directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Acampada nocturna davant el TSJC per custodiar els drets civils dels catalans

La mobilització a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per exigir l'alliberament dels detinguts s'ha allargat tota la nit

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA| Marina Bou @mrnbou.- Dia dos de la mobilització al carrer. Encara amb la ressaca de la manifestació d'aquest dimecres davant la conselleria d'Economia, els catalans no han abandonat la lluita contra l'autoritarisme que l'Estat espanyol pretén imposar per  impedir l'1 d'octubre i, aquest dijous, milers de persones s'han concentrat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per  exigir l'alliberament dels detinguts per la Guàrdia Civil. Diferent escenari, mateixes consignes: "llibertat" i "no esteu sols".  
Un manifestant canta 'Els Segadors' en la mobilització davant el TSJC
Un manifestant canta 'Els Segadors' en la mobilització davant el TSJC
© Marina Bou


Els voluntaris de l'ANC preparen el sopar pels manifestants
Els voluntaris de l'ANC preparen el sopar pels manifestants
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
Des de primera hora del matí, els concentrats s'han anat apropant a un indret que no els és desconegut. És el mateix edifici del Passeig Lluís Companys de Barcelona on han manifestat el seu suport als condemnats pel 9-N o als membres de la mesa del Parlament assenyalats per permetre el debat sobre el referèndum, però aquest cop l'ocasió és encara més extraordinària. Han decidit quedar-s'hi, no marxaran fins que no siguin alliberades totes les persones detingudes durant l'ocupació policial de les institucions d'aquest dimecres. Han patit la calor directa del sol i el veuran pondre's. La nit serà llarga. 

Cap a les nou, molts tenen clar que dormiran davant  el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Aquesta nit, la passarem aquí", criden davant un escenari que els amenitzarà només fins a la mitjanit, per respecte als veïns de la zona. Però encara queden hores de música i parlaments per escoltar. L'ANC i Òmnium es posen al timó de la protesta i demanen als manifestants que no desisteixin: "La República Catalana es guanya a les urnes i es defensa al carrer. Ens queden 10 dies per lluitar per la llibertat de Catalunya", ha exclamat Jordi Cuixart. Amb la veu ja desgastada pels esforços, el president d'Òmnium Cultural ha aprofitat per donar les gràcies "a tots aquells demòcrates que fa una setmana no pensaven anar a votar i avui estan aquí defensant drets i llibertats". I és que ja fa un temps que les entitats sobiranistes sostenen que aquestes mobilitzacions són sobretot una protesta davant la repressió "d'un estat dictatorial com Turquia". 

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, tampoc ha variat gaire els missatges que va llançar dimecres davant la conselleria d'Economia, tot i que ja no ha hagut de dirigir-se als manifestants enfilat sobre un escenari improvisat damunt un cotxe de la Guàrdia Civil. Sobretot, Sánchez ha agafat el micròfon per instar els ciutadans a imprimir cartells i paperetes per "empaperar Catalunya". 


Els voluntaris, invencibles

L'exèrcit de voluntaris de l'ANC ha tornat a la càrrega aquest dijous després de la jornada maratoniana del dia anterior. Plantant cara al cansament, s'han encarregat de repartir aigua entre els concentrats, garantir l'arribada entre la multitud dels polítics del PDECat, ERC, Podem, comuns i Demòcrates que al llarg del dia han desfilat per l'escenari del Passeig Lluís Companys o d'assegurar -en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, que rodejaven l'edifici- que ningú saltés les tanques que separaven la concentració de la façana del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A l'hora de sopar, s'han organitzat per alimentar els ciutadans. El menú: amanida, fruita i aigua.

Germanor a l'hora de dormir

En donar-se per acabades les actuacions a l'escenari, la festa reivindicativa s'ha convertit en una reivindicació més tranquil·la: els càntics i consignes repetides durant tot el dia han cessat i les estelades i els cartells han descansat a terra. Uns han compartit un beure, altres s'han ajuntat per jugar a cartes i uns quants han escoltat música en rotllana. Un cop més, els catalans han demostrat el seu caràcter pacífic i solidari i molts dels que venien preparats per passar la nit han repartit les seves provisions entre els menys previsors. 

Barcelonins i catalans d'altres zones del territori han compartit aquest dijous una nit que segur recordaran per sempre. Una matinada que es gravarà en la memòria de totes i cadascuna de les persones que han decidit dormir -amb o sense tenda de campanya- davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per custodiar els drets civils dels catalans. Gent de totes les edats i potser molt diferents però que aquesta nit ha contemplat junta les mateixes estrelles. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
+++++++++++++ fletxa *********************
23 de setembre de 2017, 07.40 h

#2 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de setembre de 2017, 11.02 h

AYER TUVIMOS TRES BUENAS NOTICIAS, QUERIDOS NAZIS:

1.- El Junqui se ha bajado del burro y ha vuelto a mandar los datos financieros semanalmente.
https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/09/20/mercados/1505919550_135558.html

2.- l TC impone multas diarias de hasta 12.000 € a los síndicos que ejercerían de Junta Electoral en el referéndum
http://www.europapress.es/nacional/noticia-tc-impone-multas-diarias-sindicos-12000-euros-20170921143347.html


3.- En la subasta del Tesoro de hoy, in... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 de setembre de 2017, 07.47 h



Ara veig que m'havia equivocat. La notícia ideal per a posar-ni el comentari que he posat a la dels periodistes catalans, era aquí on havia de venir. No m'agrada fer-ho, però el repetiré
. . . . . . . . . . . . . . .


Viriato

Guzmán (=Good man) el Bueno

El Cid

El héroe de Cascorro

El grolioso Claudiyo Flansico Franco . . .



Els pobles PATRIARCALISTES, descendents dels prehistòrics pastors tribals nòmades, NECESSITEN ÍDOLS, i atès que la gent difícilment té comportaments he... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.