directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

L'espanyolisme acusa TV3 de ser 'punta de llança de l'independentisme' per emetre el 'Cataluña-Espanya' durant la Diada

El Col·legi de l’Audiovisual defensa el documental com una contribució al pluralisme de l’oferta televisiva

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

PP i C's han fet front comú en contra de Mònica Terribas a qui no perdonen que durant la Diada la televisió nacional catalana emetés el documental 'Cataluña-Espanya', dirigit per Isona Passola, en què s'ofereixen diversos testimonis per analitzar la relació entre l'Estat i Catalunya. Per la diputada unionista Carmen de Rivera l'emissió és 'una exaltació de l'independentisme'. Pel Popular Rafa López TV3 'és la televisió del 20%, punta de llança de l'independentisme'. Terribas ha reivindicat el pluralisme que impera en els informatius de TV3 i el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya ha sortit en defensa del gènere del documental per l'avenç en el pluralisme i l'enriquiment informatiu que suposen.

Comparteix
   

Per Carmen de Rivera, 'adéu Espanya' (que barreja amb el 'Cataluña-Espanya' tot i ser dos documentals diferents) representa 'tensions inexistents entre Catalunya i el conjunt d'Espanya creades des del Govern'. Per la diputada de C’s, el documental 'dóna protagonisme a un punt de vista minoritari que no representa la realitat de Catalunya'.

El PP també ha fet referència a que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) hagi qüestionat en part el documental 'Adéu Espanya' -emès el passat mes de juny- en una carta que ha estat filtrada als diaris ABC i El Mundo abans que la rebés la directora de TV3, segons ha explicat la pròpia Terribas.

Els professionals defensen el documental
Els representants dels professionals de l'audiovisual a Catalunya, per via del Col·legi de l'Audiovisual (CPAC) han defensat el gènere del documental en una carta enviada al CAC en què explica que 'el gènere dels documentals com a obres autorals, i es demana a l’autoritat audiovisual que faci una reflexió en profunditat, per tal de modificar els seus criteris i es deixi de reclamar als documentals característiques que els hi són alienes, en benefici del sector audiovisual i dels criteris de programació de les televisions'.

De la mateixa manera, el CPAC recorda en la missiva que 'Adéu Espanya, com a documental, respon a una narració concreta del tema tractat; s’hi expressa el punt de vista del seu autor, qui determina la selecció, composició i tractament dels materials que l’integren', realitzat sota 'criteris i valors creatius compartits amb altres obres audiovisuals' i  que, per tant, 'no és una peça informativa sobre la qual hom pogués reclamar criteris de pluralisme o equilibri'.


 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Utopia fletxa BCN
19 de setembre de 2010, 17.58 h

#28
Si ets llicenciat en història pitjor m'ho poses perquè pensava que només repetias el que a altres li interessen escoltar.

Si realment ets llicenciat tens una lleugera idea del que va passar en aquells temps i tan sols esmentes el que t'interessa.

Catalunya sempre ha estat part d'Espanya, des del seu origen, no ha estat conquerida mai pels espanyols ja que ella sempre ha estat amb ells.

¿Digues en quina guerra va ser conquerida?

La gent d'avui no és analfabeta, sap llegir i hi ha m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa Manresa
19 de setembre de 2010, 01.21 h

Que no recorden aquests descendents de franquistes/feixistes la manipulació que van perpetrar els del PP a TVE(emetent un documental sobre les víctimes d'ETA) el dia de l'atemptat de Madrid? Això si que va ser manipulació pura i dura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Quim fletxa PPCC.
19 de setembre de 2010, 00.14 h

#25 El teu poble espanyol és amb diferència el més genocida i degenerat del món i a sobre sou tan sàdics que celebreu els genocidis que heu fet i us divertiu torturant animals. Tu de catalana tant com el teu amic Vidalquadras, el Ribera, la camachu i tota la màfia pepera ciutanita feixista de cap a peus.Són uns fills de puta, no són catalans!. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Albert fletxa Sabadell
18 de setembre de 2010, 23.43 h

#22
Com sempre, PP i C's preocupant-se pels problemes reals de la gent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Uma fletxa PPCC
18 de setembre de 2010, 23.38 h

#25 Soc un home, de 42 anys i llicenciat en historia, aixi que no em cal creure en histories inventades, com es el teu cas obviament. L'unica vergonya que tinc es l'aliena i l'unic que em fa mal es que a la meva terra (no en tinc el monopoli, en tinc orgull, es clar que potser tu no ho entens ni ho tens, pero es diferent) hi hagi una colla de gilafardeus com la que hi ha.
Noia, pena em fas, i tambe vergonya aliena i molta!
Aviat en tindrem el que historicament ens pertany (estudia una mica ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordiet fletxa barcelona
18 de setembre de 2010, 22.47 h

Ho diré d'una altre manera......vosaltres, els espanyolistes que us penseu que emetre un documental tan clar de la realitat catalana és er independentista, sou veritable punta de llança de l'independentisme (deixem la Mònica de banda que deu tenir molts amics.....)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
marc maynar fletxa Barcelona
18 de setembre de 2010, 19.02 h

No et fot! Què han de posar un discurs de en Franco? S'omplen la boca de democracia i al final ens han de dir el que hem de veure i el que no.
Aneu a pendre pel ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Utopia fletxa BCN
18 de setembre de 2010, 18.55 h

#24
En primer lloc no sóc un noi sóc una noia i si vius enganyada i amb rancor és problema teu o de la teva ignorància, el nostre poble i l'idioma que fem servir fa tot just 1.000 anys ni tan sols existia, els catalans no són diferents a altres pobles, també han assassinat, conquerit, espoliat a altres cultures i altres pobles.
Les declaracions de Pascual Maragall referint-se a Jaume I és un exemple molt clar.

Al DNI malhauradament, està la nacionalitat d'un país imperialista i botx... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Uma fletxa PPCC
18 de setembre de 2010, 16.27 h

Utopia: la frustracio, l'inferioritat, l'enveja..., deu ser molt dificil viure.hi amb tanta renconia vers a la terra que t'ha permes que visquis amb dignitat. Noi, hi ha bons psicolegs que ajudar-te i si no sempre hi pots tornar (amb tots als teus a ser possible) a la terra dels teus arrels.
La gent com tu, o be es que se sent tant inferior i en te tanta enveja que l'odi la cega i dedica la vida a dona pel cul a qui l'hi ha permes viure-hi com persones o be es que sou sado-maso rematats, viv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Utopia fletxa BCN
18 de setembre de 2010, 14.00 h

#17
Sempre que estigui bien follada


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.