directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Defensora del Pueblo estudia presentar un recurs contra el Codi de consum de Catalunya que obliga a atendre en català

Després de presentar el recurs contra la Llei d'acollida

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després de presentar un recurs al Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra la Llei d'acollida perquè dóna preferència al català, la Defensora del Poble en funcions, Maria Luisa Cava de Llano, està estudiant recórrer el Codi de consum de Catalunya, que preveu sancions a les empreses que no atenguin els consumidors en català. En aquest sentit, la Defensora del poble espanyol està d'acord amb els principals temes que van portar al seu antecessor a recórrer l'Estatut de Catalunya i que resumeix en l'intent de la Generalitat de 'blindar' competències que corresponen a l'estat espanyol. Sobre el seu homòleg català, el síndic de Greuges, Cava de Llano té clar que no li cedirà competències.
A petició del diputat de Ciutadans, José Domingo, la Defensora del Poble va presentar un recurs al TC espanyol contra la Llei d'acollida, que està pendent de ser acceptat a tràmit, encara que Maria Luisa Cava de Llano no té cap dubte que el tribunal l'acceptarà. Per petició del mateix diputat, la Defensora estudia ara la presentació d'un nou recurs contra la prevalença del català.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la Defensora ha manifestat que encara no ha pres una resolució i que té temps fins al 23 d'octubre per posicionar-se.
'És un tema complicat, no està clar', ha assegurat Maria Luisa Cava de Llano, que s'està assessorant pels serveis jurídics de la institució.

El que té clar la nova Defensora és que no ocupa el càrrec per 'no molestar i ser amable amb tots els partits', sinó que actuarà amb 'independència'. En aquest sentit, ha donat suport al recurs que va presentar la institució contra l'Estatut perquè comparteix que el 'blindatge' de la Generalitat en determinades matèries envaeix competències estatals.

No cedirà competències al Síndic de Greuges

La Defensora del Poble espanyol ha advertit al síndic de Greuges que no li cedirà competències perquè ell en vulgui guanyar. 'Nosaltres no privarem als ciutadans d'anar al Síndic de Greuges', ha manifestat, però 'una cosa és col·laborar i l'altra entregar', en referència a l'augment de competències per a la Sindicatura de Greuges que es contempla a l'Estatut.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
22 de setembre de 2010, 19.14 h

Això no és cap notícia. És de calaix que dels feixistes castellans no se'n podia esperar altra cosa. O és que en podem esperar alguna cosa de bo d'aquella púrria de gent ???. Ens roben descaradament, ens fan boicots, eliminen la nostra cultura i el nostre idioma, ens insulten a les televisions i a les emissores de ràdio, no ens retornen els papers espol·liats durant lla guerra, venen els feixistes del PP a Catalunya a sembrar el seu feixisme sense que ningú els pugui dir res, cremen le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordiet fletxa Barcelona
21 de setembre de 2010, 23.00 h

Cada dia que passa noto que els collons m'augmenten de tamany


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
21 de setembre de 2010, 22.01 h

Malauradament ERC sempre acaba tenint sempre la rao amb tot. Gracies ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de setembre de 2010, 14.45 h

Una altra llei d'ERC enviada al constitucional...


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
21 de setembre de 2010, 12.36 h

Defensora de quin pueblo? del pueblo feixista espanyol deu ser. Com més aviat ens desfem d´aquesta púrria de gent i d´aquesta merda d´estat millor per a tots. Cap vot pel bloc constitucionalista espanyolero. Ciu,Psc-psoe i PP que a sobre són els més corruptes que hi ha i els hereus del franquisme. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.