directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 10:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'esquerra demanarà l'anul·lació de les eleccions municipals a Perpinyà per un suposat frau electoral

El recompte fa guanyador Jean Paul Alduy per 574 vots

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'esquerra ha denunciat aquest diumenge a la nit un suposat frau en les eleccions municipals de Perpinyà, després que una mesa electoral situada al barri del Vernet denunciés que el seu president amagava vots trets de l'urna dels candidats a l'alcaldia. La candidata que liderava la llista de les esquerres i el centre, Jacqueline Amiel-Donat, ha denunciat els fets a la prefectura i ha anunciat que impugnarà els resultats. El president de la Junta electoral, després de fer el recompte d'aquesta mesa, la número 4, els ha validat. Per la seva banda, el president de la mesa ha quedat detingut per la policia, que l'interroga.
votació vota vot legislatives catalunya nord eleccions
Votants a les legislatives a la Catalunya Nord / ACN

Comparteix
   

Prop de 300 persones han sortit al carrer per manifestar-se i s'han concentrat davant de l'ajuntament per demanar la dimissió de Jean Paul Alduy i davant de la prefectura. La candidata de la unió de les esquerres, Jacqueline Amiel-Donat, que ha qualificat aquests fets de 'vergonya', ha fet una crida a la calma i ha dit que aquest conflicte es resoldrà a través de la justícia.

Els resultats definitius, després del recompte de les 66 meses per part del jutge i president de la junta electoral, han donat com a guanyador Jean Paul Alduy, amb el 45,48% dels vots, seguida d'Amiel-Donat, amb el 44,10%. De fet, entre els dos màxims aspirants a l'alcaldia, només els han separat 574 vots de diferència, ja que el primer n'ha tret 19.072 i la seva rival 18.498. Amb el 10,42% dels vots, se situa el candidat del Front Nacional, Louis Aliot, que ha tret 4.068 vots. Pel que fa la participació, ha superat en set punts la de la primera volta, diumenge passat, amb un 62,33% enfront el 55%.

L'alcalde rescollit, Jean Paul Alduy, ha afirmat que la seva victòria, 'tot i que ajustada, és indiscutible' i que l'incident en una mesa 'no compromet' el seu triomf. Alduy ha lamentat aquest incident i creu que ha estat propi d'una persona 'poc experimentada' i que no buscava influir en el vot perquè ha agafat butlletes de tots els candidats. 'Es tracta més d'un error personal que d'una voluntat de voler influir en les votacions', ha dit. L'alcalde ha explicat que el problema s'ha detectat quan el nombre de votants no coincidia amb el nombre de vots i el president de la mesa, Georges Garcia, s'ha posat nerviós i ha admès que tenia al seu poder les butlletes que faltaven.

Així mateix, l'alcalde no ha descartat querellar-se contra el president de la mesa número 4 perquè considera que ell també pot haver sortit perjudicat de tots aquests fets; i ha denunciat l'actitud de la seva rival, Jacqueline Amiel-Domat, per 'qüestionar' la seva victòria i fer sortir la gent al carrer.

La coalició de forces d'esquerres han denunciat que durant tot el dia s'han comès irregularitats a la mesa número 4 i ara seran els tribunals qui decideixin si s'anul·len els resultats de les eleccions.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.