directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'absorció de Caixa Girona per part de 'la Caixa' comportarà el tancament de 150 sucursals

Les dues entitats sumen 300 oficines al territori i en tenen de duplicades a 72 municipis gironins

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'absorció de Caixa Girona per part de 'la Caixa' comportarà el tancament de 150 sucursals, la majoria de les quals a les comarques gironines. Només en aquest territori, les dues entitats sumen 300 oficines, i en tenen de duplicades a 72 municipis gironins. Un cop completat el procés de fusió, les oficines que abaixaran les persianes per sempre suposaran un 8% de tota la xarxa de sucursals que 'la Caixa' tindrà a Catalunya. Tot i que ja es coneix la xifra, encara no se sap amb detall quines són les oficines afectades pels tancaments. Precisament, aquest dijous l'Assemblea General de Caixa Girona es reuneix en sessió extraordinària per donar el vistiplau definitiu a l'absorció.

caixa, girona, oficines
A molts punts hi ha oficines de ‘la Caixa’ i Caixa Girona molt a prop, com en aquest carrer de Girona © ACN

Comparteix
   


Etiquetes

Aquest dijous culmina el procés d'absorció de Caixa Girona per part de 'la Caixa'. Les assembles generals de les dues entitats es reuniran per donar el vistiplau definitiu al procés. A la pràctica, això suposarà engegar la maquinària perquè Caixa Girona acabi desapareixent, engolida per la primera entitat amb més pes a Catalunya. De fet, immediatament després de l'aval per part de les dues assemblees, s'iniciarà el procés de ratificació per part del Departament d'Economia, el Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Es preveu que l'absorció s'enllesteixi relativament ràpid i sigui una realitat a principis del 2011.

L'absorció per part de 'la Caixa' ha suposat pactar una reducció de la plantilla de l'entitat gironina. L'objectiu és que dels 1.100 treballadors que tenia, aquests es redueixin en un 20%. De fet, al juliol ja es van pactar les condicions de prejubilació dels empleats de Caixa Girona, a les quals s'hi poden acollir 130 persones.

A més de personal, però, és innegable que l'absorció es traduirà a peu de carrer amb una reducció de la xarxa d'oficines. Per posar xifres, només a les comarques gironines, les dues entitats tenen sucursals per duplicat a 72 municipis. En total, en aquest territori sumen 301 oficines, de les quals 139 són de Caixa Girona i les restants, de 'la Caixa'.

La intenció és que, un cop completat el procés d'absorció, 'la Caixa' redueixi aquestes duplicitats arreu de Catalunya. A la pràctica, això suposarà el tancament d'un 8% de la xarxa global de sucursals que passarà a tenir l'entitat, la qual cosa comportarà que entre 150 i 160 entitats hagin d'abaixar persianes.

Sense conèixer el detall

El representant de CCOO al Consell d'Administració de Caixa Girona, Joan Cuenca, ha explicat però que encara no es coneix el detall de quines seran les oficines afectades. 'Seran aquelles on la xarxa d'oficines se solapi per proximitat de les unes amb les altres', ha indicat.

Cuenca també ha indicat que no només seran les oficines que actualment llueixen els rètols de Caixa Girona les que es veuran afectades per la retallada. 'Hi haurà oficines que actualment són de 'la Caixa', que per ubicació o per metres disponibles, es considerarà que no seran idònies i es tancaran', ha explicat el representant sindical.

La seu central, tancada

Un cop completada l'absorció, 'la Caixa' també dóna per fet que els serveis centrals de l'entitat gironina, que han arribat a acollir 210 treballadors, es tancaran. D'aquesta manera, la seu de la primera entitat d'estalvis de Catalunya a Girona continuarà essent la que ja té al carrer Santa Clara (davant del Pont de Pedra). Restarà per veure, aleshores, quin serà el futur de l'edifici del carrer de la Creu.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Alba fletxa Vic
6 de maig de 2011, 00.38 h

De tota la vida, la meva parella i jo havíem estat clients de la caixa de Girona, mai cap problema, la veritat no puc fer cap comentari negatiu el contrari , m havíen solucionat tots els problemes, tant amb èpoques que hi han hagut diners com èpoques en que no n hi han hagut. Felicitar-vos per tant de la labor realitzada durant tants anys. Ara be, la Caixa no te res a veure només diré que amb qüestió de dos mesos han anulat les comptes, tret les nòmines, les domiciliacions... I ara an... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.