directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Colau demana ajuda als espanyols: "Ajuntem-nos per fer fora a qui ha ordenat aquest despropòsit"

L'alcaldessa reclama que no es creguin la versió dels portaveus de l'Estat i carrega contra Hernando per parlar de vaga "nazi"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dijous suport als ciutadans d'Espanya per fer fora el PP, perquè el que ha succeït a Catalunya "vulnera els drets i llibertats fonaments de tots".
"Avui és Catalunya, demà pot ser en qualsevol altre lloc si ho normalitzem i queda impune. Si ho justifiquem, estem perduts. Perdrem tots, perdrà la democràcia", ha argumentat en un article en el seu Facebook del passat 3 d'octubre però que aquest dijous ha penjat en el seu Twitter. Colau ha reclamat als espanyols que "s'atreveixin a qüestionar el que estan dient els portaveus del govern, el que estan negant o, pitjor, justificant".

S'ha referit, per exemple, a les declaracions del popular Rafael Hernando parlant de vaga "nazi", un "insult a les víctimes del nazisme que hauria de fer-li vergonya". A parer seu, ara és el moment d'unir forces per "fer fora a qui ha ordenat aquest despropòsit".

Crítiques al Gobierno
 
Colau ha lamentat que el govern del PP insisteixi en la seva "gran mentida" i segueixi negant "el que és evident per a la premsa internacional i per a tothom que hagi vist les imatges de les càrregues policials" del passat diumenge. "Va haver-hi violència, brutalitat i acarnissament", ha dit.
 
Per això ha demanat als ciutadans que vagin més enllà de la versió que donen els portaveus del govern espanyol i s'atreveixin a qüestionar-la. "Ens han pegat, ens han fet mal. No serà fàcil oblidar això. Necessitem el vostre suport", ha dit. Per Colau, el que seria "realment trist" seria que s'acabessin "trencant els llaços de fraternitat i de carinyo" que uneixen les persones.
 
Pel llegat dels pares, mares i avis que van lluitar per conquerir la llibertat, ha fet una crida a ajuntar-se per "salvar la democràcia, per fer fora a qui ha ordenat aquest despropòsit i és incapaç de trobar una solució política i pacífica". "Qui té la responsabilitat d'estat ha d'escoltar, respectar la població, fer propostes en positius i oferir alternatives. Mai reprimir una població indefensa", ha insistit.

Les imatges falses de la dreta espanyola
 
L'alcaldessa s'ha queixat que fa molt de temps que la dreta espanyola ha creat una "imatge falsa i distorsionada" del que passa a Catalunya, parlant de "totalitarisme, convivència trencarà i una població acovardida per violents separatistes". Ha lamentat que fins i tot fan servir paraules com "sediciosos" o "separatistes", que estan "carregats d'un imaginari pervers".

"Es comença deshumanitzant l'altre a través de les paraules i s'acaba ordenant que bastonegin dones grans a les portes de les escoles i dient que això és professionalitat, proporcionalitat i defensa de la democràcia", ha advertit.

800 ferits
 
En aquesta línia ha considerat que és un fet que hi va haver més de 800 persones ferides, que una d'elles pot perdre un ull, que hi ha imatges de com s'empeny una dona per les escales o s'agafa dones grans pels cabells. "Què és proporcional a tot això?", s'ha preguntat. Colau ha insistit que ella no és independentista i que no comparteix la via unilateral, però ha insistit que hi ha quelcom que està per sobre, i és que "l'ús de la violència d'Estat contra població pacífica és inadmissible".
 
S'ha referit concretament a les declaracions de Rafael Hernando i ha subratllat que utilitzar la paraula "nazi" en aquest context i amb aquesta "frivolitat és un insult a les víctimes del nazisme i li hauria de fer vergonya".

"Es van manifestar els nazis pacíficament durant anys per reclamar el dret a vot? Van defensar les famílies nazis les escoles mentre centenars de policies els bastonejaven? De veritat són nazis milers de persones grans, dones, homes, joves, nens que omplen els carrers cantant 'som gent de pau'?", ha qüestionat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
6 d'octubre de 2017, 17.01 h

ADA COLAU CONTINUA CEGA, ELS ESPANYOLS DEMÒCRATES HAN AJUDAT SEMPRE, ELS COMUNJEROS A SEGÓVIA SABEN L'ESTACA, ESTAM A FAVOR DE LA REPÚBLICA CATALANA, A MADRID 'IGUAL L'ESTACA , REPÚBLICA CATALANA I LA 3a ESPANYOLA., COLAU ETS SÒCIA DEL pscPSOE, AL AJUNTAMENT MENTRE A ANDALUSIA SÓN DEVOTS AL FEUDALISME, A MARINALEDA, FA MÉS DE VINT ANYS QUE TENEN CONTRACTE DE LLOGUER DE 1200 Hs. FENT DUES COOPERATIVES L'AGRÍCOLA I LA TRANSFORMADORA, NO HI HA ATUR (ZERO) EL DE LA TERRA DELS FUEDALS, NO S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
catalunya lliure fletxa catalunya lliure
5 d'octubre de 2017, 17.35 h

#4 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
5 d'octubre de 2017, 14.32 h

PUIGTONTON SUPLICANDO UNA MEDIACION QUE LE AYUDA A SALIR DEL APURO, LES HA EL APOYO E INCLUSO LA MEDIACION, LA UE, ESTADOS UNIDOS, INCLUSO EL PAPA FRANCISCO.

LOS NAZIS SOLO TIENEN EL APOYO DE LOS SUYOS, FARAGE, LEPEN Y MADURO CONFIRMANDO LO QUE SOIS Y EL MUNDO SABE QUE SOIS.

EL BUTIFARRENDUM NO HA SIDO VALIDADO POR NINGUN OBSERVADOR INTERNACIONAL NI POR LOS PAGADOS POR LOS NAZIS.

ESTAIS SOLOS Y HABEIS HECHO REALIDAD LO QUE PRONOSTICO EL PRESIDENTE AZNAR. "ANTES SE ROMPERA CATALUÑA QUE ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 d'octubre de 2017, 13.44 h

Que ningú es cregui a aquesta persona falsa que es la Colau. Ella ha col.laborat amb l´estat espanyol per per boicotejar el Referèndum i ara, com que el Referèndum s´ha celebrat i ja ningú dubta de la força Independentista ni de la decrepitud rància ni de la violència feixista de l´estat espanyol, doncs ara la senyora ha quedat en fals, en evidència, amb el cul a l´aire i necessita remenar la seva cua de rata per distreure l´opinió pública del seu roí allunyament dels ciutadans.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'octubre de 2017, 13.39 h

Els que han ordenat o recolzat aquest despropòsit son el govern del PP el rei Felip el Poe i la seva sucursaleta de Barcelona ,quasi tot els grupets comunistes, esquerra unida et altri,, i diversos comuns. Vols fer-los fora a totos incloent-hi


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ull viu fletxa Barcelona
5 d'octubre de 2017, 13.25 h

Bones intencions, però necessita al PSOE, que no canviarà d'opinió. Allà tenen una imatge distorsionada i están a favor de la repressió. Jo pensó que al final em de respectar com son i anar a la nostra, només depenem de nosaltres. Està bé voler que canviin a la estepa, pero no ho faran i em de respectar-los tal com son.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.