directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Es diuen barbaritats sobre els correbous per confondre la gent'

Miquel Ferré, president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre

Comentaris 55  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de la prohibició de les curses de braus al Principat i les pressions dels lobbys taurins perquè això afectés també els correbous, les Terres de l'Ebre respiren alleujades davant de l'aprovació aquest dimecres de la Llei que blindarà els bous de plaça. Contradictori o no, molts dels diputats que van votar per abolir les corrides votaran a favor de perpetuar els correbous. Miquel Ferré, president de l'Agrupació de Penyes i Comission Taurines de les Terres de l'Ebre, assegura que no poden estar descontents amb la normativa i marca distàncies amb les curses de braus ja que no hi ha mort de l'animal. Quant al futur d'aquesta tradició, Ferré prefereix centrar-se en el present on hi veu 'molt a guanyat' després que els correbous s'hagin declarat Element Cultural d'Interès Nacional i que avui el Parlament es pronunciï a favor de fer una excepció i salvar-los.
miquel ferré, agrupació de penyes i comissions taurines de les terres de l'ebre
Comparteix
   


Etiquetes
Miquel Ferré s'aferra a l'absència de la mort de l'animal per distanciar la prohibició de les curses de braus de l''indult' per als correbous. 'Un animal és un animal i una persona, una persona', raona. A banda d'aquesta diferència, defensa que els motius per blindar els correbous rauen en els 'sentiments' i la tradició més que no pas en raons econòmiques. Assegura que per a les Terres de l'Ebre representa molt, ja que es tracta d'una 'tradició de molts anys' que representa 'la cultura dels nostres pobles des dels avantpassats' i és un 'sentiment molt arrelat'.

Mobilització partits
Aquest sentiment es tradueix segons Ferré en una gran capacitat de mobilització. Durant molt de temps asseguren que han estat en contacte amb els representants dels partits polítics que avui hauran de votar la Llei i la relació ha estat 'del tot positiva'.

Desconeixement, barbaritats i mentides
El president de l'Agrupació de Penyes i Comission Taurines de les Terres de l'Ebre respon als animalistes que ja fa temps que s'està garantint la seguretat i la convivència dels animals a través del manual de seguretat i els acusa de dir 'barbaritats per confondre'. Explica que després de les festes amb bous un representant del Col·legi de Veterinaris omple una acta per certificar que s'ha fet seguint el Manual de Bones Pràctiques vigent fins ara. Ferré assegura les persones que defensen els correbous estan satisfets que una Llei reculli aquesta normativa per preservar els bous de plaça i garantir que es desenvolupen correctament.

Incomprensió territorial
Una part del problema l'atribueix al desconeixement i a la incomprensió de la resta del Principat on no existeix aquesta tradició. 'Molta gent parla per parlar i no ho ha vist', els retreu. Per això convida als detractors dels correbous a anar a les Terres de l'Ebre on seran 'ben rebuts' si accepta 'les coses del territori'. Els demana que facin un pas endavant, que 'es donin a conèixer', al mateix temps que els recorda que si poden gaudir del Delta el cap de setmana és també degut als bous i demana que 'ho comparteixin tot', també la gent que hi viu i hi treballa.











Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
Víctima fletxa Manresa
26 de setembre de 2010, 21.59 h

Ens hem de fiar d'aquests polítics que prohibeixen les curses de braus perquè és un maltractament animal i blinden els correbous?

¿Quina credibilitat tenen?

¿És cert tot el que ens expliquen?

¿Ens estaran enganyant també amb la independència i potser aquesta desitjada independència no sigui com el país de les meravelles com ells prometen?

Venen fum l'únic que els interessa és tenir el poder, com exemple és la creació d'aquests nous partits independentistes que només volen el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
XAVIER fletxa LA SENIA
26 de setembre de 2010, 21.49 h

#44 Salvador Espriu parlava, a Assaig de càntic en el temple, d'una covarda, vella, i tant salvatge terra, i així érem els ebrencs, covards, perquè molt abans del setge de 1714 a Barcelona, també vam perdre la nostra guerra contra els borbons, i a algunes poblacions tots els homes van ser assassinats.
vella, perquè la majoria de jóvens fugen del territori un cop complerts els 18, i no tots tornen, i salvatge perquè mentre la catalunya ària emprenia una revolució industrial, estes terr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
JOSEP fletxa AMPOSTA
25 de setembre de 2010, 12.33 h

#52 Vosté, a part d'insultar, no sap dir res més només que mentides. Llegint-la està clar que no té ni punyetera idea de les nostre festes ni de qui les paga ni res de res. Jo això de la secta vegana tampoc ho sabia però llegint els seus comentaris potser sí que existeix. Amb la seva educació vosté no es capaç de defensar ni a una mosca. Gracies a persones com vosté aquesta festa perdurarà sempre, a l'ebre i a Vidreres (girona).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Nuria S fletxa Girona
24 de setembre de 2010, 21.15 h

#51 Secta vegana? hay que ser mediocre y ridiculo para empezar, pero para seguir, si alguien procede de forma sectaria sois vosotros.
Lumbreras ignorante, la secta vegana no existe, es una falacia de cuatro capullos como tu. No sabeis lo que decis, logico es la consecuencia logica al hecho de que no sabeis lo que haceis y que no entendeis lo que leeis.
Dais pena y verguenza, cometer vuestras brutalidades sin dinero publico. Y sois vosotros los que os comeis todo tipo de bestia muerta y os ponei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
AINHOA fletxa ZARAUTZ
24 de setembre de 2010, 17.28 h

#50 En los "correbous" no hay sangre (salvo accidente). En Amposta (por poner un ejemplo) cada tarde van a la plaza más de 5000 personas (casi el 40 % de la población total) y guiri no hay ninguno ya que no se cobra entrada y cada vecino se hace su propio cadafal para família y amigos. En el siglo XIX no se ponía a ninguna persona delante de leones. Cuando hables con el delegado de la secta que te pasa las consignas dile que las cambie ya que las que tienes están ya muy caducadas. Los toro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Nuria S fletxa Girona
24 de setembre de 2010, 14.08 h

#43 Mira lumbreras ignorante, en aquella epoca ante los lenoes tambien ponian personas, tal vez y siempre en pos de mantener las tradiciones y la cultura popular deberias presentarte tu de voluntaria.
Sinceramente ni podeis ni sabeis argumentar, sois junto a violadores y pedofilos la escoria de nuestra sociedad, con la diferencia de que vuestras orgias sanguinarias las manteneis con dinero publico.
Vosotros si que perteneceis a una secta, a la secta de la ignorancia. Sois la verguenza de cualq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
som i serem fletxa igualada
24 de setembre de 2010, 00.22 h

#48 Estic llegint tots els comentaris, et diré la veritat: som del planeta Ganimedes i tenim forma de brau, baixem a la terra per crear-hi sectes i manipular als humans. Ens has descobert. Estem en contra dels taurins pq maten als de la nostra especie i no us deixeu manipular.
Hahhahahahahahahahahahahahahah, que sou idiotes i quina paciencia ha tingut aquest pobre home intentant que us entri res al cap. Em pixooooo, jjajajaajajajajajjajajajaja, sou collunuts. jajajajajajajaj
Aoa a cagar a la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
RAUL fletxa TORTOSA
23 de setembre de 2010, 22.43 h

#47 Visita el psicòleg i borra't del disc dur la qüantitat de prejudicis i mentides que t'ha implantat la secta. Serà bo per la teva salut i per la dels altres. Com a tots els que la secta els ha rentat el cervell no pots acceptar que hi pertanys, perds la realitat de vista i parles com un expert d'una cosa que no en tens ni idea. Simplifiques la vida del bou per la teua conveniència i et desfogues pels foros posant etiquetes a dojo quan algú pensa diferent. Com a bon seguidor de la secta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
23 de setembre de 2010, 21.58 h

#44 secta vegana (documentada)???? que jo pertanyo (documentat)?????
Mira ja he llegit el maxin de barbaritats, incoherencies i absurds que puc soportar en un dia. Em cal sentir alguna cosa inteligent. Les desqualificacions, ves, no m¨afecten perque insulta qui pot no qui vol.
Els insults que m¨han ofes son el grapat de bestiesses que heu dit.
En fi no en te cap sentit continuar intentar debatre res, no es treu d on no n hi ha.
Pero ja estem signant contra els correbous, molt no durara ho pot... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
23 de setembre de 2010, 21.44 h

#44 sadisme

[1932; de sàdic]


m 1 PSIC Modalitat de comportament sexual caracteritzada pel fet que l'excitació i satisfacció eròtica i sexual és provocada pel sofriment físic infligit a altri.


2 p ext Complaença en el sofriment d'altri.


Sadisme es el se sent devant del patiment alie, Quan et dic sadic no t'insulto, podries com a minim acceptar amb dignitat i educacio el que ets, perque el toro (investiga) no s'ho passa pipa. Ni es respecte, ni es dignitat ni es una form... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.