directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Només quatre punts separen Zarra i Ascó a l'hora d'ubicar el cementiri nuclear

L'informe tècnic del Consell de Ministres espanyols diu que els dos municipis dels Països Catalans 'formen un grup homogeni amb la valoració més alta'

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tot apunta a que el govern espanyol finalment col·locarà el cementiri nuclear a Zarra (Vall de Cofrents), però a les terres de l'Ebre encara hi ha recels després de saber-se que en l'informe tècnic (pdf) que el Consell de Ministres espanyol té damunt la taula per decidir l'emplaçament només quatre punts separen Ascó de Cofrents. Sigui com sigui, els residus nuclears de tot l'Estat espanyol acabaran als Països Catalans ja que, segons l'informe, les dues poblacions 'formen un grup homogeni amb la més alta valoració'.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
A l'hora de posar nota, atorga a Zarra 304 punts, 300 a Ascó, 290 a Yebra, 272 a Villar de Cañas, 228 a Melgar de Arriba, 228 a Santervás de Campos, 218 a Congosto de Valdávia, i 170 a Albalá. L'informe apunta que Zarra i Ascó 'formen un grup homogeni amb la valoració més alta', perquè els terrenys que ofereixen 'tenen una qualificació industrial' i els factors que poden afectar els terminis de llicencia són 'molt favorables' a tots dos municipis.

Per darrere hi ha els terrenys presentats per Yebra i Villar de Cañas 'formen un altre conjunt homogeni', tot i que 'tots dos terrenys podrien necessitar algun tipus d'actuació urbanística'. Sobre aquests dos últims afirma que els factors relacionats amb les llicències 'són semblants i bastant favorables'.

En canvi, deixa en tercer lloc els terrenys presentats per Melgar de Arriba i Santervás de Campos, que 'ofereixen idèntica qualificació tant des del punt de vista urbanístic com en els factors que poden afectar les llicències'.

Entre Zarra i Ascó
Així consta al document que han estudiat aquest divendres els ministres i que situa Ascó en segona posició a tan sols quatre punts sobre 300. El ministeri d'Indústria reitera que l'informe que ha arribat al govern espanyol estableix només els criteris tècnics però no determina els criteris polítics que poden acabar decantant la balança cap a un dels candidats. No obstant això, Zarra encapçala les posicions en els dos grups en què s'ha dividit l'informe: un amb criteris i característiques importants i de primer ordre per a la ubicació del cementiri nuclear, i un altre amb qüestions accessòries.

En les seves conclusions, l'informe apunta que 'des del punt de vista tècnic, els terrenys proposats per tots els municipis candidats es consideren viables', i que 'no existeixen grans diferències entre els emplaçaments candidats'.

Segons Indústria, de l'informe se'n desprèn que els terrenys de tots els candidats són aptes, però atorga més puntuació als que, com Zarra o Ascó, ja els tenen qualificats com a industrials.

L'informe recull en un apartat la negativa del Parlament de Catalunya a acollir el cementiri nuclear. A l'últim full recorda que l'11 de març del 2010 el Ple del Parlament de Catalunya va adoptar una resolució en què donava suport a la decisió del Govern de la Generalitat de rebutjar la instal•lació del cementiri a Catalunya. També apunta que en les seves al•legacions el Govern va manifestar que situar-lo a Ascó comportaria efectes potencials significatius sobre el medi ambient i aniria en contra de la planificació energètica i territorial aprovada.

En canvi, en el cas de Zarra, l'informe apunta que 'no és té constància de cap posicionament de les Corts Valencianes en relació al cementiri nuclear, i només destaca que a l'escrit enviat per la Conselleria de Medi Ambient del govern valencià 'únicament es formulen al•legacions en relació amb l'aplicació dels criteris de la convocatòria pública al terme municipal del Zarra'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Jordi fletxa Tortosa
18 de setembre de 2010, 17.35 h

#5 segur que tu que els dels que diu si a tot no tens una industria a la vora i no has de vendre els teus productes amagant l'etiqueta del seu origen. Segur que tu que dius si a tot deus ser dels que treu bons beneficis treballant en una central i malbaratant l'energia que vosaltres no pagueu i nosaltres paguem per vosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Guerau fletxa València
18 de setembre de 2010, 13.22 h

Si us plau, la denominació històrica en català del topònim és Sarra, Malgrat ser una comarca annexioda per Castella va ser després incorporada al Regne de València.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 12.36 h

#5 T´has oblidar de dir que ets de Ciu com d´hipòcrites arribeu a ser per tal de justificar el que no té justificació. El futur són les energies alternatives i la energia nuclear a més de ser molt perillosa i contaminant està demostrat que és molt cara i que els beneficis són només pels de sempre. Hi ha un munt de científics que ens adverteixen cada dia del perill de l´energia nuclear així que no ens vinguis a donar lliçons gratuïtes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Albert fletxa TGN
18 de setembre de 2010, 11.50 h

Doncs jo li hauria donat 500 al Valle de los caidos!

Independencia, ja!
Adéu, Espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
RRE fletxa Barna
18 de setembre de 2010, 10.46 h

Quants dels que sou contraris al cementiri nuclear en particular i a la energia nuclear en general sabeu del qeu parleu? Quants sou capaços de distingir un electró d'un protó? Diria que ben pocs, pero aixo no impideix que aneu pontificant sobre un tema tècnic per questions estrictament politiques i també, perque no dir-ho, també de modes. També sou dels que esteu en contra de la MAT amb França? Segur que si, sempre el NO per endavant, NO a tot, ... be, a tot no, voleu que quan toque l'i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Miquel fletxa Terres de l'Ebre
18 de setembre de 2010, 09.30 h

#3 que se l'emporti ben lluny i si pot que s'emporti també a tots aquells que hi han estat a favor


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de setembre de 2010, 09.28 h

Compte, que com ens descuidem, el gorvern ejpanyol s'emportarà el cementiri, els diners i les inversions fora de Catalunya. Una altra mostra de ens cal un estat propi per desfer-nos d'Espanya, que ens va a la contra en tot etc. etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Terres de l'Ebre
18 de setembre de 2010, 09.11 h

El procés ha estat fastigós, només m'alegraria per veure com li ha quedat la cara a l'alcalde d'Ascó després de tot el que s'ha sentit dir per no res. Total la mala fama ja no li treu ningú. Aquesta vegada al "gitano blanc" no li ha sortit bé la feina. Encara que no podem cantar victòria, jo sóc dels que pensen que això estava tot lligat abans de començar i encara podríem tenir una sorpresa. És la prova més real que Madrid decideix per nosaltres en termes que afecten la nostra q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 08.14 h

El govern de Catalunya Rebutja el cementiri nuclear a Ascó, O sigui que si al final es fa haurem de donar les gràcies a l´alcalde i els regidors de Ciu que varen presentar la candidatura i la defensen tant si com no perquè aquests ja han estat untats amb antelació com no podia ser d´altra manera quan es tracta de Ciu, quin fàstic de gent i quin fàstic de partit, i els trolls convergents i unionistes que hi tenen a dir per tergiversar la realitat com fan sempre?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.