directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'economista Xavier Vives no aclareix si respondria a la crida de Mas per formar part del Govern

Pujol veu bé voler un equip dels millors encara que siguin independents però alerta que és 'complicat'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha considerat aquest dimarts que Artur Mas 'faria bé' si guanya les eleccions i governa d'intentar conformar un govern amb 'els millors', encara que això impliqui posar-hi algun independent, si bé ha alertat que és 'complicat' perquè 'la política és un ofici particular' i no tothom s'hi acaba adaptant. Pujol ha fet aquesta reflexió en el marc d'un esmorzar informatiu a l'Hotel Majèstic de Barcelona juntament amb l'economista Xavier Vives, que ha esquivat respondre als periodistes si estaria disposat a fer el pas a la política si Mas el cridés. Aquest divendres, el candidat de CiU apuntava que un independent podria ser conseller d'Economia, si governa. Pujol ha considerat que  Sí que ha considerat que 'el principi d'intentar posar la gent millor a tot arreu, públic i privat, és bo'.
xavier vives, jordi pujol, economia
Xavier Vives, amb Jordi Pujol al costat.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que Mas es comprometés, si governa, a conformar un executiu amb 'els millors', encara que impliqui algun independent o aliè a CiU, Pujol ha considerat que 'en general, això d'agafar els millors és una bona idea i és molt bonic'. L'expresident ha recordat que ell ja havia anat a buscar a independents per dirigir conselleries.

Això sí, ha avisat que és molt probable que qui estigui disposat a fer el pas 'hi perdrà' a nivell econòmic i ho haurà de fer, en tot cas, com a acte de patriotisme. I encara ha afegit que 'la incorporació d'independents a la vida política sempre és complicada', perquè implica posar-se en un 'ofici complicat', el de la política, i 'això la gent ho ha de saber'. S'ha referit a exemples de polítics independents amb alta responsabilitat en altres països que van plegar al cap de poc temps de ser nomenats perquè 'no s'acabaven d'adaptar' a la vida política.

'Arribat el cas (si CiU guanya les eleccions i governa), si en Mas fes això, faria bé i seria bo que trobés gent d'aquestes característiques', ha insistit Pujol, que ha ironitzat que 'ràpidament haurien de fer un curset d'aprenentatge' del que ha anomenat 'l'ofici' de la política.

En la conversa amb Jordi Pujol, Vives –que no ha volgut respondre si estaria disposat a fer el pas a la política si fos requerit- ha considerat que 'en el passat no s'ha fet prou bé, això' i tant Catalunya com l'estat espanyol han 'tingut la tendència general de buscar l'amic i el més proper per alguna raó que la persona més qualificada'. Per això, ha considerat que 'el principi d'intentar posar la gent millor a tot arreu, tant en l'àmbit públic com privat, és bo si volem l'excel•lència del país'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.