SUS ACCIONES, AHORA TENDRIAMOS DOS FURGONETA EXPLOSIONADAS EN VARIOS LUGARES DE LA REGION CATALANA CON MUCHISIMAS MAS VICTIMAS.

DESPUES DE NIZA TODAS LAS CIUDADES INSTALARON BOLARDOS, AQUI NO QUE SOMOS MAS CHUL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.