Cs, PSC, CSQP i PPC pregunten sobre l'ajornament de l'admissió a tràmit i una valoració jurídica sobre els continguts de les proposicions del Referèndum i de Transitorietat.
El diputat i portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa
Els grups parlamentaris de Cs, el PSC, CSQP i el PPC han demanat formalment aquest dimecres a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que sol·liciti un informe als lletrats sobre les lleis de desconnexió.
Amb matisos diferents, l'oposició ha registrat finalment per separat quatre peticions formals, després que tant a la Mesa com a la Junta de Portaveus d'aquest dimarts ja es desestimés demanar l'opinió dels serveis jurídics del Parlament.
Preguntes sobre la llei del Referèndum
Cs, CSQP i PPC pregunten sobre la decisió de no incloure a l'ordre del dia de la Mesa, per tercera vegada, la proposició de llei del Referèndum, i des d'aquesta setmana tampoc la de Transitorietat i fundacional de la república. El PSC demana explícitament que es debatin a la pròxima reunió Mesa i demana als lletrats si el contingut de les lleis s'adequa al dret.
També el PPC demana que els serveis jurídics n'abordin el contingut. CSQP va més enllà i reclama a Forcadell que l'informe plantegi també possibles tràmits parlamentaris a partir d'ara per aquestes lleis, posant el focus en l'ús de l'article 81.3 del reglament.
Els pensaments de C's
D'aquesta manera, i en una atenció els mitjans al Parlament, el portaveu parlamentari de la formació taronja, Carlos Carrizosa, ha explicat que la seva petició posa l'accent en "l'actuació" de Forcadell en les darreres reunions de la Mesa, pel fet de no incloure-ho a l'ordre del dia.
Carrizosa ha explicat que els grups han debatut que el contingut sigui similar però que finalment hi ha matisos que no en modifiquen la base, ha defensat: "Portar als serveis jurídics diferents aspectes de les anomalies que es porten dins del processisme i la seva vessant parlamentària", ha etzibat. La petició formal busca, ha afegit Carrizosa, la constatació que els independentistes volen "ignorar deliberadament les normes democràtiques".
La portaveu del PSC, Eva Granados, ha argumentat que no volen només que els lletrats es posicionin sobre l'adequació al dret de les dues proposicions de llei sinó que reclamen que es debati l'admissió a tràmit a la pròxima reunió de la Mesa. Està prevista per dimarts vinent i els socialistes volen que l'òrgan parlamentari les descarti.
Així, i en plena polèmica per la tramitació, Granados ha acusat els independentistes de "menystenir" els diputats en posposar el debat al Parlament i ha apel·lat a la tasca de control de la legalitat dels serveis jurídics. De fet, ha aconsellat a Forcadell deixar-se "assistir" pels lletrats davant d'unes normes que la presidenta de la cambra va definir com a "complexes". "L'ajudaran a prendre la decisió", ha afegit la socialista.
PPC i CSQP, units per la causa
També han registrat una petició d'informe dels lletrats tant el PPC com CSQP. Els populars demanen l'opinió dels serveis jurídics sobre l'ajornament de l'admissió a tràmit i alhora també volen una "valoració jurídica del contingut" de les proposicions de llei de desconnexió.
CSQP fonamenta la seva petició d'informe en cinc eixos. D'entrada volen que els lletrats opinin sobre si el reglament atorga a la presidència la possibilitat "de posposar sine die" una admissió a tràmit: si Forcadell pot "deixar en suspens o fins i tot arribar a furtar" la funció de la Mesa per qualificar iniciatives. El portaveu de la coalició d'esquerres, Joan Coscubiela, també pregunta a la petició en quina situació estan ara les dues proposicions de llei i si es poden incorporar en un ple sense que, "amb caràcter previ", es produeixin els tràmits parlamentaris ordinaris a Mesa, comissió i Junta, per exemple.
De fet, Coscubiela assenyala l'article 81.3 del reglament i pregunta si el ple pot acordar una alteració de l'ordre del dia "sense que la proposició de llei hagi estat admesa a tràmit per la Mesa" i si aquest article es pot fer servir "sense respectar el dret a la presentació d'esmenes i debat que tenen tots els grups o sense respectar el dret a sol·licitar dictamen al Consell de Garanties Estatutàries".
Se'ls ha demanat fins l'últim moment que formessin part de la mesa i ho han desestimat sempre, per tan ja no cal fer ni dir res més, és el que hi ha i així estan les coses. Aquests PARÀSITS famolencs de PODERRRRR però sense intel·ligència i molt mala llet, no es mereixen ni formar part d'una república i sobretot catalana. Esperem que les lleis electorals no ens posin tipus d'aquesta mena ! VIA FORA!
Estan cagats, ja no queden DODOTIS a les farmacies
Deuen ser per l'1-OCTUBRE, dia de la Independencia.
A partir de l'any que ve, l'1 d'Octubre sera festiu.
Celebrarem la INDEPENDENCIA !!!!!
II*II. VISCA LA REPUBLICA CATALANA LLIURE DE
PARASITS ESPANYOLS
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.