directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Demanen retirar al govern espanyol el dret a vot en les institucions europees si impedeix l'1-O

Grups i personalitats sobiranistes envien un escrit a la Comissió Europea i al Parlament Europeu per denunciar l'autoritarisme de l'estat espanyol a Catalunya

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Aplicar el tractat vigent i, fins i tot, "suspendre el dret de vot" del govern espanyol a Brussel•les. Això han demanat per escrit diverses entitats i personalitats sobiranistes a la Comissió Europea i el Parlament Europeu per tal que actuï amb urgència davant l'estat de setge implantat per l'estat espanyol amb la intenció de frenar el referèndum de l'1-O: s'ha demanat una "sol·licitud amb urgència" de suspensió del dret a vot "del cap del govern espanyol o els seus representants a les institucions europees" mentre "segueixi la crisi creada per la negativa de l'estat espanyol a facilitar la celebració del referèndum d'autodeterminació".
El president del PP Mariano Rajoy, a l'entrada de la Junta Directiva del partit a Catalunya aquest 15 de setembre
El president del PP Mariano Rajoy, a l'entrada de la Junta Directiva del partit a Catalunya aquest 15 de setembre
© Josep Ramon Torné

Comparteix
   


Etiquetes
L'escrit està impulsat per Socialistes pel Sí amb el suport de Solidaritat Catalana per la Independència, Súmate, la Comissió de la Dignitat, la Intersindical CCOO per la Independència, el Grup d'Estudis Polítics, CADCI, Patriotes de Catalunya, o Drassanes per la República. També el signen particulars, com és el cas de l'advocat i jurista Pau Miserachs, Coordinador Territorial a Barcelona de MES Moviment d'Esquerres i membre de Plataforma d'Esquerres per la Independència, que inclou membres de diferents forces polítiques (des de socialdemòcrates fins a integrants d'ERC i la CUP, així com sindicats i entitats sobiranistes). 

Miserachs ha denunciat davant els mitjans de comunicació una "violació clara i flagrant dels valors i principis" del Tractat de Lisboa i ha reivindicat el dret "del poble català a l'exercici de la democràcia directa". El jurista ha estat especialment crític amb el president del govern espanyol: "El problema ara a Espanya es diu Mariano Rajoy", ha sentenciat. També ha lamentat l'actitut còmplice del PSC davant el conflicte dient que s'ha convertit "en una sucursal del PSOE". "I això no va a favor de Catalunya", ha afegit.

Un "tractat de pau, amistat bon veïnatge i cooperació" amb la futura República Catalana 

A la carta, que consta de dotze pàgines, també s'insta a proposar un "tractat de pau, amistat bon veïnatge i cooperació amb la República Catalana independent de l'Estat, en cas de la victòria del 'Sí'" a l'1-O. Miserachs ha recordat que tractats com aquest el manté Espanya amb països com Andorra.
 
En aquest sentit, els sol·licitants denuncien que l'executiu de Rajoy està comenten una "violació flagrant" dels principis i valors de la Unió Europea que es contemplen als articles 2 i 7 del Tractat de Lisboa de 2007. Entre d'altres, l'article 2 contempla que la Unió Europea "es fonamenta en els valors i el respecte de la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat, l'estat de dret i els respecte dels drets humans, inclosos els drets a les persones que pertanyen a minories". Part de la normativa es sosté en tractats internacionals que han estat subscrits per l'estat espanyol, com el que contempla "el dret dels pobles a l'autodeterminació".

L'ús de cossos de seguretat amb competències que no els pertoca, "inadmissible"
 
A banda de l'incompliment d'aquests i altres principis, els signants, a més, troben "inadmissible" l'ús de cossos de seguretat, com és el cas de la Guàrdia Civil, en competències que no els pertoca a indrets on tenen la seva pròpia policia, com és el cas de Catalunya. "És un error que hi hagi querelles d'oficials de la Guàrdia Civil contra responsables del procés", ha apuntat Miserachs. "El que haurien de fer és demanar explicacions al govern espanyol perquè els estan obligant a infringir la llei que regula els drets i deures de la pròpia Guàrdia Civil", ha afegit. "És una greu infracció legal, i enlloc de queixar-se del que estan fent a Catalunya, el que haurien de fer és preguntar-se 'Què hi fem a Catalunya?' Perquè no tenen cap justificació per ser-hi", ha subratllat el coordinador de MES Moviment d'Esquerres a Barcelona.
 
Per la seva part, Ramon Vinyals, del Grup d'Estudis Polítics, considera que "la Constitución Espanyola actual és gairebé il·legal, perquè ha servit per "blindar"la Llei d'Amnistia sorgida en acabar la dictadura i que ha estat "l'origen de tots els mals". L'exdiputat d'ERC i destacat membre de la lògia maçònica és del parer que "Espanya té un problema moral i jurídic", motivat per no haver superat capítols pendents del pas del règim franquista a la democràcia. 

L'autoritarisme de Madrid
 
Miserachs ha anat més enllà dient que des de Madrid s'està aplicant un "sistema autoritari que va cap a la recuperació del sistema dictatorial". Un sistema, segons ha dit el jurista "del que tots vam marxar l'any 1975". Tot i així, ha puntualitzat que "alguns s'hi van quedar" amb aquesta manera de fer i manar. "Són els 'cadells del franquisme' els qui ara estan organitzat aquest problema", ha apuntat. 
 
L'advocat ha lamentat el tarannà "regressiu, involucionista i antidemocràtic" que s'està inculcant. "No es pot anar d'aquesta manera i acomiadar els expedicionaris que van a Catalunya amb crits de 'A por ellos, Oé, Oé'", ha destacat. "És inadmissible que els serveis policials, que han d'actuar acomplint l'article 104 de la Constitució en la defensar dels drets i llibertats de tots els ciutadans sense discriminacions ni exclusions es dediquin a dir 'A por ellos'; Això és una vergonya internacional", ha reblat. "El problema no som els catalans", ha prosseguit. "El problema ara a Espanya es diu Mariano Rajoy i convé que la gent ho sàpiga", ha conclòs Pau Miserachs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
27 de setembre de 2017, 13.34 h

#7 Si tant segur ho creus,que hi fa el teu gobierno de las españas enviant tots els efectius de la guardia civil i polici nacional? eh? vinga respon, que espero una resposta teva si pots clar.

No n'hem perdut cap i les proves són evidents, qui perd sou vosaltres, perdreu el 20% del que aporta Catalunya, ara agenolla't i demana perdò sac de merda


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
27 de setembre de 2017, 13.31 h

#2 Que més voldríes, no podreu mai, som superiors a vosaltres, sempre ho som


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
26 de setembre de 2017, 23.03 h



Rajoy, tu estampa es PATETICA, como son tus actos....

Vas a E.U. haciendo un chantaje, donde te ofreces comprar aviones por muchísimos millones, a cambio de que Trump diga unas palabritas a tu favor.

ASÍ ES LA POLÍTICA DE ESPAÑA, UNA GRAN DEMOCRACIA Y UN PAIS MUY JUSTO......!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 de setembre de 2017, 19.57 h

L'Estat espanyol segueix actuant contra les institucions i entitats catalanes en el marc de l'operació contra el referèndum del proper 1 d'octubre i han intervingut bloquejant, per exemple, els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).
Més info sobre comptes intervinguts a: http://www.minhafp.gob.es/es-ES/Areas%20Tematicas/Paginas/MedidasA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 19.13 h




#7


PPobre analfabet aBejota :


PPATAIOTES PPATATAIOTETOS KAI PPANTA PPAPPANATAIOTES !! !! * !! !!


- comentari 7 de http://www.directe.cat/noticia/441577/varoufakis-si-madrid-el-que-vol-es-enfortir-el-moviment-independentista-no-ho-podria-fer-m -




BEJOTA: ETS UN CRETÍ ANALFABET !!!! NO TENS NI VERGONYA NI DIGNITAT, DESPRÉS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 18.57 h




#7


HUAH HUAH HUAH . . . QUE M'AGRADA QUE FEU UNS GROTESCOS RIDÍCULS TAN ESTREPPITOSOS, ELS FRANQUISTES PPANCASTELLANISTES !!



sSI SAPS LLEGIR , LLEGEIX https://es.wikiquote.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Otto_von_Bismarck .


MIRA SI ETS SUBNORMAL, QUE DESPRÉS D'AVISAR-TE 50 VEGADES DE QUE AQUESTA PRETESA FRASE DE BISMARCK - AMB CK, PPALURDA, QUE NO SAPS NI ESCRIURE EL SEU NOM !!!! - ÉS MÉS FALS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
26 de setembre de 2017, 18.54 h

#10

Es que esto le tiene ASUSTAOOOOOOOOOOOOOOOOOO...... como los DESCAMISAOSSSSSSSSSSSSSSSSSS....................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
26 de setembre de 2017, 18.53 h



Felipe Gonzalez, dice que en 40 años dentro de la política , no ha pasado un momento peor que este ....??????

Y cuando Vd. era el señor X, con la cantidad de "destrozos" que esto hizo, por lo visto "le tenía al pairo"........ESTO DICE MUCHO EN CONTRA DE SU CALIDAD DEMOCRÁTICA .


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 18.49 h



#7

Tu, bejota, marmota idiota que sempre fiques la pota i dones la nota , al comentari 13 de http://www.directe.cat/noticia/548353/continua-el-neguit-a-franca-per-lindependentisme-a-la-catalunya-nord hi vares dir:


JE SUI CATALA ME FRANÇAISE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



HUAH HUAH HUAH HUAH . . . QUINA SUBNORMAL ANALFABETA !!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 de setembre de 2017, 18.40 h

#7

PESAO ARAGONESES.........!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.