directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La marxa pagesa desborda Tarragona

Prop d'un miler de tractors desfilen per la democràcia

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La marxa pagesa convocada per Unió de Pagesos i JARC ha desbordat Tarragona. Prop d'un miler de tractors provinents de diversos punts del Camp de Tarragona han col·lapsat la plaça Imperial Tàrraco aquest divendres al migdia, fins al punt que alguns tractors no han pogut entrar a la cèntrica rotonda.
La Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona durant la marxa de tractors
La Plaça Imperial Tàrraco de Tarragona durant la marxa de tractors
© Marc Giménez

Comparteix
   


Etiquetes
La nombrosa gent concentrada a la plaça els rebia amb forts aplaudiments, entre crits d'"independència" i "votarem". Els pagesos tarragonins, que no sortien a la carretera des de la marxa a Barcelona de finals de gener, destacaven que, a diferència d'altres protestes, aquesta ha estat històrica perquè s'han mogut "per sentiments", "en defensa de la democràcia".

La jornada, que s'ha desenvolupat sense incidents i en un ambient festiu, s'ha tancat amb la lectura d'un manifest conjunt davant la Subdelegació del govern espanyol. Valoració molt positiva dels sindicats organitzadors en una marxa que ha superat les expectatives.


Fotografia de Marc Giménez

"És un èxit, hem quedat desbordats, no hi comptàvem que hi hagués tants tractors, calculem que hi ha més d'un miler, és brutal, n'hi ha que no han pogut entrar", ha afirmat el president nacional de JARC, Francesc Boronat. "Quan toques els sentiments, la gent surt al carrer, i nosaltres estem defensant el dret a decidir, que és un dret fonamental, i en les darreres setmanes s'han trepitjat drets fonamentals del poble català", ha dit.

Un miler de tractors a Tarragona
 
Un miler de tractors, segons els sindicats --400, segons Guàrdia Urbana- han envaït la Imperial Tàrraco--. Hi han anat pagesos de les sis comarques tarragonines. Els més matiners en sortir han estat els del Priorat, en marxa des de les 8 del matí. Carregats d'estelades, i alguns amb música incorporada, els pagesos han anat accedint a la Imperial per diversos vials. L'avinguda d'Andorra, per on entrava el gruix gran de tractors, s'ha col·lapsat.

Fotografia de Marc Giménez


El coordinador d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, Jaume Ferrando, ha destacat que els dos sindicats i la FCAC s'han unit en una reivindicació conjunta que no té a veure amb el camp, sinó "per les llibertats de Catalunya i la democràcia". "Se n'han fet bastants de mobilitzacions històriques, però eren per al sector, en aquest sentit, sí que es pot dir que aquesta és especialment històrica, no en recordo cap així", afegeix Ferrando.


"Lluita pagesa"
 
"Avui és el dia de lluita pagesa per a les llibertats nacionals de Catalunya", ha exclamat Salomó Torres, històric dirigent d'UP. "Quan el país ens ha demanat donar la cara, sempre ho hem fet, i volem viure en un país sense opressió (...), volem viure de la terra i en un estat lliure", ha sentenciat. Els sindicats han animat la pagesia a anar votar ben d'hora aquest diumenge, però no han fet cap crida a portar els tractors fins als col·legis electorals.
 
La concentració de tractors ha durat poc més d'una hora i cap a les dues han començat a desfilar de retorn a casa.


Fotografia de Marc Giménez
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
29 de setembre de 2017, 22.14 h




El pagès català, hereu de la cultura viua MÉS ANTIGA DEL MÓN, la dels primers pagesos neolítics, i avui en dia convertit a poc a poc en empresari i obrer del camp per obra i gràcia del CAPITALISME SALVATGE que impera a la societat occidental . . .


. . . aquests pagesos que conserven encara alguns trets com els dels nostres valents i agosarats ancestres, peruè la vida dura del pagès no permet efeminaments ni degeneracions morboses, . . .


. . . aquests pagesos ens han demostra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.