directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 21:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Reivindicació i festa, antídots contra l'autoritarisme del govern espanyol

Milers de catalans surten al carrer per condemnar les actuacions de la Guàrdia Civil en un ambient de festa i reivindicació

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA | Marina Bou @mrnbou.- Una pantalla projecta la roda de premsa del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Col·legi de Periodistes de la Rambla de Barcelona. Parla d’il·legalitats mentre, al carrer, milers de catalans es manifesten pacíficament en contra de l’estat de setge que aquest dimecres ha portat fins al límit la Guàrdia Civil. En un dia únic, de fets extraordinaris, el seu discurs ha estat el de sempre: la celebració del referèndum és il·legal.  
Una manifestant ofereix clavells a la resta de concentrats a Barcelona
Una manifestant ofereix clavells a la resta de concentrats a Barcelona
© Marina Bou


Així estaven les banderes de la conselleria de la conselleria de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda
Així estaven les banderes de la conselleria de la conselleria de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
El govern espanyol ha tornat a girar l'esquena a la realitat catalana,  contradient-se fins i tot pel que fa a la legalitat en la qual s'emparen per atacar els drets civils de milions de ciutadans. La llei orgànica aprovada l’any 2005 i vigent actualment deroga l’antic decret amb que el Partit Popular va intentar que la celebració de referèndums fos un delicte i -de fet- el mandat actual marca que la seva convocatòria “no és una conducta amb suficient entitat penal" per considerar-ho. Així ho va avalar el 2011 el mateix Tribunal Constitucional ja corromput aleshores pels poders polítics espanyols. 
 
Els mateixos poders que han volgut aplicar per la porta del darrere i sense passar pel Senat l’article 155 de la Constitució espanyola, ni tan sols desenvolupat en una llei orgànica però que ha servit al govern de Rajoy per creure’s amb dret d'atacar les institucions públiques i càrrecs electes a Catalunya. I també s'han atrevit amb Europa, anant en contra de l’article 49 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, que afirma que cap persona pot ser condemnada per una acció que no constitueixi una infracció segons la llei nacional o internacional. 

Escorcolls, detencions, censura… A tot això s’han enfrontat els catalans i a tot això han contestat aquest dimecres amb flors, somriures i música en una jornada que els ha mantingut al carrer durant més de dotze hores seguides. Ha estat la seva única força, plantar-se davant la porta de la conselleria de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i cridar a l’uníson que votaran. Els ciutadans s’han avançat a una mobilització organitzada en temps rècord per l’ANC i Òmnium i han convertit el centre de Barcelona en una festa per la democràcia. Una celebració reivindicativa que no ha parat de sumar participants. 
 
Uns s’han encarregat de dur la música -eclipsada més tard pels artistes que han amenitzat els manifestants a l’escenari oficial-, altres han repartit clavells, han aixecat castells o han corejat consignes i càntics contra l’autoritarisme demostrat per l’estat espanyol. El "Passiu-ho bé" de La Trinca ha compartit cartell amb l'Estaca de Lluís Llach i la solemnitat d'Els Segadors i -com s'han encarregat de repetir els manifestants- s'ha reafirmat que "els carrers seran sempre nostres". 

Totes i cadascuna de les persones que s'han atansat aquest dimecres a la intersecció de la Gran Via amb la Rambla de Barcelona han pintat els somriures d'una revolució, però també tots han coincidit que gran part del protagonisme el mereixen els voluntaris: han estat ells qui els ha proveït de menjar i aigua per a que aguantessin ferms davant la porta de la conselleria i ells qui han facilitat l’arribada de la plana política sobiranista al complet obrint-los un passadís entre els assistents.
 
Diputats al Parlament de Catalunya d’ERC, PDeCAT i CUP han volgut acompanyar el poble en un dia en que la unitat dels partits independentistes ha estat més visible que mai i en que molts dels concentrats als carrers han trobat a faltar la presència de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona. Amb tot, avui no era dia de foto per als polítics, que han decidit cedir un cop més als ciutadans la responsabilitat de fer possible la celebració del referèndum: “potser avui ens han pres nou milions de paperetes però, quants de vosaltres esteu disposats a imprimir-les?”, han cridat els impulsors de la manifestació. 
 
“Esto con Franco sí pasaba”
 
Els cotxes que la Guàrdia Civil tenia estacionats des d’aquest matí davant la conselleria de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda també han servit als concentrats per manifestar la seva repulsa a les actuacions del cos de seguretat espanyol i -de fet- s’han convertit en faristols improvisats des dels que alguns han entonat les consignes més contundents de la manifestació. Els agents espanyols han suscitat les xiulades i esbroncades més ensordidores quan es deixaven veure a les portes de la conselleria i han hagut d’enfrontar-se a frases tan colpidores com “esto con Franco sí pasaba”. Els manifestants, a més, han omplert els vehicles de la Guàrdia Civil amb adhesius i cartells demanant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. 
 
En un dia en que els Mossos d’Esquadra han acompanyat els cossos de seguretat espanyols, la ciutadania no s’ha pogut estar de recuperar antigues consignes per tal de reprotxar-los que no hagin estat “al costat del poble”. Amb tot, els amfitrions de la manifestació han recordat que encapçalen una mobilització pacífica i han instat els assistents a “desemmascarar” aquells que usin la violència contra la policia. 

Potser per això l'humor ha acabat apoderant-se de la reivindicació quan els manifestants han apropat fins la porta de la conselleria un matalàs entre crits de "aquesta nit, la passareu aquí". Ha arribat la mitjanit i la Guàrdia Civil ha marxat, però la conselleria ha anat al llit amb la bandera espanyola recaragolada en un màstil del que sí onejaba la senyera. 
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
21 de setembre de 2017, 16.03 h

#9 Ni em molestaré a respondre't


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
21 de setembre de 2017, 12.49 h


#7
#9 Vaya obsesión la tuya con los nazis. Lo entiendo, chavalina, sí, lo entiendo, igual que entiendo que pocos gilipollas tan nazis como tu se pueden encontrar por el mundo.

Hay que ver que pena que me das, chavalina, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de setembre de 2017, 10.48 h

#8

querido damian

desconoces el apoyo del psoe y el entusiasta apoyo de susana dieaz?

quien apoya a los nazis, un puñadito de diputados euirpeos separatistas y d extrema izquierda Y NADA MAS. Ah, si Nicolas Maduro y un poco de Putin a traves de Assange para fastidiar a Europa y para apoyar su referendum ILEGAL en Crimea.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
21 de setembre de 2017, 10.30 h

El gobierno español acabarà davant del Tribunal d'Estrasburg, es pensen que no els passarà res però resulta que no te suport de ningú, ja que no tenen raó, només C's és l'únic que li dóna suport ni tant sols a europa li donen, està acabat i ara només fa que embojir completament perdent la cordura


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de setembre de 2017, 10.14 h

NOSALTRES, AL RESTAURANT MAS ANDREU DONADA LA FUSTRACIÓ QUE ELS NAZIS CATALANS PATIREM PER LA NO CELEBRACIÓ DE ALLO QUE JA SABEU EL 1-O , US OFERIM LA SOLUCIÓ:

GRAN BUTIFARRADA EL DIA 1-O AMB BARRA LLIURE DE VALIUM Y FORTASEC AMB UNES URNES DE CARTRÓ PERQUE DEIXAR ANAR ELS NOSTRES ANHELS I NO ESTOMACAR LA DONA QUAN TORNEM A CASA.



JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 de setembre de 2017, 09.23 h



Aznar, eres corresponsable no solo de Irak, sinó de lo que pueda pasar en Catalunya. Eres un instigador peligroso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de setembre de 2017, 08.55 h

L'activista segueix de molt a prop les entrades dels cossos de seguretat espanyols i les manifestacions posteriors: "Rajoy està condemnat”.
Julian Assange s'ha convertit en les últimes setmanes en un dels usuaris de Twitter més actiu a favor del procés independentista i del dret a decidir dels catalans. També aquest dimecres, durant l'ofensiva de l'Estat contra les institucions catalanes, l'activista ha fet piulades en defensa del Govern i condemnant les accions de l'executiu de Mariano ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de setembre de 2017, 08.23 h



Aznar, ens tracta de COLPISTAS...... PERÒ QUE DICES INSENSATO,....SI CONTIGO EMPEZÓ TIDO.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de setembre de 2017, 07.23 h

La premsa econòmica de Madrid s'inquieta per la crisi de Catalunya.

El Sabadell i Caixabank tanquen amb importants caigudes, així com l'Ibex 35, la borsa europea més castigada aquest dimecres amb una caiguda d'un 0,83%.
La premsa econòmica de Madrid comença a veure el referèndum com una amenaça per la salut de l'economia i de la borsa espanyola. El diari Cinco Días destaca que "Catalunya comença a pesar sobre la borsa i el deute espanyol" i explica com en aquest dimecres Sabadell i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 de setembre de 2017, 07.22 h

La premsa econòmica de Madrid s'inquieta per la crisi de Catalunya.

El Sabadell i Caixabank tanquen amb importants caigudes, així com l'Ibex 35, la borsa europea més castigada aquest dimecres amb una caiguda d'un 0,83%.
La premsa econòmica de Madrid comença a veure el referèndum com una amenaça per la salut de l'economia i de la borsa espanyola. El diari Cinco Días destaca que "Catalunya comença a pesar sobre la borsa i el deute espanyol" Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.