directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla nega que ERC hagi endegat 'mecanismes no-constitucionals per aconseguir la independència'

Afirma: 'No demanaré perdó per no ser independentista'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat i cap de llista del PSC, José Montilla, ha recordat avui que ell no és independentista i que no ho ha estat mai, i ha afegit que no demanarà pas perdó per no ser-ho. En una entrevista amb Radio Teletaxi, ha indicat que té el màxim respecte per aquells que sí que ho són i ha subratllat que ha governat amb una formació independentista com és ERC, 'però no per posar en marxa mecanismes no-constitucionals i estatutaris per aconseguir la independència'. Montilla va declarar dijous que 'la independència seria la decadència', paraules que van motivar la resposta immediata del president d'ERC, Joan Puigcercós, que li va demanar que no desqualifiqués l'independentisme.
Celestino Corbacho, José Montilla, PSC
Comparteix
   


Etiquetes
'Jo no sóc independentista, no ho he estat mai i no demanaré perdó per això. I tinc tot el respecte per les persones que ho són'. Així de clar s'ha mostrat aquest divendres el president de la Generalitat després de les declaracions que va fer dijous assegurant que 'la independència seria la decadència'.

Després que el president d'ERC li demanés que no desqualifiqués l'independentisme, Montilla ha recordat que ell no ho és però ha assegurat que té el màxim respecte per aquells que ho són. Ha remarcat, de fet, que està governant amb un partit independentista com és ERC, però també ha volgut afegir que 'no per posar en marxa mecanismes no-constitucionals i estatutaris per aconseguir la independència', sinó sobre la base d'un programa 'que no contemplava això'.

És més, ha reiterat que ell no podrà pactar amb aquells que posin de requisit fer una consulta independentista, de la mateixa manera que el PSC no pactarà amb el PPC. 'Aspirem a obtenir el major suport ciutadà possible, no per pactar, sinó per governar amb el nostre programa i amb les nostres propostes', ha resumit.

Com ja ha dit en altres ocasions, Montilla ha assegurat que no té por de quedar-se sol defensant l'Estatut, perquè està acompanyat per totes les persones que el van votar en referèndum. Segueix sent l'instrument principal d'autogovern de Catalunya i d'altres coses són 'camins inexplorats, aventures que conduirien a més confrontació i a més inestabilitat'. 'No és el que en temps de crisi necessita el poble de Catalunya', ha considerat. El que necessita el país, al seu parer, és un projecte 'clar', però no 'incerteses i aventures' ni tampoc més 'crispació'.

En preguntar-li pel dret a decidir que defensa Artur Mas i CiU, ha subratllat que Catalunya 'decideix cada cop que hi ha eleccions'. En aquesta línia, ha assenyalat que ell és català perquè va decidir ser-ho.

El president ha apostat per recuperar les parts de l'Estatut retallades pel Tribunal Constitucional, i ha apuntat que 'exigir i reivindicar i defensar l'autogovern no és queixar-se i lamentar-se, sinó que és exercir un dret'.

La crisi passa facturà a qui governa
Quan queden poques setmanes per acabar la legislatura, Montilla ha reconegut que avui dia governar és difícil, perquè aquests són 'temps de complexitat', per la crisi i per d'altres problemes afegits que té Catalunya. En aquest sentit, ha admès que la crisi 'sempre passa factura als que governen, i serà aquest Govern el primer que haurà d'afrontar unes eleccions. 'Jo espero que els ciutadans sàpiguen valorar que, malgrat que la crisi és global i els instruments que es tenen des de Catalunya són molt modestos, crec que hem sabut estar a l'alçada de les circumstàncies, tot i que un no pot sentir-se del tot satisfet', ha apuntat.

El camí, al seu parer, ha estat 'globalment positiu' malgrat la crisi i la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Queden coses per fer i hi ha qüestions que 'van a un ritme més lent' del que voldria Montilla per culpa de la crisi. També ha reconegut que li hagués agradat que el desplegament de l'Estatut hagués anat 'més ràpid i que no s'hagués produït la sentència', de la mateixa manera que hagués volgut disposar de més recursos per implementar polítiques socials amb un ritme més accelerat.

D'entre les coses de les que està més orgullós, ha destacat que Catalunya, tot i patir una crisi molt important, 'ha estat capaç en aquesta última dècada d'integrar en gran part al més d'un milió de persones que han vingut de fora, i de fer-ho, no sense problemes, però sense grans problemes'.

Consellers fent campanya
El candidat del PSC ha deixat clar que ell 'no ha llençat la tovallola, no la llençarà ni té raons per fer-ho', perquè té confiança en el projecte socialista i en la ciutadania. De cara a la campanya, ha remarcat que no hi ha cap conseller que no estigui disposat a fer campanya, tot i que no tots formin part de les llistes al Parlament. Els consellers, ha dit, estan 'tots compromesos amb el projecte i fent campanya'.

De les paraules de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, ha negat que fossin una punyalada, i ha assegurat que els uneix una relació d'afecte perquè es coneixen des de fa anys.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
17 de setembre de 2010, 18.36 h

Es prou clar que cal EXPULSAR de tot arreu de la nacio catalana als unionistes sociates i convergents. ES PROU CLAR que ara podem fer-ho possible. Expulsem la SOIOVERGENCIA UNIONISTA catalana de tot arreu. ERC la unica formacio que ja ha dit quines son les seves condicons pels propers 4 anys. Enfortir molt mes enacra a ERC es la unica sortida per evitar pactes entre PSC-CiU, CiU-PP o CiU-PP-PSC.
PSC diu que no,.... PP ni parlar-ne i CiU tampoc... per tant l'unica via directa cap al dret a decid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 15.52 h

#6 Per què? Doncs perquè JA no hi tornarà a pactar, a menys (cosa que ells descarten) els sociates acceptin convocar un REFERÈNDUM D'INDEPENDÈNCIA.

Realment, sembla que el fet que el TC hagi tret la sentència abans de les eleccions us ha fotut força, als convergents unionistes, ja que no teniu més discurs que la por a un tripartit que tothom sap que no es repetirà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 de setembre de 2010, 15.41 h

Proposta realista. Marxem tots els independentistes dels PPCC a Girona, potser afegint Osona i l'alt Maresme. Ens ho venem tot i ens empadronem. Montem un referéndum i declarem la Independència. Ningú al món podria impedir-ho i tindríem recolçament internacional perquè guanyaríem per una proporció de 8 a 2 com a mínim. I si calgués sortiríem al carrer i ens posaríem davant dels tancs i donariém la nostra vida per la llibertat de la nació catalana. Sí ja se que costa renunciar a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 de setembre de 2010, 15.38 h

I pq votar ERC si al final pacta amb el PSOE_PSC. Per això votem directament al PSC. I si som independentistes doncs votem a Laporta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 14.50 h

ERC ha aconseguit que, per primer cop, els partidaris de la independència superin els contraris, mal que els pesi als sociates, que hi han participat de manera totalment involuntària.

El Montilla, que ja està amortitzat, ja pot dir el que vulgui, com allò tan divertit que "la independència és decadència", sense aportar cap argument que ho demostri, o això que "ERC ha endegat mecanismes no-constitucionals per aconseguir la independència". Bé, si de cas, NO ENCARA, falta que convoqui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
17 de setembre de 2010, 14.37 h

Com us deixan en evidència els vostres amos del P$C-P$OE ara que veuen que ja no els sereu de més utilitat perqué no saumareu!.

I vosaltres deixat-vos sodomitzar fins l'ùltim dia!

Be, 72 dies i al carrer!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
f fletxa .
17 de setembre de 2010, 12.35 h

Aquests reaccionaris del PSC estan callant totes les veus discordants, ara mateix, sota excuses peregrines (diu que no tenen llicència, com tampoc iCAT fm, i tantes altres, puix els concursos són cada 15 anys. Diuen que fan interferències amb Radio Badalona (una de tantes ràdios menades amb mà de ferro per l'aparell), quan Som radio amb prou feines s'escolta més enllà del centre de BCN) volen tancar SOM radio, una emissora acabada de neixer, que programa sense complexos des d'un punt de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
17 de setembre de 2010, 12.27 h

Amics, sisplau, una mica de seny: AQUI NO ENS BARALLEM ENTRE INDEPES, excepte algun cas puntual amb frikis que viuen fora de la realitat. Heu vist mai un insult al Vicenç Ramoneda perque no sigui votant d´ ERC ? O a algun reagrupat o laportista que entri amb idees i defensant catalunya ? O a les CUP ? Oi que no ? AQUI ELS UNICS QUE INSULTEN, MENTEIXEN I ATAQUEN ERC SENSE PIETAT SON GENT PAGADA PER FER-HO PEL DAVID MADÍ.
Desperteu, mireu bé els missatges, SEMPRE DIUEN EL MATEIX, són molt e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marc fletxa Manresa
17 de setembre de 2010, 12.22 h

Perdoni President Montilla però vos sou independentista, com tothom. Vos sou partidari de la independència de la vostra nació que considereu que és l'anomenada espanya. Per tant, sou independentista espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.