directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'The Guardian' insta Rajoy a evitar l'aplicació de l'article 155 "a tota costa"

Veu la "pausa" de Puigdemont "tàctica i comprensible" i aconsella al president espanyol "rebaixar la temperatura"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El diari 'The Guardian' opina en un editorial titulat 'Temps per parlar' que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria d'evitar "a tota costa" aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola pel qual se suspendria l'autonomia de Catalunya. El rotatiu adverteix Rajoy que arraconar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, podria ser una estratègia "d'alt risc" i recorda que el president del Consell Europeu, Donad Tusk, ha advertit que aquesta crisi només es pot resoldre "amb la força de l'argument, no amb l'argument de la força".

Comparteix
   


Etiquetes
Clatellada de la premsa anglesa a Rajoy a diferència dels dos grans mitjans catalans

El rotatiu lamenta que el president del govern espanyol no hagi demanat disculpes pel "comportament de la policia" l'1 d'octubre, "quan la resta d'Espanya i d'Europa" va veure "horroritzada" com els votants s'enfrontaven "a les porres i a les bales de goma".

I lamenta que Rajoy no hagi variat la postura de la negació al diàleg mentre "l'esperança" de Puigdemont rau en algun tipus de mediació internacional. Una mediació que fins ara la UE ha refusat "per no semblar que dona suport al que el Tribunal Constitucional ha declarat un vot il·legal".

La Vanguardia i El Periódico queden retratats davant els mitjans internacionals

El diari considera que la decisió de Puigdemont de "fer una pausa" a la declaració d'independència és "tàctica i comprensible", i enumera les debilitats de l'opció del president de la Generalitat, com ara el trasllat de seus socials d'empreses, les incerteses en l'economia.

L’aplicació de l’article 155 avalaria la declaració d’independència

Però aleshores indica que Mariano Rajoy sembla determinat a obtenir una "victòria total", en lloc "d'intentar negociar", malgrat l'advertiment del president del Consell Europeu, Donald Tusk, segons el qual aquesta crisi només es pot resoldre "amb la força de l'argument, no amb l'argument de la força".
 
Per això 'The Guardian' opina que, ara, el "moviment intel·ligent" seria "rebaixar la temperatura", i això vol dir que "ambdues parts han de fer concessions". "A qualsevol cost", afegeix, Rajoy ha d'evitar aplicar l'article 155 de la Constitució. "Hi hauria el risc de precipitar la situació d'una crisi constitucional a una catàstrofe", afirma.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
12 d'octubre de 2017, 11.35 h



The Guardian, coneixes a aquest TIPUS........?.. es NI SI, NI NO, SINÒ TODO LO CONTRARIO........


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'octubre de 2017, 11.13 h



En Rajoy no pot baixar mes la temperatura, perquè està CLIONITSAT .


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !! fletxa HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!
12 d'octubre de 2017, 10.14 h



#2

. . . A passar uns quants dies al teu "villorrio natal" de Villapiojosa de las Altas Liendres, oi? . . . ben fet!! entenc que necessitis sentir l'olor a tifarades de vaca i cagallons de cabra . . .


Però pensa que una der les característiques dels catalans és que no escoltem els "consells" ni les "sug·gerències" d'ANALFABETS que ni tan sols sabeu escriure HACIENDA amb hac o COARTAR sense hac intercalada.


De manera que els teus analfabets consells te'ls pots fotre per allà matei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
12 d'octubre de 2017, 10.09 h

QUERIDOS NAZIS ME VOY DE PUENTE Y OS DEJO UNOS CONSEJOS PARA QUE SUPEREIS ESTOS DIAS QUE EL PUIGTONTON OS ESTA HACIENDO PASAR.

- NO VEIAS HOY EL DESFILE DE LAS FUERZAS ARMADAS. OS PUEDEN ENTRAR DIARREAS QUE NI EL FORTASEC LOGRE ATAJAR.

- SEGUID TOMANDO LAS DOSIS HABITUALES DE VALIUM, NO LA DOBLE DE LA NOCHE DEL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN DONDE SE OS FRUSTRO DE ESA FORMA INMISERICORDE. DOSIFICAR EL STOCK QUE OS HARA FALTA PARA MUCHOS MESES.

- NO OS INFORMES DEL GOTEO CONTINUO DE EMPRESAS QU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 d'octubre de 2017, 07.26 h



Aplicar el 155? . . . que facin el que vulguin, que a la llarga el resultat serà el mateix.


Quan hi ha una pluja torrencial, algún idiota tipus Rajoy pot pensar que l'aigua PUJARÀ cap a la muntanya en comptes de baixar cap a mar o cap el subsol?


El vents de la història humana van en un sentit, i NO PAS EN EL SENTIT QUE VULGUIN QUATRE FEIXISTES fills de mala mare.


És clar que podria existir algun il.lús ignorant que pretengués tornar a instal.lar el "ius maletractandi" , el "i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.