directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Banc Sabadell aprova el trasllat de la seva seu però no abandona els Països Catalans

Ha decidit portar-la de Sant Cugat del Vallès a Alacant i el canvi no afectarà les oficines ni el personal

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN Barcelona.- Banc Sabadell ha decidit traslladar la seva seu social de Sant Cugat del Vallès a Alacant (País Valencià), on té presència després de la compra, fa 6 anys, de la CAM (Caixa d'Estalvis del Mediterrani, en les seves sigles en castellà). El consell d'administració de l'entitat presidida per Josep Oliu ha donat llum verda al moviment aquest dijous. 
Imatge general de l'exterior de la seu central del Banc Sabadell a Barcelona
Imatge general de l'exterior de la seu central del Banc Sabadell a Barcelona
© Josep Ramon Torné

Comparteix
   


Etiquetes
La decisió coincideix amb la possibilitat que a Catalunya s'aprovi una declaració d'independència en els propers dies, si bé fonts del banc ho han desvinculat. El canvi de seu social implicarà que el banc deixarà de tributar a Catalunya i que els consells d'administració i les juntes d'accionistes ja no se celebraran aquí. Però en cap cas es tocaran ni les oficines ni el personal que l'entitat té en aquest territori, segons han garantit fonts de l'entitat.

El consell d'administració de Banc Sabadell s'ha reunit aquest dijous a la tarda d'urgència amb un punt sobre la taula: la possible aprovació del seu canvi de domicili social. Precisament, l'entitat va canviar l'any passat els seus estatus per facultar el consell d'administració per aprovar un possible canvi de seu social, sense necessitat de passar per la junta d'accionistes. Això ha agilitat l'execució de la decisió. 
 
Banc Sabadell tenia fins ara la seu social a Sant Cugat, on hi ha els serveis centrals de l'entitat. Fonts del sector han explicat que aquestes oficines quedarien intactes, així com el projecte per ampliar-les. Amb el canvi de seu, l'entitat deixarà de tributar a Catalunya, on constava a efectes de l'impost de societats. 
 
Fonts del sector han apuntat que la incertesa sobre si una Catalunya independent estaria dins la Unió Europea és un dels motius que ha fet empènyer l'entitat a traslladar la seu social fora de Catalunya. Banc Sabadell vol continuar emparat per la supervisió del Banc Central Europeu, que garanteix la liquiditat als bancs. 
 
Aquest dijous a mig matí, quan ha transcendit que el consell d'administració abordaria el canvi de domicili social, les accions de Banc Sabadell han passat d'estar en vermell a estar en positiu. De fet, el valor de les accions de l'entitat catalana va caure un 5,69% durant la jornada d'aquest dimecres. Des d'inicis de setmana, el banc havia caigut un 10% en borsa. En obrir els parquets, Banc Sabadell seguia cotitzant a la baixa, però ha tancat la sessió amb un increment superior al 6%. 
 
El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ja va assegurar aquest dimarts des d'Oviedo que l'entitat està preparada per "prendre les mesures suficients" en cas que fos necessari, davant de la situació política "inquietant" que viu l'estat espanyol. Oliu va subratllar que Banc Sabadell compta amb els instruments adequats en el marc de la Unió Europea i del sistema de supervisió bancari europeu per protegir els interessos dels seus clients.
 
Banc Sabadell ha fet d'aquesta última i llarga crisi econòmica que ha viscut l'economia espanyola una oportunitat. Des del 2007, l'entitat presidida per Josep Oliu ha absorbit deu bancs, sis a l'estat espanyol i 4 a l'estranger (3 a Miami i el TSB al Regne Unit). De tenir uns recursos el 31 de desembre del 2007 de 76.776 milions d'euros, va tancar el 2016 amb uns actius totals de 212.508 milions d'euros, un 177% més. Banc Sabadell va començar la crisi sent el sisè banc de l'estat espanyol i en l'actualitat és la quarta entitat de l'Estat. 
 
L'entitat es va fundar el 1881 a Sabadell per 127 empresaris i botiguers locals, amb l'objectiu d'ajudar al finançament de les empreses de la comarca i proveir-les de matèries primeres, com llana i carbó. 

El conseller Vila diu que el canvi s'ha d'interpretar "racionalment i no emocionalment"

 El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha assegurat en declaracions a l'ACN que des del Govern respecten i comprenen la decisió del Banc Sabadell, tot i que també la lamenten. "El Banc Sabadell, com qualsevol entitat financera, ha de prendre les decisions que consideri més oportunes per protegir els seus actius i generar un marc de confiança", ha dit Vila. El conseller també ha demanat "serenitat" a l'hora d'interpretar la mesura que el Banc Sabadell ha aprovat aquest dijous a la tarda en una reunió d'urgència del seu consell d'administració. El trasllat de seu social és un "tema menor", ha afirmat Vila, que ha afegit que allò "important" és la "garantia" que "les instal·lacions, els serveis, el personal i la intel·ligència" de l'entitat continuen "treballant i operant" des d'aquí.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2017, 17.13 h

Gas Natural aprova traslladar la seu a Madrid.


Service Point, Eurona i Dogi, entre d'altres, han mogut les seus. El president de Freixenet ho proposarà si hi ha independència unilateral.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
BEJOTA fletxa bcn
6 d'octubre de 2017, 14.02 h

A Junqueras le dio pánico y se vio con Fainé y Oliu para retener las sedes de los bancos.
Las reuniones con Isidre Fainé y Josep Oliu se saldaron con un fracaso para Junqueras, que de repente ya no estaba haciendo política sino que estaba ejerciendo de 'conseller' de Economía.


N.B. ON SÓN ELS PAïSOS CATALANS ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
6 d'octubre de 2017, 10.44 h

S'estimen més quedar-se sense clients a Catalunya.
Esteu segurs que no perdreu molt més amb aquesta acció espanyolista?. Haureu de comprar també embarcacions reials.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Gorka fletxa Minorisa
5 d'octubre de 2017, 19.28 h

Ja tornaran. Tothom sap que el diner és poruc i aquests directius uns covards


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 d'octubre de 2017, 19.07 h

Me xep amb lo de es Paisos Catalans, en fi, se han ananat a Alicant perque tenen sa central de sa CAM alla, pero han dit que habien plantetjat anarse'n o a Madrid o a Asturies també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 d'octubre de 2017, 19.01 h

Adèu. Ja sabem que els diners no tenen patria.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.