directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nebrera anuncia que la seva formació, Alternativa de Govern, es presentarà a les eleccions

Ni confirma ni desmenteix que ella en sigui la cap de llista

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'Alternativa de Govern, Montserrat Nebrera, ha anunciat aquest dijous des d'El Bruc que la seva formació es presentarà a les eleccions del proper mes de novembre. Davant el monument del Timbaler, Nebrera ha assegurat que l'estructura de partits a Catalunya 'ho és tot menys democràtica' i és 'incapaç de fomentar la igualtat d'oportunitats'. L'ex-diputada del PP ha definit el seu partit com a liberal i ha expressat la voluntat de fer que al Principat deixin d'existir 'castes, caspes i crostes'. Nebrera ha advertit que encara no està decidit qui serà el cap de llista perquè hi ha d'haver debat dins de la formació i ha descartat que la 'n' del logotip faci referència al seu cognom.

Comparteix
   


Etiquetes
Montserrat Nebrera ha assegurat que va marxar del parlament, l'octubre del 2009, pensant que els parlamentaris eren 'reus' de la 'política de partit' i que els partits eren 'reus' de la 'manca de democràcia interna'. No obstant això, i veient 'el tempo de Catalunya', tant ella com els que l'acompanyen a la formació Alternativa de Govern van decidir que 'alguna cosa havíem de fer'.

Amb aquesta síntesi, la portaveu d'Alternativa de Govern ha anunciat que el seu partit es presentarà a les eleccions. Ho ha fet davant del Timbaler del Bruc, a qui ha definit com un símbol de la llibertat. Nebrera ha negat que s'hagi triat aquest emplaçament per desmarcar-se del seu pas pel Partit Popular, ha assegurat que forma part del seu 'imaginari col·lectiu' des que era petita, i ha afegit que és dels primers contes que va llegir, i que ho va fer en castellà.

De fet, Nebrera no ha volgut definir-se dins l'eix nacional. Ha explicat que a la seva formació els agradaria 'despertar una Catalunya que no parla una altra llengua però sí un altre idioma'. Preguntada per la 'n' del logo que ha assumit el partit, ha descartat que faci referència al seu cognom i ha afegit que pot ser moltes coses, com ara la primera lletra de 'nació'. Ara bé, preguntada sobre a quina nació es referia, no ha volgut respondre.

Ideologia liberal

La portaveu d'Alternativa de Govern ha definit el seu partit com 'liberal' i s'ha fixat com a objectiu, seguint aquesta línia de pensament, fer desaparèixer de Catalunya les 'castes, caspes i crostes'. No ha volgut concretar més en la seva proposta programàtica, però ha assegurat que anirà adreçada a un 'canvi del sistema polític', a un 'canvi del sistema econòmic i social' i també a resoldre el que considera una 'estructura territorial fallida'.

Nebrera ha admès, preguntada pels periodistes, que al seu partit estan 'una mica sonats' i 'una mica bojos'. Ha afegit estar convençuda del fet que 'la utopia fa la realitat' i que 'la idea fa la cosa'. De la mateixa manera, ha denunciat que a Catalunya els partits 'són volubles i poden pactar amb tothom', i ha negat que puguin parlar de 'regeneració política' les formacions que reben subvencions, ni que siguin de l'estat.

Candidatura i Espanya

Preguntada sobre si encapçalarà la llista, Nebrera ha admès que 'és molt complicat que jo no sigui en els primers llocs'. No obstant això, ha negat que estigui decidit que ella ocupi la primera plaça ja que hi ha d'haver un 'intercanvi d'impressions i sentiments'. Pel que fa a la resta de persones de la llista, també sorgiran, diu, d'un 'debat' i seran 'persones amb trajectòria professional contrastada que mai han viscut d'això', en referència a la política.

La major part de la roda de premsa s'ha fet en català. Al final del torn de preguntes, Nebrera ha assegurat en castellà que té la 'sensació' que 'a la resta d'Espanya també fa falta un partit liberal'. La portaveu d'Alternativa de Govern ha lamentat la situació de partits com Esquerra Unida i ha afirmat que la llei electoral 'massacra' les formacions petites. Això sí, ha pronosticat que, sent 'pioners a Catalunya, es pot anar 'més enllà' i ha afegit que 'si la sintonia es dóna, estarem en sintonia'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
17 de setembre de 2010, 21.52 h

#21, el meu post #20 no anava per tu, anava pel #17 (quin mal educat!), però faràs bé de tenir-lo en compte si creus que t’aplica.

Pel que fa a les fugides d’estudi, pobre de mi si tingués que córrer per a escapar, i pobre de mi també si tingués que fer com tu que tens la capacitat de portar tants debats a la vegada i sempre dir l’última paraula... jo no tinc les meves limitacions, treballo, no tinc tant de temps... però avui és divendres i si, podré treure una estoneta per a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
17 de setembre de 2010, 20.38 h

#19 I que la Camacho !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
17 de setembre de 2010, 20.31 h

#9 Molt ben dit. Sí senyor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
17 de setembre de 2010, 20.28 h

#2 Pobres, mancades de consistència, mancades de raonaments creïbles és el què són les seves gratuïtes afirmacions. No ho entenc, moltíssims dels que despotriqueu contra ERC, ho feu a la tum-tum, sense raonaments que es puguin debatre. Vaja, les deixeu anar com les vaques deixen anar les tifes. Per favor, una miqueta més de seriositat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
17 de setembre de 2010, 19.26 h

La Nebrera portada a l'interviu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 17.27 h

#20 No vulguis enredar, que no cola. Just aquí a sota tens les meves respostes als teus comentaris, donant el que tu no dónes: arguments. I si no me'ls dónes, m'estàs donant la raó, encara que no ho vulguis reconèixer.

Vols una manera ràpida de reconèixer els convergents unionistes que vénen aquí a fer-se passar per independentistes? Són els únics que defensen el concert econòmic, per exemple. No debades CiU és l'única que el defensa (com a ferro roent on agafar-se, després que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
17 de setembre de 2010, 17.18 h

És trist que només calgui entrar a aquest fòrum i donar qualsevol opinió que no agradi als senyors d’ERC, per a que algún d’ells se’t tiri immediatament a la iugular i, des de la il•luminació que li dona el fet de crèure’s en possessió d’una veritat absoluta, et comenci a insultar, a tractar-te d’imbècil per no pensar com ells i a donar per fet que ets, com a mínim de CiU, o que pertanys a qualsevol conxorxa l’únic objectiu de la qual és desmantellar ERC (ves per on.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Felgar fletxa Sanahuja
17 de setembre de 2010, 16.18 h

Home, m'agrada més aquesta que l'Iceta, la veritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
carles fletxa Itatiba (Brasil)
17 de setembre de 2010, 12.50 h

#17 Em referia en general, a tots els articles, que últimament trobo que hi ha massa atacs entre independentistes, espero que tinguem tots una mica de seny i ajuntem els nostres esforços contra partits espanyolistes-unionistes. Visca Catalunya Lliure ||*||

PS: avui torno cap a terres catalanes ;-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
17 de setembre de 2010, 11.58 h

Carles do Brasil, aqui no hi ha CAP BARALLA ENTRE INDEPES. Hi ha una baralla entre desgraciats pagats pel David Madí per atacar ERC (sovint fent-se passar per laportistes amb poca traça) i gent d´ERC o altres indepes indignats per les mentides i insults que escriuen els mercenaris. I el pitjor és que aquests botiflers fan la feina d´Espanya tractant de dividir l´independentisme.
De tant en tant entra algun friki (sobretot algun reagrupat il.luminat), però en general els indepes no ens in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.