directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Així reaccionen els polítics catalans a l'empresonament de Sànchez i Cuixart

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La jutgessa Carmen Lamela ha decretat presó incondicional comunicada per als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un presumpte delicte de sedició. 
El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot Lluís Rabell al seu escó del Parlament durant la compareixença de Carles Puigdemont per valorar els resultats del referèndum de l'1-O
El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot Lluís Rabell al seu escó del Parlament durant la compareixença de Carles Puigdemont per valorar els resultats del referèndum de l'1-O
© Jordi Play

Comparteix
   


Etiquetes
Des d'ERC, Marta Rovira, considera que la decisió d'empresonar els dirigents de les entitats sobiranistes suposa "traspassar una línia absolutament vermella". Per això, reclama "fer un pas més" perquè que "està en risc són els nostres drets humans i fonamentals i la nostra capacitat d'iniciativa política".
Per la seva banda, el partit de Demòcrates exigeix l'alliberament "immediat" de Sànchez i Cuixart. A més, fa una crida perquè la gent se sumi a les mobilitzacions convocades per l'ANC i Òmnium perquè l'Estat "no s'ha desempallegat de l'herència franquista".
Tanmateix, la CUP diuen que l'Estat es torna a mostrar "com a autoritari" i que actua "des de l'esperit de revenja i odi". Amb això, el partit anticapitalista mostra el seu rebuig i "estupefacció" davant la decisió, que qualifica de "sadisme" i "pura crueltat".
CSQP també ha reaccionat i, a través del portaveu al Parlament, Joan Coscubiela, titlla de "barbaritat" i de "bogeria" la presó incondicional per a Sànchez i Cuixart. A més, veu "impossible justificar jurídicament una mesura excepcional".
El PSC s'ha manifestat tímidament sobre la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional. A través d'un tuit, el líder de la formació, Miquel Iceta, ha considerat "desproporcionada" la decisió i ha recordat que el mateix 23 de setembre ja van criticar que s'acusés de sedició els presidents de les dues entitats.

PPC i C's celebren l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha defensat que l’estat de dret “acaba posant a cadascú al seu lloc”.
Per la seva banda, C's "respecta" la decisió de la jutgessa perquè "tothom és igual davant la llei" i afirmen que "estan fent un cop a la democràcia i han d'assumir les seves decisions".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
18 d'octubre de 2017, 11.11 h

Que tristísimo ha de ser odiar a Catalunya y no dejarla marchar por la necesidad de su dinero. Es como una pareja que no se aman y el o ella no se separa por el dinero. Eso es prostitución pura y dura. Un/a prostituto/a de calle tienen mucha más dignidad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
17 d'octubre de 2017, 12.00 h

#1 Puc dir-te que ets un fill de de mala mare? Guaita imbècil, vosaltres els caspanyols només sou valents amb els que no tenen armes. perquè sense armes, sou uns valents covards i traïdors. La única que tenim nosaltres és la paraula.
Mira si ets imbècil que fa tres-cents que vosaltres, "xulos" de merda, que no heu guanyat cap guerra, ah! si, la de l'Illa del Perejil.
O sinó, explica'm que se'n ha fet de Cuba, Argentina, Hondures, Sidi-Ifni, Flandes, Filipines, Veneçuela, etc. etc. etc.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
17 d'octubre de 2017, 10.45 h

QUERIDOS NAZIS


NO ABANDONEIS LA INGESTA DIARIA DE LA DOSIS DE VALIUM Y FORTASEC


GRACIAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.