directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

O ara o mai: República o extinció

O blanc o negre. El futur de Catalunya és a les nostres mans

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese - Contra anàlisi - La gent de Catalunya ha demostrat durant tres dies seguits que això ja no té aturador. No existeixen matisos sobre el que està passant: o anem a totes com fins ara i guanyem o la repressió i aniquilació de l'Estat caurà amb brutalitat sobre nosaltres i ens destruirà per sempre com a poble.
aturada general pais, revolucio, independencia, manifestacio
Concentració aturada 3 octubre
© Marc Puig / directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
Avui, dia 4 d'octubre, només podem afirmar una cosa: ja res no serà com era abans: o guanyem i proclamem la República o ens convertirem amb una regió massacrada i exterminada. La violència policial és una mostra de fins a quin punt l'Estat no perdonarà al derrotat. Per tant, no ens queda altra opció que la de guanyar.
 
Fa 3 dies que els catalans estan donant una lliçó de contundència i maduresa. Per una banda, contundència en les formes i la determinació, en sortir al carrer i no tenir por de la brutalitat de les forces de repressió espanyoles, de perdre la veu, dormir poc... i, malgrat tot, tornar a ser al peu del canó. I, per l'altra, amb maduresa per demostrar que això no és fugaç ni un moviment efímer sinó que són l'ànima i la consciència arrelades i ancorades d'un poble que sap que l'arma més potent que té és l'actitud festiva, reivindicativa i, sobretot, pacífica. La sensatesa ètica i moral i el famós seny català han aflorat de manera èpica en els moments més sensibles. Just després de rebre cops i coces, de ser violentats, ultratjats i forçats, nosaltres, els catalans, ensangonats de cos i esperit, hem sabut aparcar la ràbia, la impotència i la frustració i convertir-ho tot en clavells, abraçades, càntics, tambors i pancartes i fraternitat.
 
Fins i tot hem convençut els nostres compatriotes unionistes, que per primera vegada surten a manifestar-se amb nosaltres. Han descobert que estem més a prop d'ells del que es pensaven i, també, que els independentistes no som els adversaris a combatre. Els catalans que se senten espanyols, per fi, estan descobrint que l'enemic és l'Estat i progressivament ens van fent costat. Els espanyols han perdut el relat de les idees, la imatge internacional i, el pitjor de tot, el respecte de la seva gent.
 
Que tothom tingui molt clar que ara no podem defallir. Hem demostrat, a més, que quan sortim en massa, junts i units, la policia espanyola ens té por i s'amaga. Van poder actuar l'1 d'octubre perquè els milions de catalans independentistes estàvem repartits pel país. Ahir, dia 3, amb concentracions tan nombroses i majoritàries, no hi poden fer res. Una clara demostració que ens necessitem en combat i en alerta fins al final. Tothom és necessari i ningú és imprescindible, cal tenir-ho present. Cada ànima nostra multiplica les que l'envolten creant un efecte catàrtic que ens dóna empenta i coratge i ens fa invencibles.
 
És una revolució en tota regla, del poble i de les institucions catalanes, anant plegats. El xoc de trens ha arribat i ara hi hem de posar tots el coll per a aconseguir allò que alguns anhelem des de fa segles i altres des de fa poc: ser lliures. Depèn de nosaltres. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Frederic fletxa Bellaterra
4 d'octubre de 2017, 12.48 h

The people of Catalonia have shown for three consecutive days that there is no way to stop us anymore. There are no nuances about what is happening: either we go to to the end and we win... or the repression and annihilation from Spain will brutally fall upon us and destroy us forever as a nation.
Today, October 4th, we can only state one thing: nothing will ever be as it was before: either we win and proclaim the Republic or we will become a region that will be massacred and exterminated. Poli... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
4 d'octubre de 2017, 07.57 h





ADVERTÈNCIA A FELIPE:





FelipeeeeeeeeEEEEE E E E E !!!!


Eh ! Felipe . . . no ho entens que cal ser molt, mooooolt RUC per pensar que amb aquest to del teu discurset et guanyaras la simpatia dels catalans?


O ÉS QUE ENCARA ETS MÉS RUC DEL QUE JO EM PENSO, I CREUS QUE PER LES MALES PODRÀS DOMINAR TOT UN POBLE??


A QUIN ANY VIUS, FELIPE ?? AL 1600??


VES AMB COMPTE, FELIPE, PERQUÈ LLEGINT ELS DISCURSOS QUE T'ESCRIU EL SARGENTO MORALES, MOLT FÀCILMENT POTS PERDRE LA TEVA COL.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.