directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Antifrau investiga 1,8 milions d'IBI no cobrats durant el mandat de Josep Marigó (PSC) a Blanes

L'oficina també investiga la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Dues membres de la direcció d'anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya van es van dirigir ahir al matí a les dependències de l'Ajuntament de Blanes (la Selva) per a demanar informació sobre el mandat comprés entre els anys 2003 i 2007, durant el govern encapçalat per Josep Marigó (PSC). Segons tot sembla indicar l'oficina està treballant per esclarir una possible prescripció del l'Impost de Béns Immobles (IBI) que durant aquells anys on no es van cobrar prop d'1,8 milions d'euros. Amb tot, AraGirona.cat ha pogut saber que els dos agents també han iniciat una investigació sobre la llicència del supermercat Mercadona i la modificació urbanística que Marigó va aturar a Mont-Ferrant.

Josep Marigó, regidor, Blanes
L'exalcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC) © AG

Comparteix
   


Etiquetes

L'oficina Antifrau ha iniciat una investigació a l'Ajuntament de Blanes per tal d'esbrinar la possible prescripció i impagament de prop d'1,8 milions d'euros de l'Impost de Béns Immobles (IBI) en el període comprés entre 2003 i 2007 durant el mandat de Josep Marigó (PSC). Segons ha informat avui 'el Punt', dos membres de la direcció d'anàlisi s'han personat a les dependències municipals per tal de recollir informació al respecte. Una de les parts no cobrades més significatives és la que fa referència als 100.000 euros que la confraria de pescadors mai va pagar en concepte dels anys del 1997 al 2002, durant l'alcaldia de Ramon Ramos (CiU) i que ja no es podrien cobrar perquè el deute ha prescrit.

Per la seva banda Marigó va qualificar de 'fantàstic' la investigació que porta a terme l'oficina Antifrau ja que ell l'ha 'reclamat en molts plens' i mai li ha set lliurada. Amb tot, l'excalcalde titlla aquest procés de ser un 'problema 100% tècnic' i que 'no hi ha arbitrarietat política', ha dit.

D'altra banda, segons ha pogut saber AraGirona.cat, ambdós membres d'Antifrau també van procedir a recopilar informació per investigar la llicència atorgada al supermercat Mercadona i també la modificació urbanística que Marigó va aturar al sector Mont-Ferrant per evitar la construcció d'un bloc d'habitatges. Aquella polèmica decisió ja va portar aleshores que el consistori fos declarat nul pels tribunals i en resti pendent l'execució de la resolució del recurs.

Tensions en el tripartit

Molts d'aquests assumptes ja van crear tensions dins l'equip de govern entre Marigó (PSC) i Joan Puig (ERC), el qual es va negar en algunes decisions com la llicència del Mercadona i la modificació urbanística de Mont-Ferrant. Aquella tensió, fruit de les denúncies dels republicans van acabar amb el trencament del pacte de govern i la fi del tripartit a Blanes. Finalment el juliol de 2006, Marigó va cessar per decret els dos regidors republicans, Joan Puig al capdavant de la regidoria d'Urbanisme i Conxita Boldú, regidora de Promoció Econòmica i Turisme.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.