directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Guanyarà el poble mobilitzat

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 43  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Els polítics han fet la feina per a la qual havien estat escollits. Gràcies immenses. Els vàrem triar per això. En els propers dies el futur només el marcarà el grau de compromís del poble amb la causa. Pensàvem que seria amb la causa de la independència, però la repressió de l'estat ha decidit que sigui amb la causa de la democràcia, de la llibertat. Ara toca resistència. A cada plaça, a cada carrer, a cada carretera, a cada col·legi electoral. Zero col·laboració amb els qui ens apliquen la repressió i ens esguerren els drets fonamentals. Toca fer-los sentir de manera inequívoca i democràtica que són a un país ocupat. Que només imposaran la seva llei a base de l'ús de la força. Guanyarà qui més resisteixi. En el fons, qui més desitgi el seu objectiu: ells la unitat d'Espanya, nosaltres les llibertats. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
GENUFLEXIÓ. Els llibres d'història parlaran de la immensa responsabilitat del socialisme espanyol en la dissolució del Regne a principis del segle XXI. Amb la irrupció de l'Espanya neofranquista rampant, desacomplexada, de José María Aznar, el PSOE podia haver respost amb el plantejament d'una idea d'Espanya realment alternativa, inclusiva. Optà, en canvi, per anar completament a rebuf del sistema mediàtic i polític de la dreta madrilenya de la llotja del Bernabeu. El símbol d'aquest deseiximent va ser la convergència a l'hora de decapitar fins i tot l'Estatut de la Moncloa, enviant l'advocat de l'Estat del govern Zapatero amb l'argumentari bàsic de la sentència del TC de l'estiu de 2010. Els socialistes es plegaven a la recollida de signatures catalanòfobes del PP oferint els arguments per escapçar l'autonomia catalana. Aquesta setmana, aquell espectacle dantesc continua: la submissió del PSOE a les polítiques de la dreta més rància d'Europa anuncia un nou canvi de rasant en la repressió.

HISTÈRIA. Diumenge i dilluns les enquestes de l'ARA i el diario.es assenyalaven l'escenari somiat per a la independentisme: una participació molt sòlidament ancorada en el 60% del cos electoral i una victòria aclaparadora del Sí, al voltant del 70% dels vots. Cal tenir en compte que les enquestes sempre reflecteixen una participació entre 10 i 20 punts superior a la real, però, en aquest cas, en el qual la mateixa participació és objecte d'una tria molt significativa per part dels electors, no sabem si la demoscòpia habitual tindrà algun valor. D'altra banda, és molt raonable pensar que la reacció enfollida de l'Estat, obrint diligències policials i judicials a tort i a dret, pot provocar un fort efecte rebot. Davant aquest escenari d'escac i mat la reacció de l'Estat serà clara: percudir com sigui contra la participació, a base de confiscar tantes urnes com sigui possible el dia de la votació. Els esperarem a cadascun dels 2.700 punts de votació.

MOSSOS. Naturalment, com ho han fet des del primer dia, pretenen que ens enfrontem entre nosaltres. Davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, un descerebrat crida contra la policia catalana i es queixa dels cops rebuts en una intervenció del dia anterior. El govern espanyol utilitza de moment els mossos com a guardians de les seves agressions, un paper especialment difícil i repulsiu. A la tarima parada per les entitats davant el Palau de Justícia de Barcelona pugen un grup de bombers de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que no tenen por a identificar-se com a independentistes. Interrompen el seu discurs per demanar un aplaudiment per als policies que ben segur voldrien ser a dalt, com fan ells, però no poden. Amb la porta corredissa oberta, des d'una de les furgonetes aparcades a la porta del vell Palau de Justícia es distingeix perfectament com un mossos d'esquadra aplaudeix.

PREVARICADORS. En resposta a l'agressió il·legal del ministre Cristóbal Montoro contra les finances de la Generalitat, el secretari d'Hisenda del Govern, en Pere Aragonès, ho explicava perfecte: la Fiscalia espanyola està ordenant tota mena d'actuacions repressives sense cap mena de base jurídica. La tècnica és senzilla: obren milers de procediments que saben que arribat el moment seran completament indefensables a un jutjat i per tant decauran arxivats, però que ara mateix només tenen l'objectiu d'aturar com sigui el Referèndum d'Autodeterminació de l'1-O que estan a punt de perdre. Aquesta mena d'ús espuri de les institucions i els funcionaris, al servei dels objectius polítics dels partits del búnquer del Règim del 78 i amb la vulneració sistemàtica dels drets fonamentals de milers de persones, mereix ésser anomenada pel seu nom: prevaricació. Resulta xocant que el qui posen en el primer nivell del seu argumentari el respecte escrupolós de la llei se la passin pel clatell de manera tan bèstia.

REVOLTA. L'atac desfermat contra l'autonomia de Catalunya, amb la intervenció de la caixa, la detenció d'alts càrrecs, els escorcolls a cinc conselleries i altres dependències del Govern, ha servit per aglutinar més que mai una majoria immensa de catalans. Diuen que el referèndum divideix i aquests dies comprovem com reprimir-lo ha agrupat en la seva defensa més catalans que cap altra causa des del 1975. Dels estibadors dels Ports de Barcelona i Tarragona al públic del Liceu. Xavier Trias a les portes de la seu de la CUP i la CUP al davant de la Conselleria d'Economia. Un bon nombre d'esportistes, sempre tan porucs. Abadesses i abats. I 380 capellans. Més d'un miler de científics i set-cents escriptors. La repressió de l'Estat ha aconseguit fer de la nostra causa una revolta nacional. Ni tota la policia del món aconseguirà sufocar-la. Som al segle XXI i ningú podrà gestionar políticament massa temps l'ocupació per la força d'un país sencer.

SEDICIÓ. En la seva escalada enfollida, divendres a migdia salta la notícia: el govern espanyol impulsa mesures per obrir una causa general i obtenir l'enjudiciament a l'Audiència Nacional, per part d'un expolicia franquista, dels màxims dirigents de l'Assemblea i l'Òmnium Cultural per sedició. Es tracta d'acusar, amb penes que poden arribar els quinze anys de presó, tothom que gosi discutir al carrer les seves mesures repressives. Només a la Rambla Catalunya de Barcelona, si comptem totes les hores de concentració, ben seguir, més d'un centenar de miler de persones. Uns quants dels meus companys de feina. I familiars. De bojos. Estan convençuts que ens farem enrere a base de repressió. Es pensen que ens dispersarem si ataquen els qui van al davant. No veuen que, posant-hi benzina al foc ens atansen la victòria. Seguim dempeus a falta de set dies. Aquesta setmana veurem segurament l'empresonament dels de davant. Estem preparats per a rellevar-los.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#43
Fd'A. fletxa Calders
24 de setembre de 2017, 12.37 h

#42 Hi ha alguns que tenen "pàtria" i d'altres no tenim pàtria però tenim "poble". Nosaltres estem lluitant pel poble de Catalunya i els unionoistes lluiten pel que ells en diuen "patria" que no és altra cosa que el territori i les mentides de la història d'Espanya. Nosaltres, com els esportistes negres d'Estats Units, quan sentim l'himne de la pàtria posem el genoll a terra. Quan sentim la veu del poble, aplaudim i escoltem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Vicente P fletxa València
24 de setembre de 2017, 12.27 h

Prop del 85% dels votants espanyols vivim fora de Catalunya.
Pregunte:
EL "dret a decidir" no serà LA VIOLACIÓ DEL DRET A DECIDIR DEL 85% dels espanyols no residents a Catalunya???...
...Estem parlant de l´amputació d´una part del territori espanyol!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No sé si aquest assumpte és una qüestió de jutjat de guàrdia o de psiquiàtric.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
MARC SABATES fletxa RODA DE TER CATALUNYA //*//
24 de setembre de 2017, 12.03 h

CATALUNYA HA DIT QUE PROU !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 de setembre de 2017, 11.57 h

10 AFIRMACIONES QUE SUSTENTAN EL SOBERANISMO CATALÁN Y NO SON VERDAD

Freedom House concede a España la máxima puntuación en derechos políticos y civiles: 95/100, la misma que, por ejemplo, a Alemania. El Economist le otorga un 8,3 sobre 10 en su índice sobre democracia, un valor situado entre Francia (7,92) y Alemania (8,6). El Proyecto Politi IV, que mide el autoritarismo y la evolución de la democracia, sitúa a España en el máximo de democracia (10) desde 1982.

https://politica.el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 de setembre de 2017, 11.39 h




#37


PPobra PPalurda franquista anal·f·Albertu, jo ja t'he aconsellat massa vegades que no beguis aquella MITJA copeta d'ANÍS EL MONO que et fa perdre el món de vista, et fa desvariejar i a banda de fer-te fer cotxinades amb el teu gos, ef fa fer ESCANDALOSAMENT GROTESCOS RIDÍCULS.



Et repetiré per enèsima vegada, a veure si finalment ho entens, que SI BUSQUES NAZIS AMAGATS, HAS DE BUSCAR-LOS ENTRE ELS TEUS CAMARADES i amb força seguretat , A DINS DEL LLIT ON LA TEVA MARE S'OBRE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
24 de setembre de 2017, 11.30 h

#37





MORITO PITO ENANITO





PITO ENANITO








PITO ENANITO








PITO ENANITO









PITO ENANITO








PITO ENANITO








PITO ENANITO







PITO ENANITO









PITO ENANITO









PITO ENANITO








PITO ENANITO









PITO ENANITO







PITO ENANITO










Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 de setembre de 2017, 11.23 h

SYNERA, ¿DONDE ESTAS?

TU Y OTROS NAZIS HABITUALES ESTAIS ESCONDIDOS LOS ULTIMOS DIAS. YA ESPERABA ESTO PERO SOLO PARA DESPUES DEL 1-O.

SI LO HACEIS ANTES ES QUE YA RECONOCEIS EL RIDICULO O TENEIS UNA SOBREDOSIS DE VALIUM Y FORTASEC.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
24 de setembre de 2017, 11.19 h

Els gossos feixistes treuen escuma per la boca i voldrien mossegar-nos. No s´en donen compte que NO TENEN DENTS, ESTAN DESDENTEGATS !!!!!!!!!!
El ^gobienno^ digué que el referèndum JA no es podia celebrar. AIXÒ ÉS EL QUE ELLS VOLDRIEN, PERÒ NO ÉS AIXÍ !!!!!!!!!!!
El nostre govern segueix endavant, els Mossos al nostre costat, avui es fa una encartellada publicitària que deu ni dó, les nostres televisions i alguns diaris segueixen emetent la publicitat pertinent, es pot consultar els l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Fd'A. fletxa Calders
24 de setembre de 2017, 10.30 h

#34 Vull dir "Futurologia"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Fd'A. fletxa Calders
24 de setembre de 2017, 10.28 h

Futologia: Jo crec que nosaltres anirem a votar en massa però que la guàrdia civil i la policia nacional impediran les votacions amb violència, com sempre.
Després d'això, si del referèndum no se'n poden treure conclusions, en Puigdemont convocarà eleccions.
Les eleccions les guanyarà l'independentisme amb diferència.
El Parlament estarà legitimat per proclamar la independència.
España no podrà fer altra cosa que callar i acceptar la votació.
I, finalment, veuran que tot aquest de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.