directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dirigents del PDeCAT demanen que es "proclami" la independència si l'Estat aplica el 155

No formen part del moviment intern Partit Demòcrata per la Declaració d'Independència, que el cap de setmana passat també va demanar que s'aixequés la suspensió

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Un sector del Partit Demòcrata (PDeCAT) demana que el Parlament "proclami" la independència si l'Estat aplica l'article 155 de la Constitució i suspèn així l'autonomia de Catalunya. Fonts de l'executiva del partit han explicat a l'ACN que aposten perquè s'aixequi la suspensió de la declaració d'independència de dimarts de la setmana passada. 
El President Puigdemont, en una imatge d'arxiu
El President Puigdemont, en una imatge d'arxiu
© Júlia Pérez

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta opció també l'avalen més veus del PDeCAT, entre les quals diputats al Parlament, electes a Madrid, i dirigents amb diversos càrrecs, com ara consellers nacionals i coordinadors territorials. D'altra banda, des de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) mantenen que si s'aplica el 155 i es tornen a atacar les institucions catalanes cal aixecar la suspensió de la declaració d'independència. Sigui com sigui, totes les fonts consultades expressen "confiança màxima" en el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
 
Algunes de les fonts consultades fins i tot han afegit que podrien demanar al Govern que, si aquest dijous es confirma l'aplicació del 155, valori l'opció d'aixecar la suspensió de la declaració d'independència i proclamar així la República. Des de l'àmbit territorial apunten que la confiança amb Puigdemont és "total", i subratllen que estan convençuts que el president -així com el Govern- estarà a l'altura del moment històric, en cas que calgui fer una passa endavant, a l'espera de les accions de Madrid a partir d'aquest dijous. 
 
Cal apuntar que les fonts consultades no formen part del moviment intern Partit Demòcrata per la Declaració d'Independència, que el cap de setmana passat també va demanar que s'aixequés la suspensió del dimarts anterior.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
the one fletxa the two
17 d'octubre de 2017, 21.37 h

#3 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
17 d'octubre de 2017, 11.08 h

#2 QUERIDOS NAZIS

HE ESTADO UNOS DIAS EN ANDORRA, DONDE NO HE VISTO NI UNA PUTA ESTELADA, Y REGRESO CON LA DUDA QUE TIENE TODO EL MUNDO, DESDE LA CUP HASTA RAJOY, ¿SE HA DECLARADO LA INDE O NO?

APARENTEMENTE TENEIS EL RECORD DEL ESTADO CON MENOR DURACION DE LA HISTORIA (unos 8 segundos que fue lo que duraron los aplausos), YA LO TENIAIS ANTERIORMENTE QUE FUE LO QUE TARDO LA II REPUBLICA EN ENCARCELAR AL GOLPISTA COMPANYS. ESO OS HA PROVOCADO EL ESTADO DE FRUSTRACION GENERAL (ya pronosticado ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 d'octubre de 2017, 05.18 h



Crec que a hores d'ara el govern de la Generalitat ja ha demostrat al món que ni Plató va buscar tant el diàleg ( https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Di%C3%A0legs_de_Plat%C3%B3 ) i que TÉ MÉS PACIÈNCIA QUE JOB .


No crec pas que perllongant aquesta ja prou manifesta i palesa exhibició de bona voluntat, aconseguim modificar gaire l'opinió mundial.


Qui fins aquí no hagi entès l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'octubre de 2017, 21.56 h

I els dos Jordis, empresonats. Calia???


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.