directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern es personarà en la causa dels atemptats

Turull creu que "s'han de produir canvis" i no descarta cap iniciativa

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

"L'objectiu del Govern és que no passi el que va passar. Revisem què hem de fer perquè potser hi ha un paràmetre que no estava detectat i hi hem de posar solució", ha explicat en roda de premsa el portaveu del Govern, Jordi Turull.
Operaris de l'Ajuntament de Barcelona, durant la retirada dels espais memorials de les Rambles
Operaris de l'Ajuntament de Barcelona, durant la retirada dels espais memorials de les Rambles
© Jordi Pujolar

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern ha acordat aquest dimarts personar-se en la causa que investiga els atemptats de Barcelona i Cambrils. A més, segons ha explicat el conseller de la Presidència i portaveu de l'executiu, Jordi Turull, s'ha constituït una comissió de treball transversal per estudiar noves mesures en el camp de les causes i la prevenció. Segons Turull, "alguns canvis s'haurien de produir" i ha apuntat que la política preventiva ha d'obrir "noves vies".
 
"L'objectiu del Govern és que no passi el que va passar. Revisem què hem de fer perquè potser hi ha un paràmetre que no estava detectat i hi hem de posar solució", ha afegit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Amb la decisió de presentar-se en la causa que investiga l'Audiència Nacional, el Govern podrà intervenir en les diligències d'investigació i exercir les accions penals, civils i legals oportunes contra els presumptes responsables dels atemptats.
 
En el primer Consell Executiu després dels atemptats terroristes que han afectat Catalunya, el Govern ha impulsat una comissió de treball per treure conclusions sobre què es pot millorar en l'àmbit de la prevenció. Segons ha detallat Turull, en el cas de la radicalització dels presumptes terroristes hi pot haver elements nous tenint en compte que són molt joves, que ningú del seu entorn en tenia cap sospita i que el reclutament s'assimila més al d'una secta.
 
"Perfectament integrats"
 
De fet, el conseller ha recordat que els presumptes terroristes estaven "perfectament integrats" en la societat catalana i ha suggerit que s'haurà d'abordar la prevenció des d'una altra perspectiva tenint en compte com els capten i els "giren el cervell".
 
Turull també ha explicat que la comunitat musulmana s'ha ofert per implicar-se més i que també es tindrà en compte les propostes dels professionals de diferents àmbits com poden ser els que treballen en el camp social o els afers religiosos.
 
Prevenció
 
L'objectiu és que la comissió de treball, sense cap límit temporal, extregui unes conclusions sobre què es podria millorar en la prevenció. És a dir, revisi les actuals mesures i analitzi els paràmetres que potser ara no estaven detectats, segons ha detallat el conseller de la presidència.
 
Turull no ha volgut descartar cap debat en l'àmbit de la prevenció, tampoc el que fa referència als imams. "No descartem res, perquè si no començaríem malament la feina, no descartem cap iniciativa perquè si es descarta alguna cosa a priori, tot neix tergiversat", ha considerat el conseller.
 
"No podem fer veure com si no hagués passat res. Revisem el que podem millorar amb l'aportació del que han après els col·lectius com a conseqüència d'aquest atemptat", ha afegit Turull.
 
D'altra banda, el Govern ha pres la decisió de personar-se a la causa que investiga els atemptats terroristes en considerar que "les actuacions criminals han afectat la vida, la integritat física i al llibertat de persones, així com de membres de les forces i cossos de seguretat".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
piscolabis fletxa de pas
31 d'agost de 2017, 23.33 h

#7 idiota borratxo imbecil inutil


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
31 d'agost de 2017, 10.03 h

Disculpadme de nuevo, nose que me pasa, entre que me escuece mi ano desde hace días por culpa de un mulato con el miembro que le media 45 cm y que estoy frustrado porque mi novio me dejo hace unos dias pues se me va la cabeza, lo siento mucho, la proxima vez que me pase me pondre mi adorado vibrador rojigualdo asi calmaré mi frustración y no diré más tonterias.


Pero os pido perdon por adelantado por si acaso vuelvo de nuevo a salir con tonterias, tendré que llamar a el cubano que me tir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
mario fletxa Barna
31 d'agost de 2017, 08.37 h

Em rectifico... TOTHOM ha estat un lapsus escrituris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
30 d'agost de 2017, 18.00 h




#4


PPALURDIYIAAAAAAAAAA A A A A !! !! !! !! . . . HUAH HUAH HUAH HUAH . . . cada dia ets subnormaaleta tu, oi?



Mira que gosar parlar de "categories de llengues" . . . !! !!



El DANÈS només el parlen menys de 6 milions de persones, però és una llengua que ha donat grans científics al món.


El castellà ÉS UNA LLENGUA DE PRINGATS, molts països que abans de la conquesta esPPanyolera eren rics i avençats, com Mèxic, Bolivia, el Perú, etc. . . ARA SON POBRES I NIUS D'EMIGRAAC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
30 d'agost de 2017, 14.19 h

Grifols no incorpora el catalán en su web porque es "una lengua de segunda categoría"

http://www.elnacional.cat/es/sociedad/grifols-catalan_170730_102.html

https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/3595/grifols-no-incorpora-el-catala-a-la-pagina-web-perque-considera-que-es-una-llengua-de-segona-categoria

Plataforma per la Llengua denuncia que Grifols, con sede en Parets, trata al catalán como una "lengua de segunda categoría"
http://www.elperiodico.com/es/parets/20170703/plataf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDU NAZI aragoneses,–-QUERIDU NAZI spain-ratas–––– catalopitecus...............zapustarrastrosos––––– fletxa TALIBANS ESPAÑOLISTAS ........ IMAMS DE UNA españa DESFETA.............JA PODEU DIR...NO ENS CAMBIARÁN...!!
30 d'agost de 2017, 10.14 h



Els horrors del PP, son els nostres morts.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 d'agost de 2017, 09.52 h

-cal que hi hagin canvis. No "s'han de produir"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa Barna
30 d'agost de 2017, 09.36 h

Esteria bé...
FINS 1-Oc ANEM TOTOM A VOTAR SIIII!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.