directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Colau insta a Rajoy a deixar la "criminalització" de l'1-O

L'alcaldessa busca trobar la manera de garantir la participació sense posar "en perill" la institució i els treballadors

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que deixi d'"amagar-se darrere de jutges i fiscals" i abandoni la "criminalització" del referèndum i ha assegurat que ella farà "tot el possible" per garantir la participació.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'ofrena a Rafael Casanovas
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant l'ofrena a Rafael Casanovas
© 324

Comparteix
   


Etiquetes
Després de l'ofrena al monument de Rafael Casanova, Colau ha demanat un cop més al president del govern espanyol "que escolti el poble de Catalunya" i ha denunciat les imatges "vergonyants" de la Guàrdia Civil entrant a un mitjà de comunicació.
 
En el cas de Barcelona, ha explicat que anirà "parlant" amb la Generalitat per tal de veure "de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat" l'1-O. Ha assegurat que de la seva banda hi ha "plena disposició" però que ho farà sense posar "en perill" ni la institució ni els treballadors d'aquesta.

Manifestacions pacífiques
 
L'alcaldessa ha volgut enviar un missatge a Rajoy amb motiu de la Diada recordant-li que fa molts anys que milers de persones es manifesten "de manera pacífica i cívica" reclamant poder votar en referèndum i li ha dit que "no es pot seguir amagant darrere de jutges i fiscals". Ha afegit que el president sap que amb aquesta actitud "no es resoldrà" el problema entre Catalunya i l'Estat sinó tot el contrari. "Així només es farà que empitjorar i Rajoy ho sap", ha declarat.
 
Colau ha dit que "és moment de diàleg i escoltar" deixant que tothom s'expressi lliurement. Per això, l'ha instat a "posar propostes polítiques en positiu" sobre la taula i "deixar de jugar la carta de la judicialització, la criminalització i la repressió".

Locals de l'ajuntament
 
En ser preguntada sobre si l'Ajuntament de Barcelona cedirà locals perquè es pugui votar l'1-O, Colau ha dit que partint de la base que "en cap cas es posarà en perill la institució ni els treballadors" sí que farà tot el que estigui a les seves mans "perquè l'1-O es pugui celebrar amb màxima normalitat democràtica i que es garanteixin els drets de participació de tots els ciutadans".
 
"Tenim plena disposició a facilitar la participació democràtica, anirem parlant amb la Generalitat i veurem de quina manera es pot facilitar que tothom es pugui expressar amb llibertat", ha manifestat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
11 de setembre de 2017, 12.38 h

ICV deu 10 Milions d'Euros a Caixabank i Ada Colau està en coalició amb aquest partit endeutat als oligarques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de setembre de 2017, 12.28 h

Aquesta gent revolucionària de "pa sucat amb oli" que no fa ni quatre dies s'havia de menjar el món cru, quina marca fa servir DODOT, alguna altra marca, o bé marca blanca per estalviar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.