directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJC admet a tràmit una querella dels ultradretans de VOX contra el Govern i part de la Mesa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va remetre la querella a la fiscalia, que es va mostrar favorable a acceptar-la

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit aquest dimecres la querella del partit d'extrema dreta VOX contra tots els membres del Govern i part dels membres de la Mesa del Parlament per l'organització del referèndum de l'1-O. La querella es dividirà en dues parts que s'acumularan als processos ja oberts contra el Govern i la Mesa, i seran les respectives magistrades instructores les que fixaran una fiança perquè VOX es pugui personar com a acusació popular, i qui decidiran si ordenen o no les diligències i mesures cautelars demanades pel partit.
 
El TSJC, en una imatge d'arxiu
El TSJC, en una imatge d'arxiu
© Google Maps César Parga

Comparteix
   


Etiquetes
VOX va presentar el 6 de setembre la querella contra tot el Govern i contra Forcadell, Guinó, Simó i Barrufet, però per diversos motius no s'ha admès a tràmit fins ara. El 15 de setembre VOX va ampliar la querella contra els membres de la Sindicatura Electoral de Catalunya. En l'escrit denunciaven l'anunci de referèndum, les partides pressupostàries de la Generalitat dedicades a la votació, la creació d'estructures d'estat, l'aprovació de la Llei de Transitorietat Jurídica, la compra d'urnes, la convocatòria de data i pregunta, la modificació del Reglament del Parlament, la signatura conjunta de la Llei del Referèndum i del decret de convocatòria i la "negativa oberta dels querellats a donar compliment a l'ordenament jurídic espanyol i a les resolucions del Tribunal Constitucional". 
 
Els delictes que denuncia VOX en la seva querella són els de prevaricació, usurpació d'atribucions i funcions, desobediència a l'autoritat judicial, conspiració per cometre rebel·lió, sedició en grau de temptativa, i malversació de fons públics, amb penes de fins a 20 anys de presó, inhabilitació per a càrrec públic durant el mateix període i multes econòmiques. El TSJC va remetre la querella a la fiscalia perquè es posicionés, i fa uns dies el ministeri públic es va mostrar favorable a la seva admissió a tràmit i l'acumulació en les dues causes ja obertes.
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jaume fletxa Barcelona
12 d'octubre de 2017, 13.28 h

I qui és tribunal enemic del país que usa el nom de país? Tribunal superior de justícia de Catalunya? De Catalunya no en té res. Són una colla d'enemics. Qui els ha triat? Catalunya segur que no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
12 d'octubre de 2017, 11.40 h

És incomprensible: Aquests papus negres, carregats de medalles (no sé de què les poden haver guanyat aquests pseudo jutges), accepten tots els recursos dels feixistes i mai cap de la generalitat. Jutges del Tribunal Inconstitucional, sou tant ineptes, que no us en adoneu que se us veu el llautó. Si fóssiu més llestos, almenys podríeu dissimular-lo un xic. Però com que en aquest país de bandarres tot s'hi val, ja us hi aboqueu pel broc gros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Sabadell
11 d'octubre de 2017, 20.05 h

Si no fotem el camp d'espanya estem perduts !!!

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.