directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amb els pagesos, bombers i una societat civil activa, els repressors han perdut

Un miler de tractors i centenars de persones, segons els organitzadors, han respost a la crida d’UP, JARC i la Federació de Cooperatives, una mostra del poder de la societat civil

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Lleida .- Mobilització pagesa sense precedents aquest dissabte a Lleida en defensa de la democràcia i la dignitat del poble català. L'entrada i el centre de la ciutat han quedat col·lapsats per un miler de tractors i centenars de persones, segons els organitzadors, que han encerclat la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià. Ho han fet convocats per Unió de Pagesos, JARC i la Federació de Cooperatives. Les organitzacions agràries han protestat d'aquesta manera contra el que consideren una "repressió totalment desproporcionada" de l'Estat contra la convocatòria del referèndum, una actuació que comporta la "vulneració dels drets civils dels catalans". Els tractors havien sortit prèviament des de sis punts de trobada a Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Juneda, Alcarràs i Torrefarrera i han confluït a l'entrada de la capital per acabar d'arribar fins a la Rambla de Ferran i l'avinguda del Segre, que han quedat completament bloquejades. Aquest dissabte s'han fet tractorades a Lleida i Osona i divendres 29 se'n faran a la resta de Catalunya.
(S'han afegit declaracions dels organitzadors i participants)
 



Comparteix
   


Etiquetes
Els repressors no tenen res a fer amb 1000 tractors i una ciutadania activa
 
Les columnes de tractors s'han agrupat primer davant del cementiri de Lleida per dirigir-se tots junts cap a la subdelegació del govern espanyol, que estava protegida per Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. Un cop allà s'ha llegit el manifest unitari entre crits de "independència" i "votarem", i la mobilització s'ha acabat cap a quarts de dues del migdia sense que s'hagi registrat cap incident.
 
Pagesos, Bombers i societat civil garanteixen l’obertura dels col·legis
 
Els organitzadors s'han mostrat molt satisfets de la resposta massiva del sector agrari, que ha sortit al carrer per denunciar una actuació de l’Estat que considera que atempta contra la democràcia. El coordinador a Lleida d'UP, Jaume Pedrós, ha admès que la gran quantitat de tractors que s'han aplegat ha superat totes les expectatives, i "això que feia dies que els pagesos demanaven fer alguna cosa per poder anar a votar l'1 d'octubre". "Encara falta una setmana per a les votacions i no sé què poden arribar a fer aquesta gent, però els pagesos respondrem defensant i la llibertat i la democràcia", ha afegit.
 
En el discurs que ha adreçat als concentrats, Pedrós ha afirmat que l'actuació de l'Estat contra Catalunya "no té nom" i que recorda l'època de Franco. Els portaveus també han fet proclames a favor dels Mossos d'Esquadra.
 
Per la seva banda, el responsable del sector porcí de JARC, Jaume Bernis, ha ressaltat que "el sector primari s'ha solidaritzat amb la situació que viu el país, està al costat del poble de Catalunya i en contra del que ens està fent el govern de l'Estat". Tampoc no ha faltat a la cita el president de la DOP Garrigues, Enric Dalmau, que ha assegurat que "per la força no aturaran les reivindicacions que els catalans expressem de forma pacífica".
 
La defensa de la democràcia, la dignitat i el dret a decidir dels catalans és el que més han destacat els concentrats. La Mariona Llenes, d'Alcoletge, ha afirmat que "sóc aquí per reivindicar l'estat català, perquè ens estan prenent la democràcia i ens volen prendre la dignitat, però la dignitat no ens la prendran". Des de Sant Guim de la Plana, a la Segarra, també s'ha desplaçat a Lleida Josep Llobet. "He vingut per defensar la dignitat del nostre país, que és l'últim que ens poden prendre i el primer que hem de defensar", ha dit. Ramon Pastor, de Bellvís, ha fet una crida a la "mobilització permanent per poder votar l'1 d'octubre perquè, al final, això és defensar la democràcia".
 
Paral·lelament, aquest dissabte també s'ha fet una concentració de tractors d’Osona i el Lluçanès davant de l'edifici El Sucre de Vic que ha reunit més de mig centenar de vehicles, segons els organitzadors.
 
Les tractorades convocades pel divendres 29 de setembre sortiran de diferents ciutats i poblacions de tot Catalunya i confluiran a les seus d'organismes estatals com les subdelegacions del Govern espanyol a Girona, Tarragona i Barcelona.
 
Manifest conjunt
 
El coordinador nacional d'UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, van signar dijous un manifest conjunt obert a tot el sector que defensa que els catalans han de poder exercir el dret a decidir el seu futur com a poble. Les tres entitats denuncien l'actuació "desproporcionada" del Govern de l'Estat i de la justícia després de la convocatòria a la ciutadania catalana al referèndum de l’1 d’octubre i la violació de drets civils a Catalunya.
 
Aquestes organitzacions lamenten aquests fets perquè suposen "un atac a les llibertats d'ideologia, d'expressió, de reunió, d'informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l'erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d'expressió dels càrrecs electes i, finalment, la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país".
 
Per tot plegat, refermen el compromís amb les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya, i exigeixen "l'immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertats conculcades, així com el restabliment de l'autonomia financera de la Generalitat de Catalunya".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
24 de setembre de 2017, 12.21 h

Els gossos feixistes treuen escuma per la boca i voldrien mossegar-nos. No s´en donen compte que NO TENEN DENTS, ESTAN DESDENTEGATS !!!!!!!!!!
El ^gobienno^ digué que el referèndum JA no es podia celebrar. AIXÒ ÉS EL QUE ELLS VOLDRIEN, PERÒ NO ÉS AIXÍ !!!!!!!!!!!
El nostre govern segueix endavant, els Mossos al nostre costat, avui es fa una encartellada publicitària que deu ni dó, les nostres televisions i alguns diaris segueixen emetent la publicitat pertinent, es pot consultar els l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
MFX fletxa GRN
24 de setembre de 2017, 12.19 h

Ostimanela,, mil tractors a LLeida i jo m'ho he perdut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 de setembre de 2017, 11.56 h

10 AFIRMACIONES QUE SUSTENTAN EL SOBERANISMO CATALÁN Y NO SON VERDAD

Freedom House concede a España la máxima puntuación en derechos políticos y civiles: 95/100, la misma que, por ejemplo, a Alemania. El Economist le otorga un 8,3 sobre 10 en su índice sobre democracia, un valor situado entre Francia (7,92) y Alemania (8,6). El Proyecto Politi IV, que mide el autoritarismo y la evolución de la democracia, sitúa a España en el máximo de democracia (10) desde 1982.

https://politica.el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 de setembre de 2017, 11.42 h



#6


PPobra PPalurda franquista anal·f·Albertu,jo ja t'he aconsellat massa vegades que no beguis aquella MITJA copeta d'ANÍS EL MONO que et fa perdre el món de vista, et fa desvariejar i a banda de fer-te fer cotxinades amb el teu gos, ef fa fer ESCANDALOSAMENT GROTESCOS RIDÍCULS.



Et repetiré per enèsima vegada, a veure si finalment ho entens, que SI BUSQUES NAZIS AMAGATS, HAS DE BUSCAR-LOS ENTRE ELS TEUS CAMARADES i amb força seguretat , A DINS DEL LLIT ON LA TEVA MARE S'OBRE DE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 de setembre de 2017, 11.27 h

SYNERA, ¿DONDE ESTAS?

TU Y OTROS NAZIS HABITUALES ESTAIS ESCONDIDOS LOS ULTIMOS DIAS. YA ESPERABA ESTO PERO SOLO PARA DESPUES DEL 1-O.

SI LO HACEIS ANTES ES QUE YA RECONOCEIS EL RIDICULO O TENEIS UNA SOBREDOSIS DE VALIUM Y FORTASEC.


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Marta fletxa Sabadell
24 de setembre de 2017, 09.19 h

Visca Catalunya lliure !!!

Votarem i guanyarem !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de setembre de 2017, 09.14 h



#3 UNA VERITAT COM UNA CATEDRAL (HO RECONEIXEN TANT ELS FRANCESOS COM ELS ESPANYOLS !!)


de un lado los CATALANES, un pueblo educado, trabajador, progresista, honesto, republicano y europeo. Del otro, los ESPAÑOLES-castellanos, canalla ibérica retrógrada, perezosa y corrupta, atada a una monarquía desacreditada a fuerza de escándalos y perpetuamente retrasada respecto a la hora europea”.



QUE CERT !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 de setembre de 2017, 08.36 h

Publicado ayer por el diario francés Libération:
“El relato separatista se funda en un nacionalismo obtuso y excluyente“.
“Se encuentran, repetidos como un mantra, todos los clichés del nacionalismo más obtuso, teñidos de racismo, de desprecio de clase, incluso de una forma de supremacismo cultural: de un lado el “nosotros”, un pueblo educado, trabajador, progresista, honesto, republicano y europeo. Del otro, “ellos”, canalla ibérica retrógrada, perezosa y corrupta, atada a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rajoy.quedeu retratats cada dia fletxa Vigo mentin per la tele nasioná "Una gran mayoria de catalanes no quiere el referendum ni la independencia"
24 de setembre de 2017, 03.54 h

Ros de mal pel. El poble de Catalunya no vol botiflers miserables als ajuntaments.dimissió!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
23 de setembre de 2017, 22.20 h



Estria molt bé que, a més dels pagesos, les empreses de la construcció aportessin les seves màquines excavadores , bulldozers, etc...



Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.