directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol podria col·locar el cementiri nuclear al País Valencià

El govern valencià dóna per feta la decisió 'unilateral' de l'executiu · El Consell de Ministres admet que té possibilitats però assegura que 'el debat continua'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Segons el govern valencià, el Consell de Ministres espanyol ha decidit col·locar finalment el cementiri nuclear a Zarra (Vall de Cofrents) rebutjant així la candidatura presentada per l'Ajuntament d'Ascó (Ribera d'Ebre). El conseller valencià de Medi Ambient i vicepresident tercer del govern valencià, Juan Cotino, s'ha mostrat preocupat per la decisió que ha titllat d''unilateral' del govern espanyol i ha criticat que 'cap ministre' no s'hagi posat en contacte amb el govern valencià. Tot i això, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, no s'ha donat per tancada la decisió afirmant que 'el debat continua' i que només s'han demanat informes. De tota manera, Cotino ha avançat que es plantejarà un recurs contra la decisió.
cofrents, zarra, central nuclear
Comparteix
   


Etiquetes
El conseller ha dit que el govern valencià desaconsella la ubicació del cementiri nuclear al municipi de la Vall de Cofrents 'pel tipus de terra, pel risc sísmic, el transport i una sèrie de dificultats' que fan que la ubicació no sigui desitjada per la Generalitat Valenciana. Cotino ha dit que en aquest sentit es va presentar un informe el passat 14 de setembre al govern espanyol.

Decisió final, la setmana vinent
El govern espanyol adoptarà la setmana que ve la decisió final sobre la ubicació del cementiri nuclear després de debatre aquest divendres l'informe de la Comissió Interministerial que aposta pel municipi valencià de Zarra. La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha advertit que el Consell de Ministres encara no ha adoptat formalment la decisió i ha demanat nous informes complementaris sobre aquest tema de 'gran complexitat'. 'El debat continua', ha dit després que el govern de valència doni per fet que el cementiri anirà a Zarra i hagi anunciat que recorrerà la decisió.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Miquel fletxa Terres de l'Ebre
18 de setembre de 2010, 09.29 h

El cementiri nuclear no comporta inversions, comporta un embrutiment total de la terra on s'ubica. Per mi se'l poden quedar a les espanyes amb totes les promeses de prosperitat que ens han fet creure que ens arribarien . Lo pitjor de tot això és que del primer moment ha tingut el suport de CIU i el posicionament en contra de la gent que vivint a la vora hem apostat per una economia al marge de la nuclear. a favor només hi han estat els qui viuen o han viscut guanyant sous astronòmics a la c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de setembre de 2010, 23.14 h

Al final, el govern ejpanyol s'emportarà el cementiri nuclear i els diners i les inversions que comporta fora de Catalunya, tot i que la millor proposta és la nostra. Una altra prova de que ens cal un estat propi i alliberar-nos d'Espanya que ens va a la contra en tot, etc etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.