directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 3 de desembre de 2022 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Comissió de la Dignitat reclama a Madrid l'anul·lació del judici a Companys

Davant la seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid, on el president va ser retingut i torturat ara fa 70 anys

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Comissió de la Dignitat ha reunit a Madrid mig centenar de persones que han reclamat justícia i reparació pel president de la Generalitat Lluís Companys. L'acte ha tingut lloc davant de la seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid que durant el franquisme era la Direcció General de Seguretat on va ser retingut i torturat el president màrtir fa 70 anys. En aquest acte hi han assistit representants de CiU i d'ERC, així com el portaveu de la Comissió, Pep Cruanyes, que creu que 'no és suficient' declarar il·legítima la sentència sinó que s'ha de treballar per aconseguir l'anul·lació.
Lluís Companys, Comissió de la Dignitat, Madrid
Comparteix
   


Etiquetes
Precisament aquesta setmana el Congrés dels Diputats ha rebutjat una moció d'ERC en aquest sentit amb els vots en contra del PSOE, el PP i UpyD.

Segons els organtizadors, la presidència de la Comunitat els ha negat la possibilitat de realitzar aquest acte a dins de l'edifici. L'homenatge ha finalitzat amb una ofrena floral a les portes d'on Companys va ser retingut i torturat.

Negativa d'Esperanza Aguirre
Segons la Comissió de la Dignitat, l'acte no s'ha pogut celebrar a l'interior de l'edifici per la negativa de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. Un cop finalitzi, es farà una ofrena floral en memòria del president de Catalunya. Companys és l'únic president democràtic d'Europa assassinat. El 13 d'agost de 1940 va ser detingut per la Gestapo a petició de les autoritats franquistes i va morir afusellat el 15 d'octubre de 1940 al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc.

El diputat Joan Tardà va recordar al govern espanyola que 'per molt que passin els anys' la reivindicació per la nul·litat del judici del president de la Generalitat 'no es difuminarà'. 'És absurd que pretenguin posar tanques a aquesta demanda', va dir, 'perquè va unida a la democràcia i ha quedat assentat internacionalment que els crims contra la humanitat no prescriuen ni poden quedar immunes'.

Els socialistes, en canvi, mantenen que la declaració 'd'il·legitimitat' de totes les sentències polítiques dictades pels tribunals franquistes que consta a la llei de la memòria històrica ja inclou la nul·litat d'aquells judicis, i per tant també el de Companys. Segons el diputat del PSC Francesc Vallès, no calen modificacions de noves lleis per declarar una nul·litat que ja queda inclosa en la interpretació del text actual.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Ernest fletxa Terrassa
19 de setembre de 2010, 20.45 h

Té collons el babau de la bandera republicana espanyola i la bandera catalana. Encara no ha entès que per sobre de tot el problema abans no va ser Franco ni ara el PP, sinó que per a Catalunya sempre ha estat Espanya, hi mani qui mani


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
19 de setembre de 2010, 13.08 h

Que se la fotin al cul la nul·litat i l´estatut retallat. Nosaltres el que hem de fer és treballar de valent per aconseguir com més aviat millor l´estat propi i quan el tinguem ja honorarem a Companys i a tants catalans assassinats i torturats tal com cal. VISCA CATALUNYA LLIURE¡¡ *¡¡.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
euro fletxa TOT ESTA PODRIT
19 de setembre de 2010, 11.53 h

Aquets fills de puta del pp i del psoe, no poden anul.lar el judici a en Companys....perqué ???
No només no l'anul.len, es mes, es fan els xulos per haver-lo matat i tant els uns com els altres creuen que van fer bé.

Dons perque haver matat a en Companys, es un trionf per a ells. La màxima dels anti-demócrates es: MUERTO EL PERRO SE ACABÓ LA RABIA.
A la españa feixista, no poden perdre el temps a parlar o enraonar, amb els que pensen diferent, o que son els seus vasalls.
El que pensi di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
miquel fletxa palau s
18 de setembre de 2010, 22.01 h

#4 Sona fortissim però et donc tota la raó,
haig d'afegir que de catalans també n'hiha de molts lladregots, però sel´s prohibeix la seva llibertat , com a tots nosaltres!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
18 de setembre de 2010, 21.07 h

Que podeu esperar de una nació tardo-colonialista i lladra castellana? I del PP en concret... no oblidem Catalans, que el partit PP-ero. tota la seva cúpula dirigent, (sense ni una sola excepció) Ni una sola!!!... Esta feta i formada per fills i/o nebots de criminals franco-feixistes. gàngsters falangistes que impunement es beneficiaren de ma d'obra esclava principalment, FERROVIAL i demès parafernàlia i subcultura tardo colonial castellanista. Ergo: Ells fan, mengen i digereixen: Intoler... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de setembre de 2010, 20.02 h

Val més que hi vagin quan siguem Estat a reclamar-lis la nul·litat del judici a Companys. No tindran més remei que fer-ho puix Catalunya serà el quart estat d'Europa i tota la comunitat els estarà vigilant si son demòcrates i no.

De moment ens estan demostrant que no ho són per tant, marxem!


Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!



Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel fletxa Barcelona
18 de setembre de 2010, 16.58 h

Potser que, atès que una majoria dels catalans volem abandonar l'estat espanyol el més aviat possible, deixem de reivindicar que reconeguin les seves atrocitats a Catalunya. Són tantes que ja no paga la pena (vegeu el bloc http://perabonspatricis.blogspot.com)


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de setembre de 2010, 16.50 h

Visca Catalunya Lliure! //*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Ramon Boixet Ramon Boixet
Parlar clar
Joan Lladonet Joan Lladonet
La unitat i la simbologia espanyoles són sagrades

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.