directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ministre de Justícia espanyol admet que el sentiment independentista ha augmentat a Catalunya

Es mostra convençut que 'la reflexió' es 'tornarà a imposar' després de les eleccions del 28-N

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ministre de Justícia espanyol, Francisco Caamaño, ha admès avui que el sentiment independentista ha augmentat a Catalunya, però s'ha mostrat convençut que 'en el mitjà termini i un cop passin les eleccions, la reflexió es tornarà a imposar com altres moltes vegades'. També ha apuntat que la 'desafecció' i el 'disgust' de la societat catalana per la sentència del Tribunal Constitucional (TC) s'esvairà a mesura que s'anirà desenvolupant el nou Estatut, i que el temps permetrà 'tancar aquest sentiment i seguir treballant junts en aquest projecte que es diu Espanya'.
caamaño
Comparteix
   


Etiquetes
Caamaño ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu després que aquest dilluns, també des de Madrid, el president de la Generalitat advertís que segons quins siguin els resultats del 28-N Catalunya pot obrir una etapa de ruptura amb l'Estat, i recordés al govern espanyol que per superar la desafecció que es viu a Catalunya després de la sentència no n'hi ha prou amb gestos benintencionats.

El ministre s'ha mostrat convençut que tot i les pulsions actuals de la societat catalana la relació entre Catalunya i l'Estat es mantindrà invariable. Segons el ministre, 'a mitjà termini, i un cop passin les eleccions, la reflexió es tornarà a imposar com altres moltes vegades, perquè els catalans i en general tots els espanyols ja tenim llarga experiència en aquests 30 anys de viure en democràcia, per buscar ponts que reafirmin aquesta convivència entre uns i altres'.

En aquest marc, ha assegurat que l'executiu espanyol persegueix aquest objectiu perquè 'és conscient que sense Catalunya, sense el País Basc, o sense Galícia, Espanya senzillament seria una altra Espanya, però no l'Espanya de tots que tenim avui'.

El ministre de Justícia també ha fet referència a la sentència del Tribunal Constitucional. Caamaño ha afirmat que 'entén' la reacció a Catalunya, però ha assegurat que la sentència deixa intactes els pilars de la reforma i que, en la mesura que l'Estatut és una norma que dóna 'més drets i qualitat de vida als ciutadans', 'un cop que es vagi desenvolupant i implementant podrem entre tots tancar aquest sentiment i poder seguir treballant junts en aquest projecte que es diu Espanya'.

No al concert econòmic per a Catalunya
Caamaño també ha rebutjat la possibilitat d'establir a Catalunya un model de finançament semblant al concert econòmic basc. Segons el ministre, el finançament que està inclòs a l'Estatut i a la LOFCA 'ofereix la resposta adequada dins del marc de la Constitució'. 'Políticament és evident que és legítim reivindicar noves fórmules, però el cert és que el poble català en referèndum va donar suport al model de finançament que conté l'Estatut, i aquest model no és ni molt menys similar al concert', ha sentenciat.

Segons el ministre, la voluntat expressada a les Corts i aprovada en referèndum era la 'd'avançar en un model que permetés tenir més recursos a les CCAA que aporten més al sistema evitant que la contribució les fes empobrir', i 'aquesta és la previsió amb què treballem'. En tot cas, ha deixat la porta oberta i ha recordat que la proposta que sorgeix de Catalunya no és exactament igual que la del País Basc i que la Constitució ofereix 'solucions i procediments diferents'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
14 de setembre de 2010, 19.24 h

TOT es cami... tot es drecera si hens donem la ma..!! donem-nos la ma tots els independentistes per EXPULSAR de tot arreu i el mes aviat possible als unionistes sociates i convergents. Jo ho fare la drecera al costat den Joan Puigcercos i ERC....el cami ja fa anys que el faig al costat de molts altres com jo que ja fa anys que varem dir prou. Salut companys.!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pau Casals fletxa Girona
14 de setembre de 2010, 19.02 h

Gràcies Caamaño per dir que rebutges l'establiment del concert econòmic a Catalunya. Unes quantes més com aquesta des d'Espanya i no caldrà ni esperar els 4 anys que caldrà amb CiU perquè tothom ho vegi clar.
ADEU ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
homenot fletxa girona
14 de setembre de 2010, 18.39 h

#4 Et recordo que H Barrera va donar suport a ciu fa molts anys a canvi de reformar l'estatut.Voleu donar les culpes de tot a erc i no reconeixer que es qui més ha fet creixer l'independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
14 de setembre de 2010, 18.01 h

#3
a veure si els d´erc deixeu d´apropiar-vos l´èxit (??) de forçar un nou estatut... ja és hora que es parli clar d´una vegada i accepteu que fou en Maragall i la seva tropa catalanista la que va tenir la iniciativa amb la intenció de passar a la història de Catalunya i a la qual us vau apuntar... per això el van fotre fora.
més humiltat i potser sortireu millors parats... encara que ho veig dificil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
14 de setembre de 2010, 14.51 h

#2 ERC ja ha desemmascarat els límits de l'autonomisme i del federalisme, i no para de dir que si els espanyols no han respectat l'Estatut aprovat en referèndum, menys encara respectaran un concert econòmic que vol anar molt més enllà.

El concert econòmic només és una cortina de fum dels convergents unionistes per mirar de guanyar temps i no perdre gaire vots el 28-N, però ERC té molt clar que no servirà de coartada al Mas per no demanar-lo "per manca de suport".

ERC ja va fer l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de setembre de 2010, 14.39 h

Doncs ERC també anirà a pel concert econòmic amb CiU, tots junts l'aconseguirem. I l'independentisme ha crescut perquè España fa cada dia més fàstig, la reacció que han tingut en la prohibició dels toros ha estat lamentable, per no parlar del TC... Manel trenca el carnet d'ERC i deixa de trolejar


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa Barcelona
14 de setembre de 2010, 14.32 h

Com que, gràcies a ERC, per primer cop els partidaris de la independència JA són més que els contraris, els convergents unionistes han hagut d'agafar-se al ferro roent d'un concert econòmic que no havien volgut mai, i que els espanyols, com recorda el Caamaño aquest, no donaran mai.

No hem de caure en la trampa convergent unionista, i hem de reclamar el referèndum, sí, però d'independència, que ja n'hem tingut prou amb la sentència del TC per veure fins on arriben els límits de l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.