directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Fotos+vídeo] Un grapat de feixistes sembren el terror en una concentració contra el referèndum

Han assegurat que no serà la darrera i han deixat entreveure que es mobilitzaran de forma violenta per l'1 d'octubre

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA| Marina Bou @mrnbou.-“Que no quedi ni rastre, res de referèndum”, crida una nena d'uns dotze anys mentre arrenca de les parets cartells que anuncien l’1 d’octubre. Va amb la seva família a la concentració convocada aquest divendres per diverses entitats de l’extrema dreta espanyolista davant la seu a Barcelona de l’Assemblea Nacional Catalana.  Cap a les set de la tarda, alguns unionistes s’han començat a presentar a les portes de l’entitat amb banderes espanyoles i càntics de l’estil “no són urnas, són trituradoras”, "separatista terrorista" o "no votaran".  Són pocs, però els Mossos d'Esquadra saben que encara han d'arribar els feixistes de ‘Por España Me Atrevo’, ‘Democracia Nacional’, ‘la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios’ o ‘Dolça Catalunya’ i han desplegat una desena de furgons als voltants del carrer Marina. 
Feixistes en la concentració contra el referèndum encenen bengales
Feixistes en la concentració contra el referèndum encenen bengales
© Marina Bou

Comparteix
   


Etiquetes
Els de l'extrema dreta espanyolista han entrat en escena entonant consignes franquistes des d'un megàfon i increpant alguns independentistes que s'havien apropat a l'ANC per plantar-los cara de manera pacífica. Insulten i amenacen mentre se senten crits que demanen l'empresonament del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i fe cega en la Guàrdia Civil i les Forces Armades. Els del cantó sobiranista han reaccionat amb serenor i els han girat l'esquena quan els feixistes han fet sonar l'himne de la Guàrdia Civil amb la mà dreta alçada com es fa en la salutació feixista.  En aquest moment, els Mossos ja s'havien plantat enmig dels dos bàndols i l'agressivitat dels feixistes anava in crescendo, apropant-se cada vegada més a la vorera del carrer on eren els independentistes. Finalment, l'ANC ha instat els seus a marxar i han abandonat l'indret per tal d'evitar confrontacions entonant el 'Passiu-ho bé' de La Trinca, emblema ja de les manifestacions contra l'autoritarisme espanyol dels darrers dies. 






Amenacen el fotoperiodista Jordi Borràs

El fotoperiodista Jordi Borràs, especialitzat en documentar el món de la ultradreta a Catalunya, ha estat blanc de l'odi dels manifestants i alguns l'han increpat amb crits de "que se vaya" i fins i tot l'han intentat agredir físicament. Ell s'ha mantingut serè, però ferm, i no ha deixat que els feixistes li prohibissin seguir amb la seva feina. 

Borràs ja ha estat amenaçat de mort en nombroses ocasions des de l'any 2013 per personatges de l'extrema dreta i ha denunciat en diverses ocasions la impunitat amb que actuen els seus agressors. Avui, el fotoperiodista ha demanat la identificació de les persones que l'han intentat intimidar amb un casc de moto però els agents dels Mossos d'Esquadra han fet cas omís a la seva petició. 




Alguns membres del servei de seguretat dels manifestants, militants de Democracia Nacional, han intentat sense èxit calmar els franquistes més ferotges, que no han dubtat en estripar violentament una bandera independentista ovacionats per la resta d'assistents mentre cridaven "no nos engañan, Cataluña es España". S'han atrevit fins i tot a llegir un manifest nostàlgic de la dictadura on han afirmat que "Espanya no es vota. Espanya és gesta de generació en generació amb sacrificis i sang si fos necessari". "Per Déu i per la pàtria", en sentir la Marxa Reial, han encès bengales i han cantat la lletra escrita per José María Pemán, oficial durant el franquisme, en una escena realment dantesca. 








Un dels portaveus de les entitats feixistes ha cridat als presents -"soldados de España"- a "lluitar i donar la vida si fos necessari" en un discurs en que ha recordat el fundador de la Legió, Millán Astray. En acabar la concentració, tots s'han desplaçat cap a la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

Intimidació, amenaces i almenys una agressió 

De camí a les dependències de la benemèrita, els manifestants s'han proposat atemorir tot aquell que es creués en el seu camí. Han amenaçat alguns periodistes i han increpat persones que identificaven com a independentistes, entre les quals hi havia una família amb nens o una dóna d'edat avançada que passejava tranquil·lament amb el seu fill. Aquests darrers han mantingut la calma i han intentat apaivagar els ànims dels manifestants ells mateixos després d'haver de demanar als Mossos d'Esquadra que si us plau se'ls emportessin. 

Els feixistes han envaït la calçada, han obstaculitzat el pas als vehicles, han tapat parabrises de cotxes en marxa amb banderes i fins i tot han insultat i escopit per la finestra una conductora. La seva aversió amb els veïns de la zona ha començat quan, encara davant les portes de l'ANC, diversos ciutadans han sortit al balcó per rebutjar la seva presència amb una cassolada. Els concentrats han respost escridassant-los des del carrer i demanant-los que baixessin per mantenir un enfrontament físic. Ells han fet orelles sordes, a paraules nècies. 









En un moment de tensió màxima entre els franquistes i els ciutadans que han protestat contra la seva manifestació, alguns han arribat a colpejar la porta d'un portal amb la intenció d'agredir un dels veïns de la Travessera de Gràcia. Davant la presència de les càmeres dels periodistes han decidit reprendre la marxa però un altre acte de violència no s'ha fet esperar: quasi a les portes de la Guàrdia Civil han perseguit i agredit un vianant que s'ha manifestat a favor de la independència sense que ni els agents del cos de seguretat espanyol ni els Mossos d'Esquadra hagin fet res per intentar evitar-ho. 

La Guàrdia Civil rep els feixistes entre aplaudiments 

En arribar a la caserna de la Guàrdia Civil, als feixistes els esperava un grup de persones que els aplaudia i gravava amb els seus telèfons la situació. Dels seus ulls es desprenia una mena d'orgull, sobretot en el moment que els manifestants els han expressat el seu suport amb crits de "no estais solos" o "viva la Guàrdia Civil".

De fet, en l'inici de la concentració, la ultradeta espanyolista ja havia instat els assistents a assistir els agents de la policia espanyola que s'estan aquests dies en vaixells del port de Barcelona i que els estibadors s'han negat a proveir de serveis. 





Tot i la seva intenció de continuar el curs de la manifestació per Travessera de Gràcia, els Mossos d'Esquadra han negociat amb els que han orquestrat la mobilització perquè no avancessin de cara a un grup de persones que s'havia plantat al següent carrer amb la intenció de mostrar el seu rebuig a la concentració. De fet, el cos de seguretat català ha lidiat amb l'agressivitat del grup d'ultres durant tot l'acte, en el qual també s'han escoltat crits de rebuig al Major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i als seus agents en pro dels de la Guàrdia Civil.   

Crida a utilitzar la violència durant la celebració del referèndum  
 
Molts dels manifestants es mostraven partidaris de superar el cordó policial i enfrontar-se amb les persones que els observaven atònites un carrer més enllà: de fet, un feixista ha amenaçat i intimidat un veí del barri que gravava en silenci absolut la manifestació i l'ha instat a abandonar el carrer si no volia ser víctima de la seva violència. Amb tot, un dels portaveus de la mobilització s'ha dirigit als seus i els ha aclarit que aquest divendres "no era el dia" i que havien de reservar forces per a les properes concentracions, sobretot per a la de l'1 d'octubre. 

Un reducte dels manifestants que quedaven a última hora han estat una estona més davant la caserna de la Guàrdia Civil abans de refer el camí per tornar a la seu de l'ANC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Marta fletxa Sabadell
24 de setembre de 2017, 09.30 h

Ser espanyol és de miserables i fills de puta !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Pepitu fletxa Vendrellot
23 de setembre de 2017, 18.12 h

Estos apuestos bien educados caballeros ESPAÑOLES no tienen COLLONS de hacer lo mismo en GIBRALTAR son cobardes y lo hacen delante del cuartel de la Guardia Civil porque se sienten protegidos haber si lo hacen en mitad de la Rambla a que NO fills de la gran puta VISCA LA TERRA LLIURE DE MALA GENT PP/ PSC / Cs tots sou iguals


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jo ho veig així! fletxa Visca Catalunya sobirana!
23 de setembre de 2017, 15.34 h

CRIMINALS, MERCENARIS, I ALGUNS BOTIFLERS PLENAMENT CONSCIENTS DELS SEUS ACTES CONTRA CATALUNYA, PER FER CONTENTS ALS SEUS AMOS MADRILENYS,A L SERVEI DE LA MÁFIA POLITIQUE, AL SERVEI DE L'OPRESSIO I LA REPRESSIÓ CONTRA EL POBLE CATALÁ, SÓN REPRESENTANS DELS QUE TENEN LES MANS I LA CONSCIENCIA BRUTA DE LA SANG INNOCENT DELS MARTIRS CATALANS,, A PARTIR D'AQUI POTS ESPERAR TERRORISME D'ESTAT ENCOBERT, ACCIONS BARBARAS, ABUSOS I LES MENTIDES UNIDES A LA DEMAGÓGIA I LA MALA FÉ, PROPIES D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de setembre de 2017, 14.13 h


SYNERA, ¿DONDE ESTAS?

TU Y OTROS NAZIS HABITUALES ESTAIS ESCONDIDOS LOS ULTIMOS DIAS. YA ESPERABA QUE ESTO PERO DESPUES DEL 1-O.

SI LO HACEIS ANTES ES QUE YA RECONOCEIS EL RIDICULO O TENEIS UNA SOBREDOSIS DE VALIUM Y FORTASEC.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
23 de setembre de 2017, 12.27 h

no nos engañan cataluña no es ankara


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de setembre de 2017, 12.19 h

#22 QUERIDOS NAZIS, comprendo que el aluvion de mlas noticias os haria tragar valiums como dscosidos pero os ruego que los dosifiqueis. la fabrica no produce al nivel que tomais.

:
1.- El Junqui se ha bajado del burro y ha vuelto a mandar los datos financieros semanalmente.
https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/09/20/mercados/1505919550_135558.html

2.- l TC impone multas diarias de hasta 12.000 € a los síndicos que ejercerían de Junta Electoral en el referéndum
http://www.europapre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
23 de setembre de 2017, 12.07 h


Tal i com es veu en les fotos i videos, NO ENS ENGANYEN, AIXO ES, la seva, ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
23 de setembre de 2017, 12.04 h

Fills de puta


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 de setembre de 2017, 11.55 h

QUERIDOS NAZIS, comprendo que el aluvion de mlas noticias os haria tragar valiums como dscosidos pero os ruego que los dosifiqueis. la fabrica no produce al nivel que tomais.

:
1.- El Junqui se ha bajado del burro y ha vuelto a mandar los datos financieros semanalmente.
https://cincodias.elpais.com/cincodias/2017/09/20/mercados/1505919550_135558.html

2.- l TC impone multas diarias de hasta 12.000 € a los síndicos que ejercerían de Junta Electoral en el referéndum
http://www.europapress.e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
23 de setembre de 2017, 11.45 h

#18 Tranquil nazi espaÑÑol que, l´1-O, VOTAREM PER TOTS VOSALTRES !!!!!!!!

htpps://www.youtube.com/watch?v=UMi8aBj7Ti0

Bàsicament perquè, no sou demòcrates, sou franquistes !!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.