directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 15:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC diu que la lluita contra el cementiri nuclear 'arriba a un final feliç' tot i lamentar que s'ubiqui al País Valencià

Recorden que el delegat del Govern a Tarragona i el candidat del PSC per la demarcació s'hi havien mostrat favorables

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diputat d'ERC al Parlament i candidat del partit per Tarragona a les eleccions, Sergi de los Rios, ha valorat aquest divendres 'molt positivament' el fet que l'informe de la comissió interministerial sobre la ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears proposi Zarra, al País Valencià, per instal·lar-lo. Segons De los Rios, 'sembla que finalment la lluita contra la ubicació a Ascó (Ribera d'Ebre) del cementiri nuclear està a punt de tenir un final feliç'. No obstant, el diputat ha lamentat que la satisfacció 'no és completa' perquè el municipi que sembla que acollirà el magatzem de residus nuclears 'està al País Valencià i per tant als Països Catalans'.

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat ha destacat que l'informe de la comissió 'és la ratificació d'una feina intensa' feta des de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i des d'ERC, amb les mocions aprovades als ajuntaments, consells comarcals i al Parlament. En aquest sentit, De los Rios ha ressaltat la importància de l'aprovació al Parlament de la resolució en contra de la ubicació a Ascó del cementiri nuclear, ja que 'hi havia destacats membres del Govern, com el delegat del Govern a Tarragona i candidat del PSC per Tarragona a les eleccions, Xavier Sabaté, que d'una manera pública havien mostrat el seu suport' a la instal·lació del MTC al municipi riberenc.

El diputat republicà s'ha mostrat satisfet que finalment 'no s'hagi imposat el model territorial que vol Sabaté, de monocultiu nuclear a la Ribera d'Ebre', sinó un model 'equilibrat i basat en els valors naturals i turístics' de la comarca i les Terres de l'Ebre, 'en clau de segle XXI'. Ara, ha continuat De los Rios, 'cal que el Consell de Ministres ratifiqui el contingut de l'informe tècnic', de manera que 's'apliqui el sentit comú per part del govern espanyol'.

Tot i valorar positivament que en un principi s'hagi descartat Ascó, De los Rios ha assegurat que 'des del punt de vista nacional, la satisfacció no és completa', ja que el municipi de Zarra 'és al País Valencià i per tant als Països Catalans'.

Satisfacció a l'Ebre

Per la seva banda, la Federació d'ERC a les Terres de l'Ebre també ha expressat aquest divendres la seva satisfacció per la 'ubicació preferent' del MTC a Zarra i ha manifestat que 'una vegada més, la lluita que ERC a l'Ebre ha impulsat des del territori al costat del moviment social ebrenc, ha acabat bé'. No obstant, el senador republicà Pere Muñoz ha recordat que 'cal esperar la ratificació del Consell Ministres', tot i que el partit confia que 'sigui lleial als informes tècnics' que prioritzen Zarra.

El president d'ERC a la Ribera d'Ebre, Josep Maria Sáez, ha afirmat és 'una gran notícia' per a la comarca que finalment l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafael Vidal, 'no hagi aconseguit els seus objectius', perquè la ubicació del cementiri nuclear a Ascó 'hauria suposat la mort del territori riberenc'.

Valoració d'Oriol Junqueras

Dins de les files republicanes, també ha volgut valorar l'opció de Zarra l'eurodiputat Oriol Junqueras, qui ha afirmat que així es demostra 'que la pressió contra el cementiri nuclear des del Principat i també des de les institucions europees ha donat els seus fruits'. Tot i així, l'eurodiputat ha denunciat que el procés decisori del govern espanyol 'continua vulnerant el Conveni d'Aarhus', signat per la Unió Europea, segons el qual les decisions ambientals 's'han de prendre en un procés transparent i participatiu'.

A més, ha reiterat que, ja en el programa electoral, ERC va manifestar que 'no volíem el cementiri nuclear enlloc dels Països Catalans, ni a Ascó ni a Zarra'. Junqueras també ha advertit que 'cal estar alerta' perquè 'no es tracti d'un intent del govern espanyol de desviar l'atenció de cara a les pròximes eleccions catalanes' i que, un cop passades, 'Ascó es converteixi en la ubicació del cementiri nuclear'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Som i serem! fletxa Tordera
20 de setembre de 2010, 22.58 h

Ah, per cert, s`em oblidava: Jo ubicaria el ditxós cementiri nuclear a sobre mateix del palau reial monàrquic. Es l`opció més assenyada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Som i serem! fletxa Tordera
20 de setembre de 2010, 22.55 h

Aquests d`ERC són la hostia... "Res, que els hi encolomin el cementiri nuclear als Valencians, i a Catalunya tots contents" De puta mala pena. I aixó es un "final feliç"? Aixó es pura i simple hipocresia de la pitjor!! Deplorables declaracions per part d`ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Terres de l'Ebre
18 de setembre de 2010, 09.18 h

Caldria no oblidar el grup "Veïns d'Ascó" que de fa mesos al costat de la CANC ha estat lluitant duent a terme multitud d'accions a fi d'evitar l'ubicació del cementiri. Però siguem prudents la decisió encara no és ferma, com molt bé diu Junqueras i també la CANC i Veïns tot podria ser un intent de desviar l'atenció.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
18 de setembre de 2010, 08.45 h

NO oblidem que qui va fer la candidatura han estat l´alcalde i els regidors de Ciu i que encara insisteixen en que la volen a Ascó. El mas amb la seva hipocresia de sempre va dir que prendria mesures contra l´alcalde i regidors però com sempre només era de cara a la galeria. Quin fàstic de gent i quin fàstic de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.