directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

C's esmena tota la llei de l'1-O i proposa substituir-la per una norma de constitucionalitat

El principal grup de l'oposició presenta un article únic que recull que el Parlament es "compromet a vehicular qualsevol iniciativa" dins del marc de la Constitució i l'Estatut

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una esmena a tota la Llei del Referèndum, on proposa substituir-ne el text original per una norma de constitucionalitat amb un article únic.
El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa
El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa
© Pere Francesch

Comparteix
   


Etiquetes
L'esmena de Cs, signada pel portaveu del grup, Carlos Carrizosa, presenta una proposició de llei de constitucionalitat i estatutarietat, on demana que es reculli que el Parlament es "compromet a vehicular qualsevol iniciativa política conformement a la Constitució, l'Estatut i la totalitat del bloc de constitucionalitat, i a no vulnerar els drets de tots els ciutadans de Catalunya".
 
En aquest article únic, Cs remarca que el Parlament és la institució que representa tots els ciutadans de Catalunya, "com a garantia de tots els seus drets i llibertats fonamentals i els dels seus representants".
 
Cal recordar que, abans d'aquesta esmena a tot l'articulat de la llei de l'1-O, Cs havia presentat una esmena a la totalitat de la norma, tot i que el ple d'aquest dimecres al migdia havia aprovat que només s'acceptessin esmenes a l'articulat, és a dir, parcials. Durant la sessió de la tarda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha argumentat que per "acta de presidència" havia admès només les esmenes sobre l'articulat, i ha ofert als grups que n'han presentat una a la totalitat --Cs i PSC-- uns minuts per "reconvertir-les".

"Fem el debat polític"
 
Enmig de la polèmica a l'hemicicle, s'han entregat físicament les esmenes als grups i la formació que presideix Inés Arrimadas ha demanat una petició de reconsideració per haver tombat la seva esmena a la totalitat, cosa que ha forçat la quarta reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus d'aquest dimecres.
 
"Presentin les de supressió i fem el debat polític. Que tenen por de debatre políticament sobre si tenim dret o no a votar?", ha preguntat la portaveu de JxSí, Marta Rovira, en acusar Cs de "filibusterisme".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Pepet fletxa vendrell
7 de setembre de 2017, 17.00 h

Fregant les dotze de la nit vaig poder escoltar a aquest miserable de ciudadados dient que el parlament era un parlament de fira és un fill de la gran puta està cobrant de tots els catalans i sobre ens insulta si home si és aquest tio tan però tan lleig que no es distingeix d'una merda de gos tiratge el carrer tots sabeu a qui em dirigeixo, l'estrany és no haver-ho vist reproduït en cap tele almenys fins aquest moment VISCA lA TERRA SENSA CS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.