directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV es compromet a crear 300.000 llocs de treball si governa

Ho inclou en el seu programa electoral, que aprovarà avui · El debat d'aquesta campanya 'no és entre dependència o independència ni entre desendollar-nos o no d'Espanya'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ICV apostarà en el seu programa electoral per 'impulsar l'estratègia per la creació d'ocupació i el canvi de model productiu amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball en l'economia verda i les polítiques socials i promoure la transició cap a un model socialment just i ecològicament sostenible'. Josep Vendrell, responsable del programa electoral de la coalició, ha assegurat que en aquestes eleccions el debat 'no és entre dependència o independència ni entre desendollar-nos o no d'Espanya', sinó que 'el principal repte' de les eleccions 'és quines són les polítiques que s'aplicaran per a sortir de la ciri econòmica'.
ICV, Laia Ortiz
Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta icv
Avui dissabte hi haurà la votació en la Convenció Programàtica d'ICV-EUiA de les 100 propostes que va presentar ahir la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, acompanyada pels responsables del programa electoral de la coalició, Josep Vendrell i David Rodríguez. Segons Ortiz, 'aquest programa aporta el bo i millor dels valors que expressa la coalició'.

En les prioritats programàtiques aposten per 'impulsar l'estratègia per la creació d'ocupació i el canvi de model productiu amb l'objectiu de crear 300.000 llocs de treball en l'economia verda i les polítiques socials i promoure la transició cap a un model socialment just i ecològicament sostenible'. Rodríguez ha ressaltat que la xifra dels 300.00 no és donada perquè si, sinó que s'ha fet 'a partir d'una anàlisi rigorós de la realitat econòmica de Catalunya'.

En matèria econòmica també advoca per transformar l'Institut Català de Finances en una banca pública; 'mediar activament en el cas dels acomiadaments col·lectius per tal de trobar solucions favorables al manteniment de l'ocupació i als drets dels treballadors'; així com la fiscalitat verda.

Vendrell ha destacat que 'la seva prioritat és estimular l'economia i no deprimir-la com està fent Zapatero a l'Estat'. En aquest sentit, ha dit que 'la millor política per combatre el dèficit és la creació d'ocupació'. Vendrell ha assenyalat que aquest és 'el fil conductor del programa': 'Creació d'ocupació, energies renovables, rehabilitació dels habitatges, estat del benestar, la cura i atenció a les persones', entre d'altres.

En l'eix sobre el Medi Ambient, ICV-EUiA aposta per un pacte nacional pel clima en contra del canvi climàtic, així com 'el tancament de les centrals nuclears i l'oposició a la instal·lació del cementiri nuclear'. En aquest punt, advoca per mantenir les mesures de limitació de la velocitat i per un pla Tren 2014 'on es prioritza l'extensió de la xarxa ferroviària convencional'.

Eliminar concerts a escoles 'no compromeses amb el servei públic'
Pel que fa a l'educació, els ecosocialistes aposten per 'garantir un ensenyament públic basat en els principis d'equitat, igualtat i qualitat, i en el que l'educació pública esdevingui l'eix vertebrador del sistema, i vetllar per un desplegament de la Llei d'educació en aquest sentit'. En aquest sentit, advoca per 'eliminar els concerts que no impliquin el compromís de servei públic'.

Sobre aquest punt, Ortiz ha destacat que 'la Llei d'educació ja deixava oberta la possibilitat de seguir invertint diners públics en les escoles que no compleixen amb el servei públic d'educació i no segrega els nens'. Ha indicat que volen impulsar mesures que promoguin cohesió social i la igualtat entre tots els nens. De fet, ha deixat clar que aquesta és una de les seves propostes centrals, al temps que ha criticat que s'han de controlar els concerts públics perquè algunes escoles 'han de complir amb uns deures que ara per ara no s'estan complint'.

ICV-EUiA també vol una Llei d'educació permanent i de formació al llarg de la vida per 'millorar els coneixements, les competències i les aptituds'. Pel que fa a les universitats, vol 'augmentar la despesa en educació superior situant-la com a mínim a l'1,6% del PIB' (actualment és de l'1,1%).

Promoure més de 12.000 habitatges protegits anuals
En habitatge, la coalició vol promoure 'no menys de 12.000 habitatges protegits anuals', així com 'augmentar les reserves mínimes d'habitatge protegit previstes a la Llei d'urbanisme del 30% al 50%'.

Respecte a les mesures en salut, ICV-EUiA promourà 'un pacte social per a la racionalització de la despesa farmacèutica' i 'evitar la introducció al finançament públic de nous fàrmacs que no aportin més valor terapèutic i/o que no tinguin previst un finançament equitatiu'; així com un sistema nacional de salut públic centrat en la qualitat i l'equitat.

En l'eix de serveis socials, aposta pel 'programa pobresa zero' impulsant 'una renda ciutadana que garanteixi uns ingressos mínims a totes les persones, i impulsar programes d'atenció social i promoció integral de les famílies en situació de pobresa'.

Recuperar l'Estatut i reforma de la Constitució
ICV-EUiA demanarà en el programa un pla per a l'autogovern, per recuperar l'Estatut; així com una reforma de la Constitució en un sentit federal i plurinacional i exercir el dret a decidir en cas de negativa de l'Estat a la reforma constitucional. La coalició també vol convocar una Assemblea d'Electes 'de la representació catalana al Congrés, al Senat, al Parlament europeu, al Parlament' i de tots municipis 'per dissenyar estratègies compartides, un full de ruta comú i un pronunciament sobre la sentència'. Sobre la consulta que podria promoure el seu partit, Ortiz ha dit que podria ser aquesta legislatura o la següent i ha recordat que la impulsarien si l'Estat no vol reforma la Constitució.

Respecte la política lingüística, ICV-EUiA demana 'garantir el reconeixement del caràcter plurilingüe de l'Estat, i la plena igualtat i equiparació del català i el castellà'; i 'regular els requisits de capacitació lingüística exigibles a funcionat estatal'.

Contra la corrupció
La coalició liderada per Joan Herrera reitera la seva proposta de pacte contra la corrupció, per la transparència i el bon govern, l'elaboració d'una llei d'accés a la informació i una Llei de registre i control de lobbies o grups d'interès.

'Estendre el sistema de velocitat variable als accessos de Barcelona ja planificats'

En l'eix de seguretat pública aposta per impulsar la Llei del sistema de policia de Catalunya 'per reforçar la col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i les policies locals'; aprovar la Llei de Protecció Civil de Catalunya 'i culminar el desenvolupament del 112 com a telèfon únic d'urgències'. Així mateix, demanen 'estendre el sistema de velocitat variable als accessos de Barcelona que ja s'han planificat'.

Pel que fa a la immigració, ICV-EUiA aposta per 'dotar de recursos suficients als ajuntaments per tal d'aplicar plans d'acollida als seus municipis'. En l'eix de la laïcitat, 'reclamen l'impuls d'un pacte nacional per la convivència democràtica que tingui com a eix fonamental la laïcitat'. I en el de la pau, aposten per assolir el 0,7% per a ajuda oficial al desenvolupament.

Els ecosocialistes també portaran al programa electoral instar el govern espanyol a incloure 'les treballadores de la llar en el Règim General de la Seguretat Social'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Enric fletxa Collbató
18 de setembre de 2010, 23.16 h

Hi ha una errada. Han promès "Tres cents O Mil llocs de treball "


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
marc maynar fletxa Barcelona
18 de setembre de 2010, 19.14 h

El millor acudit de l'any. Jajjaaja, quina gràcia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de setembre de 2010, 12.48 h

300000 funcionaris mes es lo unic que poden fer a mes de fer la punyeta al cotxes, industries comercos ,crecio infraestructures necessaris au ya ni a prou els 60 i WOOSTOD estan fora de context LA GENT TE FAM I VOL TREBALLAR DEIXEU DE COLLONADES I FOTEU EL ESTATUT AL FEME MES PROXIM perdoneu pero algu o tenia que dir


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Úrsula fletxa Valls
18 de setembre de 2010, 12.40 h

300.000 funcionaris a dit? Però si entre tots els partit coalligats no teniu tants militants i simpatitzants. Que col·locareu parents, amics, coneguts i saludats?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fu manchú fletxa ampurdá
18 de setembre de 2010, 11.05 h

mirin srs. si s'afanyen no hem jubilaré. hare be, una feinate de 5 dies, ) be 4 i mig), + pagas + plu-ses + vacacions pagades, cotxe empresa + benzine . ademes, ja tindrán els desgravements de lo govern ( en aquest cas), HA i si ting que cambiar de residencia,cap problem, caseta incluida. no calía mencio-nar a la secta sociata de : egualitè + fraternitè, etc ( que no funciona )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Sant Cugat
18 de setembre de 2010, 08.57 h

De veritat que els verds son superiors a mi... no entenc el look aquest hippy pijo que porten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de setembre de 2010, 08.20 h

Hóstia!!! 300.000 funcionaris més no siusplau!!! que no tenim com pagar-los!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.