directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP avisa: les detencions o inhabilitacions no evitaran que el Parlament declari la independència

La CUP ha insistit que estan "preparats" per entomar l'escenari

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El grup parlamentari de la CUP-CC ha avisat que les detencions o inhabilitacions que hi pugui haver durant les properes hores i dies a membres del Govern i del Parlament no evitaran que el Parlament declari la independència en el ple previst per a dilluns que ve. En una roda de premsa, la presidenta del grup, Mireia Boya, i el diputat Benet Salellas han asseverat que la CUP assumeix la possibilitat d'aquestes detencions i inhabilitacions però ha insistit que estan "preparats" per entomar l'escenari. 
Pla mig dels diputats de la CUP Mireia Boya i Benet Salellas
Pla mig dels diputats de la CUP Mireia Boya i Benet Salellas
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
A més, han demanat que sigui la Sindicatura Electoral qui proclami els resultats del referèndum de l'1-O. La CUP també ha fet una crida a la mobilització permanent, i ha demanat que la ciutadania "acompanyi" el Parlament durant el ple de dilluns de la setmana que ve.

Recuperar la Sindicatura Electoral
 
Boya ha demanat que es recuperi la Sindicatura Electoral per a proclamar els resultats de l'1-O: "Entenem que va desaparèixer temporalment per les multes de l'Estat", ha argumentat la diputada, que ha marcat que el full de ruta a seguir és, aquesta proclamació i, tot seguit, recollir el mandat ciutadà i fer-lo efectiu. És a dir, proclamar la República catalana. "Treballem per un acord polític perquè la Sindicatura sigui qui proclami els resultats", ha dit.
 
 
Tortures durant l'1-O
 
Durant la seva intervenció, Salellas ha qualificat de "tortura" l'acció policial contra els ciutadans durant l'1-O i ha englobat les actuacions de la policia espanyola i la Guàrdia Civil dins d'una "estratègia calculada" per "castigar col·lectivament" la població catalana. En aquesta línia, el diputat cupaire ha subratllat que al capdamunt d'aquesta decisió "no hi ha ningú més" que el rei espanyol, Felip VI.
 
Salellas ha donat "suport" als presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –respectivament-, així com al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, citats tots tres per l'Audiència Nacional per sedició per les concentracions del 20 de setembre. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Indibil fletxa Lleida
5 d'octubre de 2017, 10.13 h

Ja ho digué el M.H. President, darrera meu hi ha molta gent disposada i preparada a rellevar-me en lo meu càrrec. I als altres consellers, també. És una molt bona notícia que recolzem amb entusiasme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.