directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC insta CiU a fer que Ascó retiri la seva candidatura a acollir el cementiri nuclear

Les plataformes contràries es continuaran mobilitzant

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Federació del PSC a les Terres de l'Ebre ha valorat satisfactòriament la resolució de l'informe interministerial que aposta per l'opció de Zarra (Vall de Cofrents) per ubicar el cementiri nuclear (MTC) de residus nuclears, tot i que només quatre punts per davant d'Ascó (Ribera d'Ebre). Pel president dels socialistes ebrencs, Joan Sabaté, aquest informe 'evidencia' la 'bona feina feta' pel president de la Generalitat, José Montilla, que es va comprometre a treballar perquè aquesta instal·lació no es fes a Catalunya. Des de les files socialistes, el diputat Joaquim Paladella, ha instat CiU a demanar a l'Ajuntament d'Ascó que retiri ara la seva candidatura, un cop s'ha demostrat que no és el millor emplaçament per l'MTC.

Comparteix
   


Etiquetes
'Abans que el Consell de Ministres prengui la decisió final, l'Ajuntament d'Ascó hauria de retirar la seva candidatura', ha manifestat Paladella.

En aquest sentit, el PSC entén que cal 'prudència' perquè la decisió no està presa però s'ha mostrat convençut que 'anirà en la línia' de l'informe interministerial. Així mateix, Sabaté ha entès que el govern espanyol demorés la decisió uns dies després de conèixer la 'reacció' del govern valencià. 'Tot i que és un tema que ha de decidir l'Estat, és lògic que es donin un temps per estudiar si el govern valencià té alguna possibilitat jurídica d'oposar-s'hi', ha manifestat.

Sabaté també ha lamentat la 'manipulació' de l'assumpte que es feia des d'ERC a principis de la setmana passada quan s'assegurava 'amb vehemència' que hi havia un pacte entre el PSOE i el PSC perquè la decisió no sortís abans de les eleccions al Parlament. 'Denunciem aquesta instrumentalització de la precampanya per desgastar al PSC. Hem demostrat que la feina més eficaç es fa des de la discreció', ha conclòs.

La CANC continuarà mobilitzant-se
La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i la plataforma Veïns d'Ascó han assegurat que continuaran amb les mobilitzacions contra el cementiri nuclear mentre no es retiri definitivament la candidatura d'Ascó. Així, segons han acordat en una reunió, el pròxim diumenge 26 de setembre faran un nou tall de carretera a la C-12, Eix de l'Ebre, al seu pas per Ascó, cap a les cinc de la tarda.

Durant el mes d'octubre, continuaran duen a terme xerrades informatives a les capitals de comarca de les Terres de l'Ebre i el pròxim 17 d'octubre es farà una 'caminada' anticementiri nuclear des de Móra d'Ebre fins a Ascó on es tornarà a tallar la carretera.

Pel 23 d'octubre hi ha prevista una jornada reivindicativa a Marçà, al Priorat, coincidint amb la celebració del Rally Catalunya. Finalment, pel pròxim 7 de novembre, es farà una nova manifestació a Ascó contra la candidatura del municipi a acollir l'MTC.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Anna fletxa Barcelonés
22 de setembre de 2010, 22.52 h

S'hauria d'exigir a CIU que es pronuncies amb claretat sobre la seva posició respecte al MTC (Cementiri Nuclear) i si com va votar al Parlament hi està en contra, que esclogui del partit a l'Alcalde, Sr.Rafael Vidal i als cuatre consellers que també té al consistori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Antoni fletxa Terres de l'Ebre
21 de setembre de 2010, 20.11 h

#4 Acompanyant a l'alcalde d'Ascó m'agradaria veure uns quants més que també han tret fruit d'aquest assumpte


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 de setembre de 2010, 18.30 h

Lamentablement, hi ha molta gent que tot i així continuaran votant CiU. Jo només espero viure temps suficient per veure l'alcalde d'Ascó i els seus acòlits a can Brians, perquè com que jo sempre penso malament, no crec que quan li toqui el torn de deixar el seu càrrec (el dia que sigui), ho faci sense haver-se embrutit les mans en aquest tema, d'una o altra manera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Maria fletxa Reus
21 de setembre de 2010, 12.26 h

#2 Tranquil que això no ho oblidarem mai


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
21 de setembre de 2010, 10.55 h

#1 I molts no haurien d´oblidar que qui ha presentat la candidatura d´ Ascó i són defensors entusiastes són l´alcalde i els regidors de Ciu i tampoc s´hauria d´oblidar que Ciu també va dir Sí al transvasament de L´ Ebre..


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa Terres de l'Ebre
21 de setembre de 2010, 08.01 h

El PSC no hauria d'oblidar que el cervell que va idear el cementiri dels trons va ser el propi Montilla quan era ministre d'indústria, hi havia altres opcions però es va acceptar la pitjor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.