directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 16:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'AMI i l'ACM es querellen contra Maza per prevaricació, amenaces i usurpació de funcions

Asseguren que el fiscal general de l'estat no podia citar alcaldes ni donar instruccions a la policia quan el TSJC ja havia admès a tràmit la querella contra el Govern

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han presentat una querella davant del Tribunal Suprem contra el fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, pels delictes de prevaricació, usurpació de funcions i amenaces i coaccions, per haver citat a declarar més de 700 alcaldes i donar instruccions a la policia quan ja sabia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estava investigant el Govern arran d'una querella admesa a tràmit i presentada per la pròpia fiscalia.  Les dues entitats recorden que la fiscalia té l'obligació de cessar les seves actuacions quan hi ha un jutge que investiga els mateixos fets, com li va recordar la magistrada instructora del TSJC al ministeri públic.
 
jose manuel maza, fiscal, audiencia nacional, fiscalia
José Manuel Maza, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
En la querella, d'unes 60 pàgines, es recorda que el Tribunal Constitucional va suspendre la llei del referèndum i la de transitorietat, però encara no les ha considerat inconstitucionals, i per això, no es pot qualificar el referèndum "d'il·legal" com feia la fiscalia en els seus escrits.
 
L'escrit recorda que quan Maza va enviar l'ordre de citar els alcaldes a declarar, el TSJC ja havia admès a tràmit la querella que la mateixa fiscalia havia interposat contra el Govern pels mateixos fets, l'organització del referèndum, i per això considera que és un delicte de prevaricació i d'usurpació de funcions. A més, com que l'escrit de Maza advertia els alcaldes que serien arrestats si no compareixien voluntàriament davant del fiscal, les entitats querellants acusen el fiscal general de coaccions i amenaces, que veuen corroborades per unes declaracions públiques on deia que l'obertura de diligències tenia la intenció que algun alcalde renunciés a donar suport al referèndum.
 
La querella també retreu a la fiscalia que donés instruccions precises i directes als cossos policials per intentar evitar el referèndum de l'1-O quan el TSJC ja havia obert la causa penal contra el Govern.
 
L'escrit també recorda que el Grup d'Estats contra la Corrupció (GRECO) va recomanar a l'estat espanyol revisar el model de nomenament del fiscal general de l'estat, que implanti un codi deontològic pels fiscals i que es regulin les sancions disciplinàries als membres del ministeri públic. A més, els querellants recorden també que Maza va ser reprovat pel Congrés de Diputats.
 
En l'escrit de querella es demana que declarin com a testimonis els més de 700 alcaldes citats per la fiscalia. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va presentar fa uns dies una querella similar contra Maza i contra el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
joddi fletxa Barcelona
10 d'octubre de 2017, 11.35 h

FOTEN EL QUE VOLEN, DONCS SON ELS PRIMERS EN SALTAR-SE LES LLEIS SEGONS ELS SEUS INTERESSOS. DESPRÉS DEMANEN I EXIGEIXEN ALS ALTRES QUE LES COMPLEIXIN, TOT IMPUTANT CASOS DUBTOSSOS O DE DIFÍCIL INTERPRETACIÓ


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marta fletxa Sabadell
9 d'octubre de 2017, 21.37 h

Espanya és una dictadura !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 d'octubre de 2017, 17.04 h



#1

1er.- Bismarck s'escriu amb -CK , bejota, subnormal analfabet, ni el seu nom saps escriure, TARAT !!

2ON.- LLEGEIX AIXÒ, SUBNORMAL ANALFAABET : https://es.wikiquote.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Otto_von_Bismarck I VEUR`S UE OTTO VON BISMARCK MI DE LA SEVA FEIXISTA VIDA A DIR RES DE SEMBLANT.

bejota = l'exemple més clar de que tots els PPancastellanistes són una colla de TARATS MENTALS, IMPRESENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
S. Escaig Buldú fletxa les franqueses
9 d'octubre de 2017, 17.03 h

#1 i #2 Aragoneses, no et llegeix ni el Tato, be que tampoc sap llegir quasi gens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
BEJOTA fletxa bcn
9 d'octubre de 2017, 16.45 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 d'octubre de 2017, 16.44 h

UERIDOS NAZIS


COMPRENDO LA FRUSTRACION QUE ESTAREIS SINTIENDO

OS DIJERON DURANTE AÑOS QUE SI HAY DUI NO HAY UE. Y NO OS LO CREISTEIS

OS DIJERON DURANTE AÑOS QUE SI HAY DUI LAS EMPRESAS SE IRIAN. Y NO OS LO CREISTES.

OS DIJERON DURANTE AÑOS QUE CON LA INDE VIVIRIAS MEJOR, Y OS LO CREEISTEIS.


QUE PENA ME DABAIS Y QUE MPENA ME DAIS. NO DEJEIS LA DOSIS DIARIA DE VALIUM Y FORTASEC. LAS FABRICAS ESTAN TRABAJANDO A DOBLE TURNO PARA QUE NO OS FALTEN LOS PROXIMOS MESES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.