directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La contundent i emotiva carta d'un pare al policia espanyol que el va agredir

El text, que emociona, l'acaba perdonant i el convida a dinar

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Dura carta d'un pare de família que va veure com la policia espanyola agredia a la seva filla i a la seva dona. També a ell. La carta, escrita en primera persona i dirigida a l'agent que li va pegar mentre somreia i l'insultava, genera tant frustració i ràbia com emoció i assossec. Antoni Vives va mirar als ulls a l'agent 8U53 i va poder sentir l'odi del policia, així i tot, l'acaba perdonant perquè entén que és un peó al servei de l'Estat. Així ho explica:
Carta a 8U53 (i a Felip VI)
 
Benvolgut 8U53, no sé com et dius, ni sé d’on ets. No sé si tens muller, si tens company, si tens fills, pares, germans. No sé en quin entorn has crescut, ni viscut. De tu en sé molt poques coses, però molt profundes: se el color dels teus ulls, d’un marró tendre, de borró d’alzina: ens vam mirar als ulls una bona estona. A mi se’m va fer molt llarga. I a tu? No ho semblava. Somreies i m’insultaves en veu baixa, com abans havies fet amb la meva filla, quan l’arrossegaves per terra, enganxant-la pels cabells. El teu somriure deu ser el mateix que fas servir per besar el front de la teva mare, els llavis del teu company. De tu en conec la força que desplegues quan deixes caure la porra damunt del cos d’una persona indefensa. M’hovas fer un munt de vegades. Ho vas fer bé, amb precisió: tinc l’esquena, les natges, el braç ple d’hematomes, una ferida oberta a l’omòplat. Em vas esgarrapar amb alguna cosa punxeguda a la mà, quan mirava de protegir-me. Ho vas fer bé, gaudint de la feina. M’ho vas dir, recordes? Et vaig preguntar si t’agradava pegar gent indefensa i em vas dir que a nosaltres ens ho faries una i mil vegades. Darrera teu, un oficial de la teva unitat com aquell a qui vam demanar que ens mostrés l’ordre judicial i ens va dir que sí, que ara ens l’ensenyava, però va donar l’ordre que ens estossinéssiu, aquell oficial valent, darrera teu, ens reptava, també somrient, perquè l’anéssim a trobar. Mentre tant la meva dona, a qui també vau fer mal, recollia de terra la meva filla: havia perdut les ulleres, l’havíeu agafat pel nas, li havíeu dit puta, zorra... la meva filla té vint anys, juga a bàsket, fa voluntariat, estudia relacions internacionals. I la teva filla, com és, què fa? 

Vau fer bé la vostra feina. Us agrada. Vau entrar a l’escola Dolors Monserdà i vau sortir-ne amb tres urnes. Us abraçàveu. Alguns dels policies ens ensenyaven el dit del mig. Feien molt bé la seva feina. D’altres, molt professionalment, encara tenien temps d’atonyinar algunes persones més, per protegir la convivència, s’entén. Mentre tant, tu em miraves, i jo et mirava. Em vaig acostar encara més a tu. Gairebé nas contra nas. Vas tornar a desenfundar la porra. Molt lentament et vas enrotllar la nansa al canell i em vas dir, atrás. Aleshores us van donar l’ordre de retirada. Vas deixar de somriure. Vaig sentir per tu un menyspreu profundíssim, ho admeto. I em sap greu. M’havies fet mal. Havies fet mal a la meva família. Als meus amics. A la gent que com nosaltres feia cua en una vorera de Barcelona, davant d’una escola. T’imagines que això t`hagués passat a tu? 

Però ara comprenc més coses, 8U53 i t’he de fer justícia: vaig escoltar el missatge del rei Felip. Ell, com tu, té la mirada profunda, freda. D’ell en coneixem la vida pública, i una mica de la privada. Sabem que ha estat educat en els cercles de l’elit madrilenya. Sabem que té una sòlida formació militar. Sabem que li agrada fer esport. Que té dona i filles. Que ha tingut problemes greus a casa. De tant en tant ve a Catalunya, i fa l’esforç de parlar en català (quan parla en anglès ho fa sense esforç). El rei va ser desgraciadament injust amb els que vam anar a votar per decidir el nostre futur, i va obrir la porta a aplicar l’article 155 de la Constitució. El rei té por, i es va amagar darrera vostre, com l’oficial que ens reptava. Ell, que a través del seu malaguanyat pare encarna la Transició democràtica, l’altre dia en va representar el podriment definitiu: posar-se la Constitució a la boca quan s’han tancat webs, s’ha violat correu, s’ha prohibit el dret de reunió; quan l’ordre d’un interventor general ha bloquejat a la pràctica l’autonomia financera, quan s’han incomplert de manera reiterada els articles addicionals de l’Estatut sobre inversions a Catalunya, quan els poders de l’Estat han fet lectures de l’Estatut explícitament més restrictives que la que fan als estatuts d’altres autonomies; quan s’ha declarat inconstitucional la immersió lingüística, pilar, ella sí, del nostre model de convivència, és infame. El teu odi cap a mi, cap a tots nosaltres, 8U53, ve de dalt. Per això et perdono. Et manipulen. M’ho ha fet entendre Alfonso Guerra parlant dels catalans. Des del col·legi, fins a l’escola de policia; des dels teus oficials fins al mateix rei Felip: tots t’empenyen a l’odi. Tant que al final acabes arrossegant pels cabells la meva filla i dónes la volta al món mostrant la mena d’Espanya a la que el rei ens vol lligats. Et planyo i et perdono 8U53. El dia que vulguis, et convido a dinar. Salut!

Ara ens toca a nosaltres, catalans, mesurar bé cada pas. Estem guanyant. Només cal llegir el que diu el món. Que la imprudència no ens faci traïdors.

Antoni Vives
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Buf ! fletxa GIRONA
17 d'octubre de 2017, 20.44 h


Sr. Vives : La seva carta no m´inspira llàstima ni molt menys, penso que a una fera corrùpia que va maltractar la

seva filla, a la seva dona i a vosté amb acarnissament, no es mereix cap tius de consideració, ans al contrari,

es mereix que l´agafin en una cantonada i el deixin fet un drapot . I vosté diu que l´invitarà a dinar ? Per favor,

masoquisme, no .Tot el que va passar el diu 1 d´octubre, ha sigut quelcom horrible, i no ho podrem esborrar

de les nostres ments, per més t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Buf ! fletxa GIRONA
17 d'octubre de 2017, 20.36 h

Vostè Sr. Vives, em sembla que és del gènere dels masoquistes, perquè no s´entèn que tingui tans miraments

amb una fera corrúpia, o és que potser exagera ? Doncs no acabo de comprendre després de fer mal a la seva

filla , a la seva dona, i a vosté que va quedar fet un San Crist , encara l´inviti a dinar, ho trobo exagerat . Potser

s´ho repensi, no és pot ser tan bo o tan ingenu .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
6 d'octubre de 2017, 12.56 h

LA BONDAT ÉS ELOGIABLE, EL PERDÓ A UN MANIPULAT SICARI D'UN RÈGIM DE L'ESVÀSTICA I L'ÀLIGA FRANQUISTA, ÉS INDIVIDUAL I HAURIA DE SER PEDAGOGIA SOCIALITZADA, A TOTES LES FORCES ARMADES, QÜESTIÓ INVERSEMBLANT HEM DE DIR ARREU, PERÒ AL REINO D'ESPANYA, ÉS LA PRAXI CONNATURAL DES DE LA SEVA FUNDACIÓ A FOC I MATA-DEGOLLA, IMPOSANT L'ABSOLUTISME, LA NOSTÀLGIA DE L'"IMPERIO" SURA A L'ESPANYA OFICIAL COM A GRAN FRACÀS HUMANITARI. ELS SERVEIS D'ORDRE HAN DE SER CIVILITZATS, O DEIXAR-HO. ,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
vita brevis fletxa Banyoles
6 d'octubre de 2017, 11.52 h

L' enyorat Carles Capdevila va escriure en la seva columna un pensament que venia a dir que amb els imbècils, millors no discutir-hi perquè tenen molta més pràctica d' imbecilitat que qualsevol que no ho sigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pilar Marti fletxa Barcelona
6 d'octubre de 2017, 01.45 h

Que voste pugui tractar aixi a aquet salvatge, Lhonora, jo no podria, les ferides resten en molts rostres desfigurats, aixo es imposible per mi de perdonar, els odio y desitjo que rewben algun día el seu merescut.
¿Insultant i rient disfrutant fent mal, Aixó es pot perdonar?. NO,els assasins son castigats arreu. Feblessa en aquets que esgarren rostres, ni una, si pogues els donaria de la seva medicina, habiam si el rostre desfigurat els agradaba, habiam si reien llavors. Fástic em done, lo ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
catalunya lliure fletxa catalunya lliure
5 d'octubre de 2017, 18.22 h

Convidar a dinar em sembla excesiu. Si paga ell, encara m´ho pensaria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 d'octubre de 2017, 16.55 h

Suposo que a banda d'exercir el perdó al vostre maltratador personal i familiar l'haureu denunciat, oi?
Em sap molt greu el que us ha fet aquest salvatge, Antoni.
Un esser humà mai faria el que us van fer, un sicòpata, sí.
Cuideu-vos, potser que tingueu la síndrome d'estrès postraumàtic. Jo vaig ser maltractada per un marit i vaig haver de rebre tractament psicològic o siquiàtric. Va ser molt dura la recuperció i sempre queden sequeles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.