directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell: “Aplicar el 155 seria l’error més greu de l’Estat”

Anuncia que farà tot el possible perquè dilluns durant el ple al Parlament no es repeteixi la situació del 6 i 7 de setembre

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

A pocs dies del ple on Puigdemont valorarà els resultats de l'1-O, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha anunciat que seria "molt greu" si l'Estat anul·lés la capacitat legislativa de la càmera. En aquest sentit, Forcadell, ha expressat el seu desig de continuar defensant la sobirania en un ple "on tots els grups parlamentaris es puguin expressar perquè tots representen a ciutadans d'aquest país", ha dit.
Pla tancat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la reunió de la Mesa i Junta de Portaveus
Pla tancat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la reunió de la Mesa i Junta de Portaveus
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a Catalunya Ràdio, Carme Forcadell, ha alertat a l'Estat que aplicar l'article 155 de la Constitució, que suposaria la suspensió de l'autonomia, provocaria "l'efecte contrari" del que pretén el govern espanyol i s'eixamplaria l'espai sobiranista.
 
"Seria l'error més greu de l'Estat" ha sentenciat, però "no sé què farà perquè tampoc m'esperava que arribaria a utilitzar la violència" el passat 1-O, ha remarcat Forcadell.
 
D'altra banda, la presidenta del Parlament ha assegurat que farà "tot el que estigui a les seves mans" per evitar que dilluns al Parlament es visqui una situació de tensió com la del 6 i 7 de setembre, quan es van aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat.
 
Forcadell no ha volgut entrar a valorar si dilluns el Parlament declararà la independència assegurant que això està en mans dels grups parlamentaris. En aquest sentit, ha garantit que afavorirà que tots es puguin expressar perquè "tots representen a ciutadans d'aquest país".
 
Ha criticat el discurs del rei perquè no parla ni de diàleg ni dels ferits per les càrregues policials. Pel que fa a Europa, ha afirmat que "si s'ha parlat del referèndum, ha deixat de ser un problema intern". Així mateix, ha admès que "Europa és l'Europa dels estats i que els estats es defensen entre ells".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
catalunya lliure fletxa catalunya lliure
5 d'octubre de 2017, 17.39 h

#1 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 d'octubre de 2017, 14.33 h

PUIGTONTON SUPLICANDO UNA MEDIACION QUE LE AYUDA A SALIR DEL APURO, LES HA EL APOYO E INCLUSO LA MEDIACION, LA UE, ESTADOS UNIDOS, INCLUSO EL PAPA FRANCISCO.

LOS NAZIS SOLO TIENEN EL APOYO DE LOS SUYOS, FARAGE, LEPEN Y MADURO CONFIRMANDO LO QUE SOIS Y EL MUNDO SABE QUE SOIS.

EL BUTIFARRENDUM NO HA SIDO VALIDADO POR NINGUN OBSERVADOR INTERNACIONAL NI POR LOS PAGADOS POR LOS NAZIS.

ESTAIS SOLOS Y HABEIS HECHO REALIDAD LO QUE PRONOSTICO EL PRESIDENTE AZNAR. "ANTES SE ROMPERA CATALUÑA QUE ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.