directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Diputats flamencs alerten de la "repressió creixent" d'Espanya i donen suport a l'1-O

La Nova Aliança Flamenca enviarà a Barcelona una delegació de diputats i eurodiputats com a observadors internacionals del referèndum

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La secció internacional del partit Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) ha celebrat aquest dimarts una conferència sobre el referèndum de l'1-O que ha comptat amb diversos diputats flamencs i el representant permanent del Govern davant la UE, Amadeu Altafaj.
Els membres del partit Karl Vanlouwe, Sander Loones i Peter Luykx, amb el representant permanent del Govern davant la UE
Els membres del partit Karl Vanlouwe, Sander Loones i Peter Luykx, amb el representant permanent del Govern davant la UE
© N-VA

Comparteix
   


Etiquetes
Durant l'acte, el diputat al Parlament Federal belga Peter Luykx i els seus homòlegs al Parlament flamenc Karl Vanlouwe i Jan Van Esbroeck han mostrat el seu suport a la consulta i han comunicat que l'N-VA Internacional enviarà una delegació oficial de diputats i eurodiputats a Barcelona com "observadors internacionals" de la votació.

Prop d'un centenar de persones han assistit a la xerrada que ha organitzat el partit per escoltar l'exposició d'Altafaj, que ha explicat durant la seva intervenció "per què el vot és democràticament legítim".
 
L'acte ha començat amb una introducció a càrrec del diputat Peter Luykx, que va ser a Barcelona per la Diada com a part d'una delegació del partit flamenc. Allà el diputat ha assegurat que va testimoniar "un entusiasme aclaparador en la lluita dels catalans per a la independència".
 
Lluita per la democràcia
 
Durant el seu discurs Altafaj ha fet referència breument a la imatge històrica de Catalunya i més tard ha parlat del referèndum. Des de la secció internacional del partit asseguren que la "repressió creixent per part d'Espanya és preocupant". "Si això serà suficient o no per vèncer el coratge i l'entusiasme del govern català, les autoritats locals i els defensors del referèndum està per veure", diuen.
 
També apunten que fins i tot molts opositors a la independència catalana són "aliats" en la lluita per una democràcia i remarquen que "com a mínim volen rebre l'oportunitat de votar en el referèndum".
 
L'N-VA és el partit amb més escons al Parlament flamenc -43 de 124- i al Parlament federal -33 escons d'un total de 150-. En les eleccions belgues de 2014 el partit va ser el més votat i va aconseguir més d'un milió de vots.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
meritxell fletxa LLeida
19 de setembre de 2017, 18.45 h

Un diputat Quebequès demana que es denuncïi a l'ONU el "règim del terror" del govern Espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.