directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya "preparada" per assumir "la decisió de l'1-O"

Puigdemont i Junqueras presenten l'Agència Tributària de Catalunya

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, han aprofitat la posada en marxa del desplegament territorial i competencial de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), per explicar que aquesta estructura és la prova que Catalunya "està preparada" per assumir "la decisió" i "la voluntat" que els catalans expressin al referèndum de l'1-O".
© Jordi Bataller

Comparteix
   


Etiquetes
A més, tots dos s'han vanagloriat de la "plenitud d'assumpció de responsabilitats" que suposa posar en marxa coses com l'Agència Tributària. El president, però, ha aprofitat per denunciar que el procés de desplegament de l'ATC ha tingut, a més de les complicacions "lògiques" d'un procés com aquest, "dificultats" afegides provinents d'aquells "que auguraven la catàstrofe, per ganes o perquè creien que tenien raons per pensar-ho".
 
Ni Puigdemont ni Junqueras han volgut parlar aquest dilluns de res més que no fos l'Agència i han evitat en tot moment referir-se als passos previstos amb les lleis del referèndum i transitorietat, ni al possible xoc amb l'Estat i el TC.
 
President i vicepresident, acompanyats pel secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, s'han reunit aquest dilluns amb el director de l'Agència Tributària de Catalunya, Eduard Vilà, i els responsables de l'ens, que aquesta setmana posa en marxa el seu desplegament. Després de la trobada, tots quatre han comparegut en roda de premsa per felicitar-se del nou salt que fa l'ATC i apel·lar al significar fiscal i polític que té aquest nou pas.
 
Catalunya, preparada
 
Així, el president ha remarcat que amb aquest desplegament "a ningú se li escapa que es posen les estructures necessàries perquè Catalunya estigui preparada per posar en marxa la voluntat que expressin els catalans l'1-O". "Sigui la que sigui, estem dient que estem preparats", ha sentenciat Puigdemont, que ha remarcat que tant aquests com tots els passos en aquest sentit es fan "amb seguretat jurídica, tècnica i mirant més al futur que al present". Per al president, amb l'ATC el Govern "està demostrat que està preparat" per al "bon funcionament del país".
 
Per la seva part, Junqueras s'ha expressat en la mateixa línia, fent a més una oda a l'assumpció de competències i responsabilitats que assegura que demostra el Govern i Catalunya. "Volem ser responsables. Ens agrada la responsabilitat, estimem la responsabilitat, estem enamorats de la responsabilitat; la volem exercir tota, amb plenitud i no només en l'àmbit de la despesa, també en la recaptació. Volem que el conjunt de la ciutadania i el país tinguin els pressupostos que es mereixen", ha etzibat el vicepresident.
 
"Responsabilitat"
 
De fet, el vicepresident ha volgut interpretar el procés i les decisions que s'estan prenent ara des del Govern com una part d'aquesta "responsabilitat" i, relligant-ho amb les "conseqüències" que l'Estat avisa que pot portar per a Catalunya l'1-O, Junqueras ha explicat que forma part del mateix relat. "Intentem que siguem responsables de les decisions que prenguem, que el conjunt dels ciutadans siguin responsables del seu futur", ha dit.
 
Junqueras també ha remarcat que l'ATC gestiona ara un volum d'activitat fiscal determinat i d'acord a les competències que hi ha, però veu "significatiu" que aquesta mateixa Agència tal com s'ha desplegat "està en condicions de recaptar fins a 42.000 milions, un potencial que multiplica per 15 la recaptació de 2017 i per 34 la que es va fer el 2015".

"L'ATC està preparada per esdevenir la peça clau del sistema fiscal, pensada pe restar al servei dels contribuents, sent homologable a les agències més avançades de la UE i del món, àgil i eficaç, i amb la creació d'una unitat de lluita contra el frau internacional", ha conclòs.
 
No s'han rebut col·laboracions
 
Més enllà d'aquest missatge, Puigdemont també ha volgut denunciar que el desplegament de l'ATC no ha rebut la col·laboració i facilitats que considera que tothom podria haver aportat. "Hi ha hagut les dificultats lògiques d'una transició, pròpia d'aquesta operació i que s'han resolt abans de temps i tot. Però també dificultats dels que auguraven la catàstrofe, no sé si per ganes o perquè tenien raons per pensar-ho. Però això sempre fa de mal fer la feina", ha sentenciat.
 
Per la seva part, en la intervenció inicial, Vilà ha fet també referència a aquests entrebancs que ha denunciat el president. "Alguns deien que la transició havia de ser un col·lapse, però ha estat modèlica, molt òptima", ha dit.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Coia Musté fletxa Tortosa
5 de setembre de 2017, 11.22 h

#1
Si mai has tingut una mínima engruna de seny català, realment te l´has petat en un parell de dies, que des d´aleshores no pares de dir les bajanades més hilarants. Segurament es pot ser més feixista, però dubto que es pugui estar més transtornat. És per alguna picada d´un insecte independentista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de setembre de 2017, 10.48 h

#2 no entenc pas de què va, si no us expliqueu millor, esteu perdent el temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa Barna
5 de setembre de 2017, 10.24 h

Que companys! us adoneu com estem reciclant tot allò que no s'ha fet mai? són uns herois aquest govern els del departament d'economia són uns cracs, els de justícia tancant la Model que no podien fer des de feia 40anys en temps recordi etc...etc tot el GOVERN treballant per la ciutadania incansablement i a partir d'ara i a partir de l'1-Oc. amb tots els honors a tot un POBLE que VOL SER per ELL MATEIX.

1-Oc- VOTAR PER LA NOSTRA LLIBERTAT; PER DEIXAR DE SER ESCLAUS D'UN gobierno que ens ODI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
5 de setembre de 2017, 07.05 h


#1 No te n'adones de lo RIDÍCUL que ets, Miguel Romualdo? No ho veus que escrius tonterietes de nen petit autista ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de setembre de 2017, 23.24 h


#1 Si et refereixes a firmar el teu ingrés en un psiquiàtric no el poden firmar fins que no hi hagi plaça lliure a una institució on no hi hagi nens petits. Coneguent els teus antecedents pedòfils, tenen por de que els SODOMITZIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
4 de setembre de 2017, 23.18 h

#1




Oyes escribe eng "LEPE" que eng castallufo no te engtiendo



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana II*II
4 de setembre de 2017, 23.16 h

#1



CATALÀ AMB SENY-XARNEGO RECILCAT i BOTIFLERRRRRR



Donde dise que va,charneguillo ?




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
4 de setembre de 2017, 19.31 h


Ciutadans catalans AMB seny, pots comptar quin subjecte deus ser, pobra dona, si estàs casat, pobres fills, si ets pare, i si ets fadri ( saps que vols dir? ), doncs pobres pares que t'han hagut de criar o malcriar, i a sobre haber-te d'aguantar. Resumint: FAS PENA, segur que ets un pobre home, de la manera que t'expreses. Au ara contesta i pots dir totes les rucades que vulguis, que es de lo que pressumeixes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Català amb seny fletxa Sant cugat
4 de setembre de 2017, 19.14 h

Que firmen ya , que el público se va!!!
Que firmen ya , que el público se va!!!

Go indepes go!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.