directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un advocat del Palau veu 'inconcebible' que García-Bragado no sabés que Olivia era el propietari de l'hotel

L'exregidor d'Urbanisme assegurà davant la jutgessa que si ho hagués sabut hauria aturat el projecte

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un advocat del bufet Roca i Junyent que treballava pel Palau de la Música, Lluís Saura, ha considerat aquest divendres 'inconcebible' que el tinent d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, i el gerent de l'àrea, Ramon Massaguer, no tinguessin coneixement que l'hotel del Palau era propietat d'Olivia Hotels, com van assegurar tots dos davant la jutgessa que investiga el cas. Segons Saura, 'tothom' sabia qui era el veritable amo de l'hotel, però no pot assegurar totalment que els dos càrrecs municipals ho sabessin, perquè ell no els ho va dir mai ni va sentir-ne parlar.
jordi hereu, alcalde, barcelona, ramon garcía-bragado, urbanisme, hotel del palau de la música
Comparteix
   


Etiquetes
Saura ha declarat durant una hora davant la jutgessa com a testimoni ja que va assessorar el Palau durant els dos convenis que l'entitat va signar amb la Generalitat i l'Ajuntament per tirar endavant l'hotel. Segons fonts judicials, ell donava per suposat que la propietat de l'establiment era coneguda i no hi havia motiu per amagar-ho, perquè no era rellevant per al procés urbanístic. De fet, Olivia va pagar part de la minuta a Saura.

L'advocat ha explicat que ell va assessorar puntualment en la redacció, però els convenis ja venien pactats políticament de més amunt i era el director administratiu, Jordi Montull, qui dirigia el dia a dia de l'operació amb total detall. Com a exemple d'això, ha explicat que només va signar la resposta a les al·legacions contra el projecte i que no va posar en cap informe el segell del seu bufet d'advocats. No obstant això, l'arquitecte del projecte, Carles Díaz, va explicar a la jutgessa que era Saura qui coneixia tots els detalls dels convenis.

Es dóna la circumstància que Miquel Roca i Junyent ha assessorat la nova direcció del Palau en l'el·laboració dels nous estatuts de l'entitat.

Després de Saura ha declarat com a testimoni un advocat de la Generalitat, Josep Lluís García-Ramírez, perquè un informe seu va arribar a mans del fiscal del cas. En una breu declaració, el lletrat ha explicat que el setembre del 2009 quan van aparèixer notícies als mitjans de comunicació sobre la propietat de l'hotel, el gabinet de premsa de la Conselleria d'Economia li va demanar una argumentació jurídica per fer una nota de premsa de resposta.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.