directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla alerta que l'alternativa al PSC és 'independentisme i embolic'

Antoni Castells, Ernest Maragall i Montserrat Tura planten Zapatero a la Festa de la Rosa

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat i cap de llista del PSC, José Montilla, ha fet aquest diumenge una crida a una 'mobilització sense precedents' que eviti una victòria de CiU i des de la Festa de la Rosa ha afirmat que 'si la gent vota, el país real, el canvi real, guanyarà'. Montilla creu que hi ha una 'majoria' a Catalunya que és més aviat silenciosa però que considera que li permetrà guanyar els comicis. A més, davant de Rodríguez Zapatero, ha avisat que 'l'alternativa' a les seves posicions de federalisme i defensa de l'Estatut del PSC és 'l'independentisme i l'embolic', i ha avisat Zapatero que el seu contrincant, Artur Mas, 'vol veure Rajoy a la Moncloa'.
José Luis Rodríguez Zapatero, José Montilla, PSC, Festa de la  Rosa
Comparteix
   


Etiquetes
Montilla ha intervingut a la Festa de la Rosa, on aquest any hi ha participat el secretari general del PSOE i president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero –'saps que estàs a casa teva', li ha dit Montilla- i on hi ha assistit la plana major dels socialistes catalans, inclosos els dos ministres catalans, Carme Chacón i Celestino Corbacho. Del Govern de la Generalitat hi eren presents tres consellers, Marina Geli, Mar Serna i Joaquim Llena, i la secretària de l'executiu, Laia Bonet, i en canvi no hi han estat presents els consellers Antoni Castells, Ernest Maragall i Montserrat Tura.

El líder dels socialistes catalans ha cridat a una 'mobilització sense precedents' davant de la multitud que s'ha aplegat a la Pineda de Gavà i a poques setmanes de les eleccions. Una crida a fer pinya que ha fet extensiva a José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha avisat que el seu rival 'vol veure Rajoy a la Moncloa'. Montilla li ha dit que Mas és algú que 'et va negar el vot dues vegades, però li va donar a Aznar per fer-lo president en dues ocasions' i algú que 'intenta per tots els mitjans que no puguis aprovar els pressupostos de l'any que ve, fins i tot demanant-li al PNB'. 'José Luis, no podem deixar que algú així sigui president de Catalunya', ha dit, tot advertint-lo que 'vol a Rajoy a la Moncloa'.

El primer secretari dels socialistes catalans ha assegurat que el seu projecte passa perquè Catalunya vagi 'de la mà de l'acord amb Espanya', però ha reiterat la seva aposta per 'preservar el potencial de l'autogovern de l'Estatut que van votar els catalans', després d'una sentència del TC que, ha recordat a Zapatero, 'no ens ha agradat'. A més, ha llençat un advertiment davant de Zapatero: 'l'alternativa a la nostra posició és l'extremisme, l'independentisme, la divisió, l'embolic'. 'No volem quatre anys més de lío', ha dit literalment el president, 'volem anar per feina'. A més, ha remarcat que l'Estatut és 'l'expressió federal de la majoria dels catalans', un 'federalisme que vol dir convivència, respecte mutu', tot apostant perquè 'els catalans liderin la via federal'.

'Plantem cara i guanyarem'
El candidat socialista ha apel·lat a fer un 'esforç' per fer una 'mobilització sense precedents' i capgirar unes enquestes que ara com ara li són adverses. 'Plantem cara i guanyarem, us ho puc ben assegurar', ha dit, 'ha arribat el moment de treure l'orgull personal i col·lectiu'. Montilla ha afegit que hi ha 'una majoria a Catalunya, que no parla gaire sovint, que té els mateixos drets que tots els profetes que ocupen el debat públic amb la cançó de sempre'. Una majoria que ha assegurat trobar-se 'als carrers, ciutats i pobles, a les empreses i a les universitats' i que és el que li dóna 'confiança' per poder guanyar les eleccions.

De fet, ha dit que Catalunya és 'més plural que la imatge estereotipada que alguns volen imposar' i ha demanat una 'gran participació' perquè 'si la gent vota, el país real, el canvi real, guanyarà'. Montilla ha demanat als assistents a la Festa de la Rosa que vagin a 'convèncer als indecisos' i aquells que 'han decidit que aquestes eleccions no va amb ells'.

Montilla ha remarcat que 'les urnes encara estan buides' i per tant creu que CiU 's'equivoca' quan 'pensa que té guanyades les eleccions'. 'CiU no és el canvi, és la marxa enrere', ha avisat, tot denunciat les 'propostes irrealitzables' i que 'no toquen de peus a terra' de la federació nacionalista.

El president també ha carregat contra el PP per 'utilitzar la immigració de la manera més cínica i desvergonyida' dos dies després de la visita dels seus dirigents al barri de la Salut de Badalona. 'A aquesta dreta que representa el PP els diem també que nosaltres perseguim als delinqüents mentre ells volen perseguir als diferents', ha denunciat.

Hereu: 'Catalunya no vol prescindir d'Espanya'
A la Festa de la Rosa també hi ha intervingut l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha remarcat que 'ni Barcelona ni Catalunya volem prescindir d'Espanya', ja que 'fidels al millor catalanisme, volem ser el motor de l'Estat, el motor econòmic, social, de la cultura democràtica, de la innovació, de la modernitat'. Davant d'això, ha demanat a Zapatero que 'segueixi apostant per aquest motor' i per un 'enfortiment del millor projecte d'Espanya, un estat divers del qual nosaltres hem ser els líders'.

Hereu també ha tingut paraules per als sindicats en un moment en què han convocat una vaga general per la reforma laboral: 'mai hi tindrem en els sindicats com un enemic', tot i que 'potser no podem estar d'acord amb tot'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
ANTON fletxa san jose
21 de setembre de 2010, 00.48 h

Bueno si tengo que escoger entre "INDEPENDENTISMO Y LIO" o "DEPENDENCIA Y MISERIA" creo que lo tengo muy claro, probaremos lo primero ya que lo segundo hace años que dura y es una porqueria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de setembre de 2010, 19.34 h

#11 Si jo tingués medis, li juro que faria dormir en Montilla al seu llit (no el d'ell, el de Vostè).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de setembre de 2010, 19.30 h

#7 Aquest és capaç de cantar el cara al sol i el cara a la lluna si convé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Manel fletxa Barcelona
20 de setembre de 2010, 16.01 h

#15 El que sí que cal és informar-se bé: el Colom no hi era el 1999, i quan va fer President del Parlament el Raventós va ser el 1995. El 1999 el President del Parlament va ser el Rigol, amb els vots de convergents unionistes i peperos, seguint el pacte del Majestic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 15.51 h

En Colom ja no hi era a ERC al 1999. Tampoc cal mentir tant descaradament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Manel fletxa Barcelona
20 de setembre de 2010, 15.04 h

#13 Si el PSC-PSOE, CiU i el PP accepten fer un referèndum d'independència, benvinguts siguin!

Mentrestant, si vols saber per què el Raventós va ser escollit president del Parlament, pregunta-li-ho al Colom, que va ser idea seva. I el tens ben a prop, a la seu dels convergents unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 14.13 h

#12 CiU sumarà tot soleta, ves que la suma no sigui tripartit + PP que de més verdes en maduren.

Només cal recordar la de motius que ERC va trobar per fer costat al PP i al P$OE per impossar en Juan Raventós com a president del Parlament enfront del candidat de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Manel fletxa Barcelona
20 de setembre de 2010, 10.57 h

El PSC ens està demostrant que, a més de perdre la batalla ideològica en favor d'ERC, com diuen els (fins ara) seus intel·lectuals, està perdent els papers, i la intenció de vot, fins a estar a punt de fer el pitjor resultat de la seva història. Per això, un cop saben que no podran repetir el tripartit, es dediquen a intentar salvar els mobles amb el sector espanyolista.

Ara, doncs, un cop amortitzat i desactivat el PSC-PSOE, el perill és el nou Majestic que tindrem si CiU i PP sumen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de setembre de 2010, 10.38 h

Si aquests lerrouxistes dominen politicament la Nació catalana és gràcies als "independentistes electorals transitòris" d'ERC.

Votar ERC és possar un Montilla a la teua vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10 Sílvia Martínez
19 de setembre de 2010, 23.25 h

Miquel Bauçà,
EL CANVI (1)
(1998)

"(...) ... entre els catalans, que viuen l'experiència d'un dels desordres més greus: no tenir sobirania, no tenir un estat."

"(...) Aprenent de murri, Un. [...] La sobirania, als catalans, ens alliberaria d'aquesta xàquia, que no només no ens fa guanyar res, ans ens prepara per a ulteriors derrotes vergonyoses."

Aquest sí que és un avís honest, i en contrast, els advertiments de Montilla (PSC o presidència, tant se val) es veuen despullats, ja e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.