directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno va boicotejar els Mossos per recomanació del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme

L'atemptat de dijous va propiciar que es volgués assenyalar el cos policial català com irresponsable per no fer cas a la CIA

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI | @JoanSole_ - Havien passat pocs minuts des que es va perpetrar l'atemptat a les Rambles quan l'Enric Hernández, director d'El Periódico, va vendre l'exclusiva: 'La CIA va avançar fa dos mesos als Mossos que la Rambla era objectiu del jihadisme'. Més enllà del caràcter miserable d'aprofitar la confusió del moment per buscar els clicks, després accentuat amb la portada del dia següent, caldria pregunta-nos la veracitat i l'estranya pressa per publicar el text.
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un moment del gabinet de crisi
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un moment del gabinet de crisi
© Guifré Jordan

Comparteix
   


Etiquetes
El diari Público, capçalera destacada per la seva capacitat per despullar les vergonyes de l'Estat, no oblidem el cas de l'Operació Catalunya investigat per Carlos Enrique Bayo i Patricia López, ha destapat de nou una de les situacions més surrealistes en la lluita antiterrorista. El govern de Rajoy va vetar els Mossos d'Esquadra perquè tinguessin accés a dades "vitals" per a la lluita antiterrorista, un fet que encara esdevé més surrealista quan el mateix diari explica que aquesta decisió venia motivada pel director del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), José Luis Olivera.
 
Enrique Bayo i Patricia López, que també han seguit la coordinació policial aquests mesos, recorden la pedanteria del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, quan afirmava que a Espanya no hi haurien atemptats jihadistes. Una manca de coordinació política que, malgrat tot, no va afectar a la dels cosos policials durant aquests dies: Mossos, Policia Nacional i Guardia Civil es van coordinar al marge dels govern.
 
El boicot del Gobierno contra els Mossos
 
El que explica Público és el despropòsit més irresponsable de l'executiu Rajoy, una mostra de la nul·la cooperació de la Moncloa amb la Generalitat només per així derrotar-la políticament. L'estratègia de menyspreu a l'hora de valorar qualsevol demanda catalana ens ha de fer mirar enrere, no només en polítiques socials, culturals i nacionals, sinó també, sobretot, en polítiques de seguretat. Recordem que la Junta de Seguretat es va reunir el 10 de juliol passat després de vuit anys en blanc amb l'amenaça jihadista sobre la taula. Dos anys abans no van voler incloure els Mossos en el congrés de la Interpol a Barcelona que marcava la política antiterrorista (juny 2015), en aquell moment es va produir, també, l'episodi on els Mossos van denunciar la filtració, per part de la Policia Nacional, d'operacions antijihadistes a jihadistes. I no fa gaire, fa pocs mesos, podem recuperar el moment en el qual el govern de Rajoy va decidir no incloure la policia catalana, i sí l'Ertzaintza, a l'Europol.
 
Són tots i cadascun d'aquests detalls on l'exclusiva, en majúscules, d'Hernández esdevé més inversemblant: 'La CIA va avançar fa dos mesos als Mossos que la Rambla era objectiu jihadista'. Quin caràcter exclusiu ha tingut la policia catalana, exclosa dels fòrums internacionals, perquè una institució com l'americana hagi decidit saltar-se el procediment d'informar els respectius serveis d'intel·ligència espanyols (CNI) per parlar directament amb els Mossos? La resposta és cap. No es varen saltar els procediments, el que ha passat aquí és que el Ministeri de l'Interior ha volgut cobrir-se les espatlles filtrant aquest informe argumentant que era de ple coneixement dels Mossos.
 
Explícita incomoditat de Rajoy, Felip VI i Zoido
 
Tard, descol·locats i sense feina per fer. Aquest seria el resum del paper del president del Gobierno, el ministre de l'Interior i el Rei d'Espanya. Rajoy es va pronunciar set hores tard de l'atemptat, per posteriorment fer un gabinet de crisi sense la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, els Mossos i la Guàrdia Urbana. Primera foto.
 
Felip VI, igual que Rajoy, no sabia on posar-se. Sense un rol per poder ajudar, es va apropar als hospitals per recomanació dels serveis de protocol de la Zarzuela que van contactar amb les institucions sanitàries perquè els monarques es poguessin fer una foto amb les víctimes de l'atemptat. Segona foto.
 
Zoido, el ministre de l'Interior que no va gestionar res, dissabte dóna una roda de premsa per anunciar que no augmentarà el nivell d'alerta antiterrorista al 5, "no hi ha risc d'atemptat imminent", per sentenciar: "donem per desarticulada la cèl·lula jihadista". Tercera foto. Aquesta, però, molt forçada; els Mossos desmenteixen el ministre, encara hi ha un jihadista en cerca i captura. Per tant, no es pot donar per desarticulada una cèl·lula si un dels seus membres segueix lliure.
 
Un govern i una policia a l'alçada
 
El rol irrellevant de Rajoy, Felip VI i Zoido té una raó molt contundent. La coordinació de la crisi terrorista per part del govern de la Generalitat i, sobretot, dels Mossos, ha estat impecable. La policia catalana, malgrat el boicot sofert per part del Gobierno, ha demostrat la serenitat d'una policia de primer nivell en la lluita antiterrorista. La ràpida resposta i l'eficàcia del dispositiu ha deixat com anecdòtica la presència del govern espanyol.
 
El boicot contra els Mossos només serveix per valorar encara més la tasca de lluita antiterrorista que ha dut a terme el cos policial. És molt preocupant que l'executiu de Rajoy, per recomanació del CITCO, boicotegés sense embuts la policia catalana. La seva derrota és la resposta dels Mossos. Professional i reconeguda.
 
Hom no pot evitar pensar si amb la coordinació necessària alguna cosa hauria canviat. Però de res serveix començar a teixir teories al voltant d'aquest pensament, només ens cal reclamar més coordinació. No és política, és un ciutadà que vol viure en plena seguretat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Fd'A. fletxa Calders
22 d'agost de 2017, 11.37 h

L'actitud del govern de Rajoy ja no és només patètica sinó criminal. "Si Catalunya no pot ser nostra, preferim que es mori." Són uns miserables, el Rey, el Rajoy, la Saenz de Santamaria, el Zoilo i tota la patuleia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
mario fletxa Barna
22 d'agost de 2017, 09.50 h

#5 No posem a totes les esglésies al mateix sac. La CATALANA no té res a veure amb la española. Per tant fixa't bé en el que dius NO TOTHOM ÉS COM ELS ESPAÑOLES A CATALANYA, sinó no diries el que dius ho pot entendre español?

PER UNA NOVA REPÚBLICA CATALANA, L'ÚNICA QUE ENS POT TREURE D'AQUEST TERRORISME CONSTANT D'ESTADO. TINGUEM- HO EN COMPTE. JA VEIEM FINS ON HAN ARRIBAT: PROU, DUI! ARA ÉS EL MOMENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
22 d'agost de 2017, 00.06 h

#25 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 d'agost de 2017, 19.18 h

Es mezquino y ridiculo ver las conferencias de prensa del Puigtonton,Forn y Trapero, diciendo lo mismo primero en LAPAO y luego en español, el Forn pidiendo ayuda para traducir al español REBUIG, diferenciando entre cadaveres catalanes y cadaveres de nacionalidad española, habo de una victima de nacionalidad belga pero no dijo si era una persona flamenca o valona, cuando aparecen las autoridades españolas al fondo estan las banderas española, catalana y europea, cuando salen los NAZIS solo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ramon fletxa Catalonia for ever
21 d'agost de 2017, 17.28 h

EN REALITAT, EN AQUESTS MOMENTS, ELS MOSSOS D´ESQUADRA ENCARA NO TENEN EL PERMIS ESPANYOL PER A REBRE TOTA LA INFORMACIÓ SOBRE EL TERRORISME. ESPANYA ENCARA ELS BLOQUEJA LA INFORMACIÓ PERTINENT.
PER SORT ELS NOSTRES MOSSOS NO ES XUMEN EL DIT ...

http://elmon.cat/noticia/221440/zoido-la-coordinacio-politica-i-policial-ha-estat-fluida-i-constant


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 d'agost de 2017, 15.35 h

LA INIQUITAT MORAL, DEL REINO, FELIPE VI, RAJOY, ZOIDO, MENTINT AMB PARAULES DE COORDINACIÓ QANE HA ESTAT BOICOT EN AQUESTA TRISTA REALITAT DE L'ATEMPTAT TERRORISTA,, PORTANT JA VUIT, ANYS MÉS D'ENGUANY, ON ZOIDO VA ENREDAR ALS MOSSOS, PARLANT,DE CONTACTES, INEXISTENTS AMB ELS MOSSOS PER TENIR-LOS BEN INFORMATS EN EL TEMA QUE PROTECCIÓ A LA SOCIETAT CATALANA, LA "IGUALDAD DE TODOS" ÉS DEMAGÒGIA MALVADA, ABJECTA, D'ALT GRAU. FELIPE VI, AMIC DEL MARROC, D'ARÀBIA ON EL REI EL XEIC ÉS U... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Pepa Llims fletxa GIRONA
21 d'agost de 2017, 12.56 h

I perquè vosaltres en la notícia poseu "Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO)," si és un organisme estatat espanyol i que el seu nom propi és en castella ?

Això dona lloc a crear dubtes i que algú pensés que és un organisme català.
S' ha d' ésser curós per no tirar-nos pedres al nostre propi teulat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 d'agost de 2017, 12.39 h

També a nivell de seguretat.

No tan sols deixarem de pagar mils de milions d'euros en iimpostos a Madrid sinó que no tindrem un estat que ens va en contra a tots els nivells.
Amb la independència guanyem en seguretat, benestar social, democràcia i prosperitat econòmica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 d'agost de 2017, 11.51 h

Això és el que els hi cou a Caspanya, que aqui s'ha sabut organitzar i fer una féina com cal de manera ràpida, eficaç i molt professional. Mentres la poli espanyola perdía el temps al bar i el govern espanyol prioritzava a altres temes passant olímpicament de Catalunya i quan aqui ja es va fer la féina van venir per fer-se quatre fotos i fer veure que s'interessaven. I el més lamentable, la guàrdia civil només fent una detenció quan els mossos ja havien fet tota la féina bruta. Qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Fd'A. fletxa Calders
21 d'agost de 2017, 11.31 h

Quan fan falta no hi són. Quan no fan falta, venen a fer-se la foto. El paper del Rei, del Rajoy, de la Santamaria, del Zoilo i companyía, ridícul i postís. I el cardenal de Barcelona ens ha demostrat que per ser cardenal no cal saber llegir, ni saber a quin país estàs. Llepant, llepant, des del prebiteri ell es pensa que queda bé però tots nosaltres l'enjeguem a la merda! La seva multinacional catòlica fa aigües per a tot arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.