directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 05:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

'Les tradicions han d'evolucionar, totes les festes són possibles sense animals involucrats'

Aïda Gascón, candidata del Partit Antitaurí

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquests dies els ecologistes i animalistes catalans fan pinya per evitar que el Parlament de Catalunya blindi els correbous de les Terres de l'Ebre. La responsable d'Ánima Naturalis i líder del PACMA al Principat, Aïda Gascón, ha explicat a directe!cat que són moltíssimes les festes que han evolucionat, i per això demanen que els correbous 'evolucionin de manera que siguin ètics i sense animals involucrats'. La defensora dels animals al·lega que els braus pateixen a tots els correbous, i no només a aquells amb foc o on es llença el brau a l'aigua, ja que 'els animals també són maltractats, i hi ha braus que han mort pel patiment i l'estrès, o han relliscat trencant-se les potes o les banyes'. Gascón considera que 'és injust criar un animal perquè un poble es diverteixi durant uns minuts', i assegura que es voti el que es voti al Parlament, la seva entitat continuarà lluitant per aconseguir acabar amb aquestes pràctiques.
aïda gascón pacma
Comparteix
   


Etiquetes
Gascón ha avançat que des del PACMA i Ánima Naturalis rebutgen qualsevol tipus de maltractament animal, i per això s'oposen frontalment als correbous. En aquest sentit, seran al costat d'aquells partits, com ICV, que s'oposin a blindar les tradicions que facin servir animals.

Segons l'animalista, cal aconseguir conscienciar la població que els animals pateixen, i a partir d'aquí es podrà aconseguir una prohibició similar a la ILP contra la tauromàquia que també abraci els correbous. Gascón ha criticat tots els tipus de correbous, i ha revelat que 'el que la gent no sap és que després de la festa s'acaba sacrificant l'animal portant-lo a l'escorxador'.

Respecte a l'origen històric dels correbous, que es remunten al segle XVII, la coordinadora de voluntaris d'Ánima Naturalis ha rebutjat que aquest pugui ser un argument de pes, ja que hi ha hagut moltes tradicions i rituals antics 'que s'han abolit o modificat' gràcies a l'evolució de la societat. En aquest sentit, ha recordat que a la ciutat de Mataró el correbous ja fa temps que va deixar de practicar-se amb animals, i la tradició es manté utilitzant bous de ferro.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
joan fletxa AMPOSTA
22 de setembre de 2010, 19.50 h

#7 Es cert el que dius. A les terres de l'ebre els últims anys hi ha hagut uns quans accidents (alguns molt greus) en quest sentit: gent forànea que ve a la plaça de braus i que no pren cap mesura de seguretat perquè ve enganyat per la secta i es pensa que el bou es un animal inofensiu i asustat que li farà cas quan li dirà que ell ve a defensar-lo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
22 de setembre de 2010, 18.18 h

Jordi, deixa´t de radicalismes i punyetes i entra ja a les seves webs a veure el que diuen. Fins que no trobis un martirologi d´imbècils que han mort perque volien abraçar un brau a una devesa - i coses pitjors- no hauràs arribat a les de "consum intern".
Quan t´aixequis del terra desprès de llegir els seus deliris, llavors em dius si en sóc de radical. I no he volgut entrar en segons quins temes per no semblar massa cruel.
Poca broma, que despullin noies maques en públic i les taqui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de setembre de 2010, 17.36 h

#3 No coneixia aquesta associació, però penso que el seu judici és molt radical. Vostè sabrà, diu que els coneix. Tot i així aquesta associació no és la única que lluita contra el patiment per al divertiment, dels animals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de setembre de 2010, 17.33 h

#2 Vostè treu les coses de context perquè deu interessar-li. Ahir sobres aquest tema ja vaig fer el meu comentari i en el fons venia a dir el mateix que diu aquest noieta. Si tot el seu debat, el de Vostè és clar, recau nomès sobre les coses que ha manifestat, lamentant-ho molt, però això sí, respectant-li la seva opinió, que és ben seva, l'hi he dir que no aporta res substancial. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere fletxa TORTOSA
22 de setembre de 2010, 16.10 h

Aquesta noia menteix de manera miserable quan diu que el bou es porta al matadero després del correbous. Deia un home de Saragossa no fa molt: "Los veganos son una secta que pretende prohibir el consumo de leche,pescado, miel, seda, cuero,queso,carne,y todo lo que procede de los animales.Los animales para ellos son sagrados, mucho más importantes que las personas.Para ellos un niño que se levanta del su cama y se bebe un vaso de leche es poco menos que un reo que debe ir a la carcel, es poco... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
22 de setembre de 2010, 13.39 h

Joan Pere, vota qui vulguis, però per molt maca que sigui la nena i el missatge que vol transmetre als mitjans, aquesta gent funcionen com una secta fonamentalista, amb adoracions de "màrtirs" inclosa i la majoria pateixen trastorns mentals greus.
La seva actitud envers la gent que s´apropa a ells és molt sectària i fanàtica, amb un punt evident de demència. I ho dic perque els conec. PACMA = Anima Naturalis.
El simple fet que ICV hagi intentat pactar amb ells reflexa la irrealitat i e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joguinejaire fletxa Sabadell
22 de setembre de 2010, 12.20 h

Si volem prohibir qualsevol tipus de patiment dels animals haurem de prohibir tenir ocells en gàbies, els zoos, les botigues d'animals, els cavalls de doma... i també les nostres jornades de 8 hores, que nosaltres també som animals. El que fa un bou embolat també ho fan els diables i la gent que va als correfocs. Una cosa és que un animal pateixi una mica (els animals en llibertat pateixen, i nosaltres patim) i l'altra cosa és torturar un animal fins a la mort a veure qui és més destre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan Pere fletxa Badalona
22 de setembre de 2010, 11.42 h

Quina noia més maca i quines coses més coherents que diu. Jo la votaré!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.