directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Casado (PP) encara amenaça amb el 155

Afirma que els dirigents dels Mossos hauran d'explicar davant la justícia "per què han fet cas a les ordres polítiques il·legals dels independentistes"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha avisat que estaran molt pendents del que faci la Generalitat en les pròxims dies. "Ja s'ha iniciat la via penal fa unes setmanes i encara ens queda la Constitucional, aquesta setmana serà crucial", apunta Casado en relació amb una eventual declaració d'independència al Parlament.
pablo casado, xavier garcia-albiol, pp, partit popular
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Casado nega qualsevol diàleg "amb els secessionistes" i els culpa de fer "xantatge a la llei". "Avui és un dia per construir ponts però no amb els secessionistes, no es pot cedir res als que fan xantatge a la llei ni que fos per uns principis lloables –que no ho són- perquè si no seria taula rasa", ha valorat.
 
El vicesecretari de Comunicació ha carregat contra l'actitud dels Mossos durant l'1-O i ha assegurat que "hauran de donar explicacions davant de la justícia de per què van fer cas a les ordres polítiques il·legals dels independentistes". En canvi, ha defensat l'operatiu policial de la Guàrdia Civil i la policia espanyola. "Si s'actua amb la llei i les resolucions judicials no t'equivoques", manifesta en una entrevista a Telemadrid.
 
Justificació de la violència policial
 
El vicesecretari de Comunicació del PP ha valorat l'1-O i ha justificat les càrregues policials que han deixat prop de 850 ferits. "Avui és un dia molt trist, ja dèiem que no volíem fer el que no volíem fer i tant de bo no haguessin mantingut el referèndum il·legal", ha manifestat. Tanmateix, defensa que la policia va haver d'actuar "per fer respectar la Constitució i les ordres de la jutgessa".
 
Casado ha deixat clar que el PP ha tancat la porta a la negociació amb el Govern de Puigdemont. "Avui és un dia per construir ponts però no amb els secessionistes", ha declarat. De fet, aquesta tarda el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, rep a Moncloa al líder del PSOE, Pedro Sánchez (16.30 h), i al líder de Cs, Albert Rivera (18.30 h). A més, Rajoy també ha demanat la compareixença al Congrés.

"Restituir la convivència" 
 
Després de les càrregues policials de diumenge, Casado ha parlat de "restituir la convivència". "S'ha de contestar tots aquells espanyols que posaven banderes [espanyoles] als balcons o la majoria silenciosa que espera que una resposta de la nació espanyola", subratlla.

Per això, adverteix que l'executiu de Rajoy estarà pendent dels passos que faci el Govern i alerta amb la suspensió de l'autonomia. "No només queda la via penal -que ja hem iniciat-sinó la via constitucional i estic segur que el president Rajoy actuarà amb la responsabilitat i encert que han tingut fins ara", ha declarat.
 
Preguntat sobre la imatge exterior que ha donat Espanya, justifica que les forces de seguretat ja han actuat en altres situacions a Europa (posa d'exemple les manifestacions de la Cimera de Davos) i defensa que la Generalitat "no ha fet un desafiament només a Espanya sinó també a Europa". "I això no es pot tolerar, si hi ha una redefinició de fronteres a Espanya, després vindran molts més territoris i és molt perillós", sosté.
 
Crítiques als Mossos
 
Casado també ha justificat l'actuació de la policia i ha respost a les crítiques dels sectors més conservadors que creuen que es van tancar pocs col·legis i hi va haver votacions a Catalunya. "Crec que si s'actua amb la llei i les resolucions judicials no t'equivoques, ja vam dir que no hi hauria referèndum i que s'actuaria amb fermesa", ha afegit.
 
D'altra banda, ha carregat contra els comandaments dels Mossos per considerar que no fan fer la feina ordenada pel TSJC. "El balanç de la seva actuació l'hauran de fer vuit jutges que estudiaran un cas flagrant de desobediència", ha manifestat Casado, que considera que els caps del cos han "preferit fer cas de les ordres il·legals dels independentistes".

"No es pot presentar l'independentisme com les víctimes, ja estaven avisats", ha subratllat. A més, ha tret valor al referèndum i al recompte anunciat pel Govern, amb quasi 2,3 MEUR ."Ni Nicolás Maduro hauria somiat una cosa com la d'ahir, va ser patètic", ha sentenciat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
3 d'octubre de 2017, 10.13 h

Que vagin fent ells, poden amenaçar tant com vulguin, poden dir tot el que vulguin i manipular-ho, etc....però aquet idiota no hi compte amb certs elements: fotos, vídeos i audios, persones afectades per la brutalitat de la poli espanyola i sobretot sobretot amb els observadors intenacionals i la premsa estrangrera. No ho se com ho veu el senyor Casado, però ho te cardat per seguir justificant. Els mossos? hahahahahaha, per favor, que voldrà que diguin? que perquè no van actuar amb les se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Almogàver fletxa Bercelona
2 d'octubre de 2017, 15.47 h

Espanyolets, hem votat i pel cul us hem donat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marta fletxa Sabadell
2 d'octubre de 2017, 14.14 h

A Catalunya el que li cal és un exèrcit i aleshores tot canviarà.

Si cal s'ha de fer ja !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
observador fletxa Cornellà
2 d'octubre de 2017, 13.25 h

EspaÑa JA HA PERDUT L´AFECTE DELS CATALANS. Ningú vol viure al costat d´uns gossos rabiosos. És natural, o no ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Embriaguesa de felicitat.......... Visca CATALUNYA.........––––- fletxa I un gran reconeixement als que ens han portat fins aquí...........VISCA ELLS I GRACIES.
2 d'octubre de 2017, 13.14 h

#2

Aragoneses, tonto del aba. ¿PORQUE NO DICES DIRECTAMENTE QUE TU GOBIERNO LA HA CAGADO...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Embriaguesa de felicitat.......... Visca CATALUNYA.........––––- fletxa I un gran reconeixement als que ens han portat fins aquí...........VISCA ELLS I GRACIES.
2 d'octubre de 2017, 13.12 h

#2

I aquest com que està descerebrat, veu urnes plenes i............ jo li he de dir que vaig veure urnes arribar i puc constatà que estaben buides.

PERÒ COM QUE ES UN MALALT DE UNIONISME, DONCS RES.........xaval, con tu pan te lo comas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 d'octubre de 2017, 13.03 h

FRACASO DEL BUTIFARRENDUM. MENOS VOTOS QUE EL 9-N A PESAR DE QUE LAS URNAS YA VENIAN LLENAS

EUROPA OS REPITE , POR ENESIMA VEZ, QUE ESTO ES UN ASUNTO INTERNO, QUE LOS DEJEIS EN PAZ

NO HAY NINGUN APOYO INTERNACIONAL, SOLO MADURO Y PARA JODER A RAJOY NO POR SIMPATIA A CAT.


N.B.: Recordar la ingesta de Valium y Fortasec debe ser gradual para evitar sobredosis. Los stocks que teneis os han de durar 18 meses mas. JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Embriaguesa de felicitat.......... Visca CATALUNYA.........––––- fletxa I un gran reconeixement als que ens han portat fins aquí...........VISCA ELLS I GRACIES.
2 d'octubre de 2017, 13.03 h



Els de dalt , son persones que no tenen vergonya i segurament mai han llegit el que li va dir Unamuno a Azorín:

MERECEMOS PERDER CATALUNYA, PORQUE ESTA COCHINA PRENSA MADRILEÑA, ESTÀ HACIENDO LA MISMA LABOR QUE CON CUBA.

NO SE ENTERAN... ES LA MISMA BARBARA MENTALIDAD CASTELLANA.

SU CEREBRO COJONUDO TIENE TESTÍCULOS EN LUGAR DE SESOS EN LA MOLLERA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.