directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un Estat, per la nostra seguretat

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Cal tenir el semblant de ciment armat per plantar-se a la seu de la Conselleria d’Interior, al dia següent d’una terrible matança gihadista a Catalunya, i dir des de l’atril que hem de treballar-hi junts, com si fossim un equip. Quins pebrots. El màxim responsable d’un govern que delata infiltrats dels mossos en cèlules gihadistes o bloca l’accés dels mossos a la informació de la interpol sobre terrorisme, reclama unitat i concòrdia. Quins pebrots. El màxim responsable d’un govern capaç de vetar la creació de 500 nous mossos, la convocatòria de la Junta de Seguretat durant tots els anys del seu mandat o de mirar-se de lluny el conflicte del Prat, amb enormes concentracions humanes a les sales d’un aeroport en estat d’alerta 4 anti-terrorista. Cal ser molt desgraciat. Entre altres coses, necessitem un estat per garantir-nos que no ens destrossin també els nostres eficients serveis de seguretat. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
PATATES. La setmana de la tornada a l’activitat política, amb els exèrcits en formació de fit a fit, ha portat al reconeixement per part del portaveu parlamentari del PP a Madrid que el govern espanyol descarta la possibilitat d’aplicar l’article 155 de la Constitució per a reprimir la revolta catalana. Mesos i mesos exhibint l’amenaça per a acabar reconeixent que el quietisme de Rajoy ha convertit aquesta eina en inservible. A hores d’ara no són poques les raons que fan preveure que ens encaminem a un escenari semblant al del 9-N: molta declaració, a veure si reculem, però cap mena d’actuació real, perquè, a la pràctica, qualsevol escenari repressiu generalitzat generaria un escenari impossible de mantenir en el temps per part del govern espanyol. Poc a poc, a mesura que es desgranin els esdeveniments i l’única resposta que preveuen, la dels tribunals, es mostri inoperativa, hauran d’anar admetent públicament que no poden fer res per a aturar-nos.

SOBIRANIA. Amb l’aigua al coll, a la desesperada, a diferència de la fatxenderia congènita de la dreta postfranquista espanyola, el PSOE intenta construir algun argumentari per a incauts amb memòria de peix que els permeti respirar davant la fortalesa del primer d’octubre. Bàsicament, fran veure que treballen en una suposada reforma constitucional per a una Espanya plurinacional. El resultat: haver d’escoltar els socialistes madrilenys afirmant que sí triomfa aquesta via, que ells també es consideraran nació. Imagineu-vos, una unitat administrativa que no existia fa menys de mig segle i que té bandera gràcies a un concurs. Es tracta d’empantanegar-nos en una discusió semàntica que no porta enlloc; sobretot, de no parlar de l’autèntic debat, de com s’exerceix la sobirania. Ells ofereixen en 2017 nacions a canvi de renuncia a la sobirania i aquesta és una història que ens sona molt, perquè ja la vàrem viure el 1978.

UNITAT. Lamento repetir-me, però cal fer la crònica setmanal, especialment per a calibrar-ne els efectes més profunds de la deriva del Regne d’Espanya cap a un estat autoritari. El principi democràtic, fonament últim del Referèndum d’Autodeterminació va quedant en segon terme de l’argumentari dependentista, en la mesura que la seva invocació porta indefectiblement a avalar la seva celebració. Per moltes giragonses que s’hi vulguin fer, convèncer una majoria consistent de catalans que el més democràtic és impedir-los votar és refotudament complicat. Per aquest motiu, la idea que el principi d’unitat de l’estat, el de l’article 2 de la Constitució espanyola, ha de prevaldre per damunt de tot va guanyant terreny. I quan aquest principi esdevé suprem, si és obertament qüestionat per una minoria territorialitzada, com és el cas, poc a poc va fent saltar la resta dels principis democràtics un a un, sense remei. És on som ara i tenen mala peça al teler.

VACANCES. Diu que, talment com si fossim al segle XVIII, la família Dastís, la del ministre d’exteriors espanyols, ha anat de vacances als virregnats americans. Fins ara sabíem que el manteniment de les piscines i jardins de les residències diplomàtiques espanyoles valien una pasta, però ara resulta que també cal hostatjar els passavolants. Ui és que la cosa està molt malament i per damunt de tot cal vetllar per la seguretat del senyor ministre, ja se sap. L’estratègia, més vella que l’anar a peu: s’insereix un sopar oficial amb alguna autoritat local i llestos, ja tenim vacances pagades. Això sí, els catalans que col·laborin amb la democràcia posant urnes hauran de pagar fins al darrer cèntim, que en això sí que el Tribunal de Cuentas sha posat molt seriós. I mentre el conseller d’exteriors Raül Romeva rep oficialment a Barcelona els ministres d’afers exteriors de França i Alemanya, Dastis continua les seves vacances pagades.

VICTÒRIA. Tal com escrivia amb encert aquesta setmana l’Arnau Padró, si no volem tornar a perdre després d’haver guanyat, exactament com va passar el 27-S, cal començar a preparar el relat que haurem d’imposar arreu, als mitjans i al carrer, a partir de les vuit del vespre del primer d’octubre, quan es faci públic el resultat de l’enquesta a peu d’urna encarregada per TV3 (sí, perquè l’enquesta a peu d’urna, feta com sempre, amb compte enrere i formatgets és essencial per a ajudar a desfermar l’eufòria). Amb les primeres enquestes a peu d’urna, tothom i a tot arreu del món on hi hagi catalans, hem de sortir al carrer a celebrar la indepedència. Cal preparar-ho abans, res de cridar al mal temps, actes organitzats, amb música i petards i miles de claxons sonant, a cada poble, a cada barri. Sigui quina sigui la participació que la repressió de l’estat hagi aconseguit minvar.

VÒMIT. Hi ha coincidit tothom, els moments de tensió màxima acostumen a fer surar el millor i el pitjor de tothom. En el cas del dependentisme polític i mediàtic, situat ja habitualment en un nivell de fangar i mentida digne de concurs, aquests dies han estat pràcticament insuperables. Llegir els editorials i els articles d’opinió habituals, vinculant ara l’atemptat de Barcelona amb l’independentisme, ha estat un exercici realment escruixidor. Que Enric Hernández o Lluís Bassets hagin aprofitat les primeres hores posteriors als fets per carregar contra els mossos d’esquadra, fins i tot amb l’ús de notícies falses, només perquè es tracta, sempre a tot preu, de deteriorar la imatge de les institucions del país. Que els de sempre hagin convertit les seves portades en una indecorosa exhibició de sang a canvi d’ingressos. Els dies excepcionals són aquells en què més t’alegres de ser al cantó digne de la història.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
20 d'agost de 2017, 12.36 h

#22


Aparte del alli-oli , PORQUÉ NO HAS CONDENADO NUNCA A AZNAR....?....EL ESTÚPIDO ASESINO , COLABORADOR DE BUSH I BLAIR...?

En casa y a solicitud de mis hijos, hemos puesto un tirador de flechitas con una foto de Aznar y de cuando en cuando practicamos.

No es adoctrinar. Es recordarles lo que no se debe de hacer nunca.....!! VENGA MAMÁ, AHORA TE TOCA A TÍ....!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
20 d'agost de 2017, 12.07 h



A QUI VOLEM INTEGRAR I A CANVI DE QUE ...?

HI HAN ÈTNIES QUE NO ES VOLEN INTEGRAR I NOSALTRES FEN EL BURRO.........

ALS INDOCUMENTATS , FORA , PERQUÈ ESTÀ DEMOSTRAT QUE PORTEN INFINITAT DE PROBLEMES.

I FINS I TOT, ELS QUE JA TENEN DOCUMENTS QUE ELS FA FACTIBLES PER TREBALLAR, TAMBÉ .

JO PAGO ELS MEUS IMPOSTOS I NO DEMANO RES MES, QUE VIURE TRANQUIL A.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
20 d'agost de 2017, 11.59 h

https://dbalears.cat/estat/2017/08/19/305071/govern-espanyol-impedir-contractacio-500-nous-mossos-esquadra-per-lluitar-contra-terrorisme.html

L'estat espanyol va impedir la contractació de 500 nous mossos d'esquadra per lluitar contra el terrorisme

Espanya va incloure dins l'Europol l'Ertzaintza però no la policia catalan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
20 d'agost de 2017, 11.39 h

Hem de declarar persona “nongrata” al quòniam Mariano Rajoy, qui ara, amb les desgraciades conseqüències dels seus actes a sobre, reclama demagògicament “cooperación y trabajo conjunto”, quan això precisament es el que ha negat fins que ha estat massa tard!

NO TENIM POR||*||


PS: Sort que només falten 41 dies pel Referèndum i la restauració de l'estat català serà un fet!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
20 d'agost de 2017, 11.35 h

#24

M'agradaria , si pots, que posis cognoms al tal Alberto. O es una manera de dir-li analfabeto........?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
20 d'agost de 2017, 11.28 h

#17

Aragoneses, QUERIDU NAZI el fonamentalista español.

!!...NO TINC POR...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
20 d'agost de 2017, 11.25 h

#13


Aragoneses, QUERIDU NAZI........ fonamentalista español, corrosiu, intransigent i un 10 amb "el corta y pega".

Quina educació et van donar els teus pares ? EREN DE NAIXEMENT FEIXISTES....... Pobre nano.....




Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
fideli fletxa rdnes
20 d'agost de 2017, 11.14 h

#25 España ja ha 'desaparegut' de Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU .. VISCA ELS MOSSOS D´ESCUADRA I VISCA CATALUNYA LLIURE , CATALANA I CRISTIANA MAI MÉS ESPANYOLA NI CASTELLANA . fletxa LLoret de Mar ara fara mes segura les Zones de Vianats ES LO QUE A DE FER ADA CALAU A BARCELONA JA DE SEGUIDA
20 d'agost de 2017, 11.11 h

FALTEN 500 NOUS MOSSOS D´ESCUADRA SR RAJOY ,, Tambe te ddemanu con a CATALÀ ORGULLOS DE LA NOSTRA POLICIA CATALANA .. Donguis LA MEDALLA AL VALOR .. ALS MOSSOS D´ESCUADRA Que ban LLUITAR CARA A CARA AMB ELS TERRORISTAS ISLAMISTAS Crexc se la han ganado ..

PUIGDEMONT Si no se la don RAJOY Que sigui EL GOVERN CATALÀ Qui DONGUI LA MEDALLA AL VALOR I A LA ENTREGA DE SACRIFICI I VALOR LA MEDALLA AL VALOR Crec se la mereixen ELS MOSSOS D´ESCUADRA Q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
20 d'agost de 2017, 11.06 h

(repetició del comentari #23 per intentar eludir la interferència entre un enllaç i el "llegir més"
=====================================================================
=====================================================================



Que potser et penses, PPobra PPalurda PPaPPanates i franquista anal-f-Alberto, que tots som tan ESTÚPIDAMENT IGNORANTS COM TU, i només llegim la merdosa premsa franquista esPPanyuela ?


Mira, PPobre estúpid, si saps fer-ho, llegeix coses com aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.