directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 11:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC, convençuda que la fiscalia arxivarà la investigació de la Fundació Irla

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ERC ha expressat aquest divendres que la fiscalia arxivarà la investigació de la Fundació Jordi Irla que va iniciar fa uns mesos per suposadament llogar locals al partit republicà per sota de preu de mercat. Fonts del partit han assegurat que totes les operacions tant de la fundació com del partit són 'netes i polides' i no temen que la investigació acabi en denúncia al jutge. La investigació la va obrir la Fiscalia abans de l'estiu arran d'un informe del Tribunal de Cuentas i el Protectorat de fundacions i la denúncia d'un particular. La fiscalia va iniciar la investigació per determinar si hi ha indicis d'un suposat cas d'administració deslleial.
Fundació Irla, Marina Llansana, Joan Ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Segons les fonts republicanes consultades, sovint quan seccions locals del partit no té capacitat per comprar una seu, la Fundació Irla -amb personalitat jurídica pròpia malgrat que la presideix el secretari general del partit, Joan Ridao- avalava o comprava l'immoble, que després ocupava el partit abonant a la fundació les quotes establertes. Una forma d'operar que el partit assegura que ja no aplica, especialment arran de la crisi immobiliària.

Després de rebre una denúncia d'un particular a la primavera, el ministeri públic –especialment sensibilitzat arran del cas del Palau de la Música i les ramificacions amb fundacions de partits com la de CDC- ha demanat als Mossos d'Esquadra el llistat de tots els locals de la fundació, molts dels quals estan ocupats per seus d'ERC, i ara està pendent d'aquest informe, que podria arribar a portar la fiscalia a denunciar el cas davant d'un jutjat o a arxivar-lo, com creu ERC que passarà. La Fundació Irla 'no compra gratuïtament per ningú', han afegit les mateixes fonts.

ERC ha reconegut que la investigació s'ha conegut en un moment poc propens com és el preelectoral, si bé ha recordat que arran de l'informe del Tribunal de Cuentas i el Protectorat de Fundacions, entitats vinculades a altres partits s'han trobat amb investigacions 'molt importants'. A més, les fonts consultades han recordat que a diferència d'altres partits, en aquest cas no hi ha cap imputat, i que en qualsevol cas, les operacions de la Fundació Irla que investiga la Fiscalia no suposen en cap cas un enriquiment, com creu que sí que passa en el cas d'altres partits.

Les fundacions dels partits han de tenir un funcionament autònom i els seus patrons han de vetllar pels seus interessos econòmics i no poden tenir pèrdues patrimonials importants per despeses generades pels partits als que estan vinculades.

Es dóna el cas que un dels locals investigats és la nova seu central d'ERC, al número 166 del carrer Calàbria de Barcelona, inaugurada l'octubre del 2006, així com la de Tarragona o altres ciutats com Girona, Reus o Igualada, ja que la fundació paga les hipoteques dels immobles. L'auditoria dels comptes de la fundació el 2007 detalla que deu 5,5 milions d'euros als bancs en hipoteques. El 2009 la fiscalia ja va investigar una subvenció de 60.000 euros de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, controlada per ERC, a la fundació, però el cas es va arxivar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Joan fletxa Mataró
18 de setembre de 2010, 09.23 h

Acabarà arxivada com totes les altres, només és un intent d'embrutar ERC, per part de tots aquells que van de merda fins al cul.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 09.09 h

#4 Exllepant si parles de Ciu i del PP l´has encertat de Ple. Ha ha ha ha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de setembre de 2010, 08.25 h

El drac al que heu donat oxìgen quant estaba quasi mort, el drac que heu ressucitat, ara que ja creu que no només no li sou d'utilitat sino més aviat li feu nossa, ara s'us cruspirà.

Els d'ERC ben aviat veureu amb terror quí és el vostre enemic...però el cas és que mentres feiau el boca a boca al drac que s'us cruspirà, mentres alimantabau la fera, heu perdut tots els amics i ara us trobareu sols devant del vostre destí, del destí que vosaltres mateixos heu creat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de setembre de 2010, 02.35 h

si si...molta denúncia ( amb filtració mediàtica express inclosa) però totes acaben arxivades per que no hi ha res irregular, primer lo de lescartes financere,despres lo de la seretaria d'esportsi ara això...

siusplau qu algu faci una relació delsdenunciants particulars i s'esbrini qui és que tétantes ganes ( i temps,i recursos) per generar tants titulars contra ERC tot i saber que son falsos.
AIxò és lo interessant,saber qui està ent aquest joc brut i mirar si realment està lliur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jordibcn fletxa Barcelona
17 de setembre de 2010, 23.14 h

A la comtabilitat del Millet segur que NO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de setembre de 2010, 21.52 h

On estàn les mans netes?... lamentable


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.