directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla afirma que el català 'no serà mai un element dissuasiu' per atraure talent a les universitats

Treballadors de la UAB xiulen el president en rebuig a la reforma laboral

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que el català 'no serà mai un element dissuasiu' per atraure talent a les universitats. El president ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del curs a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Montilla ha fet referència així al decret per garantir el coneixement suficient del català, aprovat aquest dimarts. Ha confiat en el 'seny i consens' en la seva aplicació i ha assegurat que els professors tindran un 'temps prudencial' per assolir el nivell de suficiència. Durant l'acte, la recotra de la UAB, Anna Ripoll, ha criticat que 'no es pensa mai en les universitats' quan es parla del canvi de model productiu.
josé montilla, josep huguet, universitat
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha inaugurat oficialment el curs universitari durant un acte que ha començat amb una interrupció per part d'una quarantena de treballadors de la UAB que han mostrat el seu rebuig a la reforma laboral i han fet una crida a la participació a la vaga general del proper 29 de setembre.

En el seu discurs, el president ha fet referència al decret per garantir el coneixement suficient del català -aprovat aquest dimarts pel Govern- i ha assegurat que aquest no serà una barrera perquè professors de fora de Catalunya donin classe a les universitats catalanes. 'Si no ho fem (atraure talent) no és culpa del català', ha declarat.

Montilla ha contestat també a Ripoll, que durant el seu discurs ha fet una crítica a la falta d'estabilitat dels pressupostos destinats a les universitats i ha demanat que a l'hora de repartir recursos es tingui en compte el paper que han de tenir aquestes. Ripoll ha lamentat que no es posés en marxa un pla similar al Pla E però amb les universitats com a destinataris i ha demanat al Govern un 'escupolós' compliment dels pactes financers que permetin donar estabilitat a les universitats.

Primer any amb tots els estudis adaptats

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat que el curs que ara comença és el primer en que tots els estudis estan adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES). Ha reconegut que aquest ha estat un procés de canvi complicat durant el qual s'han produit 'debats', en referència a les protestes que durant molt de temps han fet els estudiants contra el Pla Bolonya. 'Hi ha punts de trobada', ha dit.

El conseller ha destacat que durant la legislatura s'han fet molts 'avenços' per millorar el sistema universitari català però ha dit que queda l'assignatura pendent d'abordar el tema de la governança.

L'acte d'inauguració del curs universitari també ha comptat amb la participació de la presidenta del Consell Social de la UAB, Alicia Granados, i el catedràtic de Química Analítica de la mateixa universitat, Salvador Alegret, que ha fet una llicçó inaugural amb motiu de l'Any Internacional de la Química 2011.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
araomai fletxa catalunya
15 de setembre de 2010, 23.45 h

Pels que sigueu independentistes i estigueu cansats de que les baralles entre partits no ens deixin tenir una candidatura única i forta us convidem a signar la nostra petició. Ja som 6000! ens faltes tu!
http://araomai.cat/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de setembre de 2010, 23.31 h

Ostiaputa, si amb el nivell C ens haguessim estalviat el "talent" del montilla jo el faria obligatori fins i tot per pujar al bus


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomppa fletxa Sabadell
15 de setembre de 2010, 20.54 h

Catalunay en català i llengua comú d'humanitat ( anglès ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Dani fletxa Cerdanyola
15 de setembre de 2010, 20.10 h

Sincerament, a mi no m'han obligat pràcticament mai a fer les classes en castellà a la universitat, i els pocs professors als quals s'ha aixecat un estudiant d'un altre país (o altra banda de la península, que és el mateix) i els ha demanat per passar al castellà o bé s'han hagut d'escoltar que aprenguin a parlar en català o bé ens hem alçat els altres i hem protestat per haver de canviar de llengua... Segons el meu parer, el problema no és a la universitat, i aquest és un debat pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
15 de setembre de 2010, 19.36 h

Molts i molts alumnes li volem preguntar a Montilla si farà quelcom per democratitzar els professors que prohibeixen els alumnes estudiar i fer els exàmens en la llengua pròpia de Catalunya, obligant-nos dictatorialment a estudiar i fer exàmens en castellà per imperatiu de càtedra i militància política ultra-espanyolista.
Volem que ens asseguri que la imposició del castellà per part del professorat 'no serà mai un element dissuasiu' per fer sortir el talent de l'alumnat a les unive... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.